Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Ravnatelji i djelatnici osnovnih škola i vrtića iz Varaždinske županije posjetili Vindiju, dugogodišnjeg partnera

FOTO: Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa Grupa Vindija organizirala je dolazak ravnatelja i djelatnika osnovnih škola i vrtića iz raznih dijelova Hrvatske da bi ih upoznala s novitetima iz svojih proizvodnih asortimana.

U srijedu, 9. studenog okupilo se 53-oje ravnatelja i djelatnika iz 35 osnovnih škola i vrtića iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Vindija je odrasla s nama i mi s njom. Godinama su njihovi proizvodi prisutni u našim školskim kuhinjama. Vindija je proširila asortiman proizvoda što doprinosi kvaliteti namirnica koje ćemo koristiti u svojim školskim kuhinjama – rekla je Karmen Hans Jalšovec, ravnateljica I. osnovne škole Varaždin.

Njezina kolegica Mirjana Posavec iz Osnovne škole Ivana Rangera iz Kamenice ističe da učenici vole mijenjati namirnice koje jedu.

– Glavni cilj da vidimo novi asortiman jer učenici se vrlo brzo zasite određenih namirnica, odnosno postanu im dosadne. Primijetila sam da više vole nezdravu hranu, pa je vrlo važno napraviti jedan balansirani jelovnik – dodala je Posavec koja je pohvalila Vindiju jer su njihovi proizvodi u njihovu školu uvijek dostavljeni na vrijeme.

Međusobnom suradnjom vrlo je zadovoljna i Nada Pristavec, direktorica prodaje komercijalne poslovnice Varaždin.

– Drago mi je što su ravnatelji prepoznali Vindiju kao proizvođača i sigurnog dobavljača koji im omogućuju kvalitetnu opskrbu te da svoje školske jelovnike mogu obogatiti uvijek novim proizvodima – ponosna je Pristavec koja je istaknula da su protekle dvije godine bile vrlo izazovne za kompaniju.

– Bilo je mnogo teškoća zbog nabavke sirovine i namirnica. Uspjeli smo nadvladati sve te nedaće i kontinuirano smo razvijali nove proizvode. Nikada nismo prestali suradnju ni s jednom školom niti vrtićem i ponosni smo na uspjehe koje smo postigli u ovim turbulentnim vremenima – zaključila je Pristavec.

U četvrtak, 10. studenog, u posjet Vindiji stiglo je stotinjak djelatnika i ravnatelja škola te vrtića s područja Međimurske, Sisačko-moslavačke, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Život i društvo

Grad Lepoglava s više od 100.000 eura financira obrazovne aktivnosti iznad školskog standarda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Lepoglava

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić sastao se s ravnateljima triju osnovnih škola s gradskog područja.

Raspravljali su o provedbi i realizaciji gradskog programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda, za čiju je provedbu Grad Lepoglava u 2023. godini u proračunu izdvojio 111.220 eura.

– Financirajući provedbu obrazovnih procesa i aktivnosti iznad školskog standarda, nastavljamo s višegodišnjim ulaganjem u obrazovanje. Velik dio ulaganja odnosi se na obrazovne procese iznad školskog standarda u osnovnim školama. Činimo to iako Grad nije osnivač osnovnih škola, no želimo svim učenicima s područja našeg grada osigurati viši obrazovni standard. Ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost našeg grada – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Najviše sredstava, 27.870 eura, izdvojeno je za stipendiranje studenata. 26.540 eura izdvojeno je za nabavku radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola s gradskog područja, dok je za sufinanciranje projekta cjelodnevnog boravka u školi osigurano 19.910 eura.

Za provedbu aktivnosti u okviru programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda u svim trima školama izdvojeno je 6640 eura.

I ove će godine najuspješniji učenici i njihovi mentori za svoj uspjeh biti nagrađeni od strane Grada Lepoglave.

Uz osnovnoškolce, za izvornost će biti nagrađeni i srednjoškolci i studenti.

Grad će poticati s 13.270 eura i provedbu programa „Grad prijatelj djece“, u okviru kojeg će se podupirati rad Dječjeg gradskog vijeća, održavanje zabavnih sportskih igara i ostalih aktivnosti.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Novi Marof dodjeljuje 79 studentskih stipendija, objavljen prijedlog liste kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof nastavlja ulagati značajna sredstva u obrazovanje, pa će tako i ove akademske godine stipendirati svoje studente kako bi im olakšao obrazovanje.

Nakon provedenog javnog natječaja, Povjerenstvo za dodjelu stipendija razmotrilo je pristigle prijave i utvrdilo prijedlog liste kandidata koji je objavljen na službenim web stranicama Grada.

Prema prijedlogu liste kandidata, ove godine Grad će dodijeliti čak 79 studentskih stipendija u iznosu od 600, odnosno 800 kuna mjesečno. No, budući da je riječ o prijedlogu liste kandidata, svaki od njih ima pravo na podnošenje pisanog prigovora gradonačelniku, i to do petka, 10. veljače.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjetio je da je Grad Novi Marof, kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata, predvodnik u Varaždinskoj županiji.

– Ove godine, osim što smo povećali brojku za dodjelu stipendija za deficitarna učenička zanimanja na njih čak 95, dodijelit ćemo i značajan broj studentskih stipendija. Ovim financijskim potporama Grad Novi Marof nastoji svojim učenicima i studentima olakšati školovanje, ali i poticati izvrsnost. To je smjer kojeg smo zacrtali i kojeg se namjeravamo držati i u budućnosti – rekao je Jenkač.

Podsjetimo i da je uvjet za dodjelu studentske stipendije u iznosu od 600 kuna mjesečno za studente  koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije, odnosno 800 kuna mjesečno za studente koji studiraju na području Grada Zagreba, u drugim mjestima u Hrvatskoj ili u inozemstvu bila izvrsnost.

Tako su se na natječaj mogli prijaviti svi redovni studenti prve godine koji su zadnja dva razreda srednje škole završili s najmanjom prosječnom ocjenom 4,50 te druge i viših godina studija s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne godine studija od najmanje 3,50.

Uz uspjeh na studiju, uvjet za prijavu na natječaj bili su hrvatsko državljanstvo te prebivalište na području Grada Novog Marofa, i to najmanje dvije godine od podnošenja prijave, a kako bi ostvarili pravo na gradsku stipendiju, studenti ne smiju biti korisnici drugih stipendija, kao ni stariji od 26 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje