Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Raskošne dame uspjele izboriti svoje mjesto u kalendaru

Objavljeno:

- dana

EKSKLUZIVNO Najtraženiji kalendar u Međimurju – čiji se krug poklonika proširio i puno dalje od sjevera zemlje – svake godine krase slike drugih pin-up ljepotica, ali jedno se ne mijenja: u kalendaru se njeguje raskošna ženstvenost i za mršavice tu nema mjesta. Upravo je njegovanju rasne ženstvenosti Trash and Burn kalendaru donijelo sad već kultni „must have“ status. Budući da se tiska u samo 250 primjeraka, limitiranost pospješuje ekskluzivnost.

Velike, slatke brige

Djevojke iz cijele Hrvatske koje uživaju u stilu pedesetih godina svake godine u sve većem broju dolaze na međunarodni miting američkih automobila i rock and roll festival i nadaju se da će baš one biti među 12 sretnica čije će fotografije organizatori odabrati za novo izdanje kalendara. Oni smioniji bi svako novo izdanje – po omjeru ponude i potražnje – bez krzmanja svrstali uz legendarni Pirellijev kalendar. Idejni tvorac kalendara i njegov izdavač Neven Fajić kaže da kalendar nikoga ne kopira. – Nema striktnih uzora po kojima je nastao kalendar. Sve je to izmišljeno davnih 50-ih godina u Americi – kaže.

Njegovanje rasne ženstvenosti Trash and Burn kalendaru donijelo je kultni „must have“ status

Njegova želja je bila da iza Festivala ostane trajna uspomena na svako izdanje, pa se kalendar s oldtimerima i ljepoticama pokazao pravim rješenjem. Ali ta je odluka dovela do, za Nevena Fejića, jednoga velikoga, ali slatkog problema. – Jako je teško odabrati djevojke. Tko je posjetio Trash and Burn festival dobro zna o čemu govorim. Zanimljivih djevojaka je puno, a u kalendaru ima mjesta samo za njih 12. To su djevojke koje svoj stil žive i svakodnevno su dio scene. Za njih to nije samo image, a  energija je nevjerojatna. Prava je muka izabrati – ozbiljan je Neven Fajić. Ako netko misli da se šali, on će ga razuvjeriti: – Probajte između najboljega od najboljeg izabrati najbolje! Vjerujte, nije lako, i uvijek dvojite jeste li izabrali najbolje. Jedino što znam je da u svakom slučaju ne mogu pogriješiti, jer sve su djevojke sjajne – govori. Kako bi se olakšao proces, zadnjih godina provodi se fotografski natječaj, pin-up contest, pa se javljaju samo cure zainteresirane za svoje mjesto u kalendaru. A to ih mjesto može odvesti daleko u svijetu modelinga. Za Trash and Burn kalendar su jako zainteresirani i skauti na modele različite od blaziranih ljepotica koje su sve nalik jedna drugoj. Jer ljepota i mršavost sve su manje konkurentne. Traže se, kako ih nazivaju, djevojke s karakterom koje ne bježe od svoje ženstvenosti. Za njih postoji posebno tržište pin-up modela, koje je na daleko većoj cijeni od cura koje tjelesnom građom sliče dječacima.

Žene, a ne slatkice

– Revije koje mi imamo priliku gledati su namijenjene za široke mase. Okupe se tu neki glumci, pjevači, trendseteri… Ali prava scena se događa negdje drugdje, i tu novinari nemaju pristupa, a djevojke se tretiraju daleko bolje od vješalica za odjeću – ispričao nam je insajder modnih zbivanja u Emiratima. Dok cure s piste nazivamo „djevojkama“, za akterice kalendara to izgleda kao premlaka riječ. Njima pristaje izraz „žena“, koji podrazumijeva puno više od „slatkog komada“. A to je ono što pin-up modeli s Trash and Burna zasigurno jesu. Izvor: Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Putoholičar Ivan Bengeri 8. prosinca dolazi u Prelog, ispričat će više o Gruziji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gruzija tvrdi da je rodno mjesto vina te zemlja gdje se gosti smatraju blagoslovom, a gostoljubivost je temelj života. Od zelenih dolina rasprostranjenih vinogradima do starih crkava i kula smještenih u fantastičnim planinskim krajolicima, Gruzija je jedna od najzanimljivijih zemalja na svijetu.

Gruzija se može dičiti prekrasnom baštinom arhitekture i umjetnosti, od špiljskih gradova i starih katedrala do tragova osmanske, židovske, ruske imperijalne te sovjetske i suvremene gruzijske kulture i arhitekture na svakom koraku, čineći zasebne cjeline koje se na nevjerojatan način stapaju u jedno.

Na cesti se automobili mimoilaze s kravama i konjima, priroda oduzima dah, ljudi su srdačni, hrana i vino fenomenalni… Sve to, i puno više, je Gruzija.

O ovoj neobičnoj zemlji pričati će putoholičar Ivan Bengeri na Putopisnoj svaštari u srijedu, 8. prosinca, u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani.

Ivan Bengeri od malena je obožavao listati atlase i proučavati zemljopisne karte, zato ne treba čuditi da su mu danas putovanja gotovo full-time job.

Zadnjih desetak godina pokrenuo je nekoliko putopisnih stranica kojima se iz godine u godinu sve više posvećuje.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju danas 132 slučaja oboljelih od koronavirusa, preminule dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno su 324 uzorka, od čega je evidentirano 127 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 39,1% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, a brzim antigenskim testiranjem potvrđen je 1 pozitivan slučaj.

U protekla 24 sata oporavile su se 142 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1139. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 87.874 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 osoba, otpuštena je 1 osoba, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Umrle su 2 osobe,muške osobe stare 77 i 91 godinu.

Jučer je u Čakovcu provedeno masovno cijepljenje građana. Cijepljeno je 355 osoba, od toga 164 osoba prvom dozom, 93 osobe drugom dozom i 98 osoba je cijepljena trećom, booster dozom.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje