Naslovna fotografija: ravnatelj Žulić i nastavnica informatike Silvija Micek s djecom koja drže bilježnice. Osigurala ih je Općina Belica.

Tekuća školska godina definitivno će biti (i već jest!) jedna od najizazovnijih otkako je organiziranoga školstva u Hrvatskoj, s obzirom na pandemiju koronavirusa i svega što ona sa sobom donosi.

Učenici su nedavno obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Osim što je važno da se spriječi širenje virusa i zaštiti najranjivije među nama – djecu – bitno je i zadržati dozu optimizma kako bismo svi uspješno prebrodili ovu krizu koja bi mogla potrajati i do nekoliko godina. To je često vrlo teško, ali uspješan i pozitivan primjer svakako pruža i Osnovna škola Belica, jedna od uspješnijih u Međimurju i po aktivnosti te sudjelovanju na natjecanjima, ali i angažmanu učenika i djelatnika na raznim projektima i uključivanju u natječaje.

O „novom normalnom“ i drugim aktualnim temama poput novih prostora škole porazgovarali smo s tamošnjim ravnateljem, Antunom Žulićem.

– Nastava je organizirana u skladu s uputama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo te preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Mislim da će 2020. ostati upamćena po mnogočemu, kao i da će donijeti novu perspektivu na neka rješenja. Nama je svakako jedan od ključnih partnera u osiguravanju najboljih mogućih uvjeta za djecu Općina Belica. Vodstvu Općine sam kao predstavnik škole, ali i osobno, zahvalan jer su uskočili u pomoć u nekim škakljivim trenucima.

Nastava se odvija u jednoj smjeni, a produženi boravak organizira se za učenike 1. i 2. razreda. Mjeri se tjelesna temperatura, poštuje se fizička distanca, vodi se evidencija o svakom ulasku u školu, hrana se dijeli po razredima, povećani su nam troškovi za dezinfekciju ruku i prostora… – nabraja ravnatelj izazove s kojima se sada svakodnevno suočavaju prosvjetari.

Općina svesrdno pomaže Osnovnoj školi: podršku njezinu djelovanju smatra jednim od svojih prioriteta

Modernizacija

Unatoč svemu, uz financijsku pomoć Općine i Županije škola ne samo da uspijeva uspješno organizirati nastavu, već su „upogonili“ i korištenje novih prostora na kojima se radilo tijekom zadnjih nekoliko godina.

– Moramo biti u tijeku i konstantno raditi na osuvremenjavanju škole u svakom pogledu – stručnom, infrastrukturnom, organizacijskom… Sretan sam zbog svake pomoći koju dobijemo jer zajedno radimo na boljoj budućnosti djece, a time i svih nas! – zaključuje Žulić.

Komentari

Komentara