Povodom Dana državnosti predsjednik Narodne stranke – Reformisti, Radimir Čačić sa suradnicima, potpredsjednicom stranke Natalijom Martinčević, članom predsjedništva stranke Robertom Hircom, predsjednicom mladih Anitom Velić Fabijanić te članovima predsjedništva zagrebačke organizacije Reformista Zoranom Kopićem i Damirom Šebetićem položio je vijenac kod Središnjeg križa na zagrebačkom groblju Mirogoj.

– Kao i svi građani Hrvatske s ponosom slavimo ovaj dan. Osobno smatram da je dobro da smo vratili proslavu Dana državnosti na današnji datum, jer je to naravno pitanje odluke, a ne birokratskih formalnosti. Mogli smo slaviti i 21. svibnja 1879., papinsku potvrdu kneza Branimira, međutim za današnju Hrvatsku mislim da je 30. svibnja nešto što zaslužuje poštovanje i pijetet prema žrtvama, ali i ponos na to da smo konačno dobili svoju državu. Nažalost, svi snovi i ideali, sve što su kroz stotine godina unosili svi koji su dali život i žrtvovali se u svakom drugom pogledu za našu današnju samostalnu, neovisnu i suverenu Hrvatsku nisu ispunjeni jer su političke elite podbacile, a mi svi zajedno nismo dali dovoljno da postignemo ono što kao Hrvatska možemo i nadam se da ćemo to u godinama pred nama učiniti – rekao je predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić.

Povodom toga dana, župan Varaždinske županije uputio je i čestitku građanima Varaždinske županije koju prenosimo u cijelosti:

„Povodom Dana državnosti upućujem iskrene čestitke svim građanima Varaždinske županije. Prije trideset godina konstituirani je prvi višestranački Sabor u Hrvatskoj i osobno sam ponosan na taj datum. Dan državnosti je prigoda da iskažemo zahvalnost i počast svima onima koji su sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju, a naročito onima koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne nam Hrvatske. Ulogu Varaždina i Varaždinske županije u Domovinskome ratu nitko ne može zaobići, i na to moramo biti ponosni.“

Komentari

Komentara