FOTOIvan Agnezović, Franjo Talan/Općina Cestica

Sveti Nikola u Cestici je imao pune ruke posla.

U  dva je dana trebalo podijeliti više od 700 poklona, koliko je u Cestici mališana do četvrtog razreda osnovne škole.

Osim u matičnoj školi u  Cestici, darivalo se i u dvije područne škole, Lovrečan i Natkrižovljan koju pohađaju četiri đaka, dok je priredba za najmlađe održana u sportskoj dvorani škole.

Supernova

Načelnik Cestice, Mirko Korotaj s veseljem se “prihvatio” zadatka obilaska škola i pripomoći u darivanju.

Poklona je bilo puno, a Mirko Korotaj bi rado da ih je i više, jer bi to značilo i veći broj mališana. Iako, Cestica je rijetka općina, vjerojatno i u Hrvatskoj, s pozitivnom demografskom slikom.

Osim što se rađa puno beba, na područje općine se doselilo nekoliko mladih obitelji s djecom, a načelnik se nada da će ih biti još.

– Kod nas izjave da su djeca na prvom mjestu nisu samo floskula. Puno je sadržaja namjenjeno djeci i mladima i općina ih maksimalno sufinancira. Kod nas se sportske, zabavne, rekreativne… i druge aktivnosti ne plaćaju, a djeca ih mogu pohađati od ranih godina. Od ove godine imamo i Školu za život, nadograđen je Dječji vrtić pa sad za svako dijete ima mjesta u vrtiću. Sve ovo garantira kvalitetni odgojno – obrazovni proces u svakom segmentu, sa velikom dozom slobodnih aktivnosti. Sadržaja je puno, a biti će ih i više. Vjerojatno i zato naši mladi ne odlaze nego, štoviše, k nama dolaze – rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Komentari

Komentara