Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Rekonstrukcijom dijela OŠ Belica dobivene nove učionice i školski prostori

Objavljeno:

- dana

Osnovnu školu Belica pohađaju učenici naselja Gardinovec i Belica te je jedna od većine škola u Međimurju u kojoj se nastava odvija u jednoj smjeni. Učenicima je omogućen i produženi boravak koji se sada provodi u dvjema skupinama, a od jeseni će se oformiti još jedna grupa produženog boravka.

Visokim standardom koji škola pruža, postala je premala za učenike te se pristupilo rekonstrukciji potkrovlja škole kako bi se dobile nove učionice i školski prostori. Tako su u rekonstruiranom dijelu smješteni učionica informatike, dodatne učionice za razrednu nastavu, kabineti za strane jezike, kabinet za slobodne aktivnosti, prostorija za primanje roditelja kao i kabineti za učitelje, a sve ukupno se proteže na više od 250 m² prostora. Financiranje rekonstrukcije škole omogućeno je iz Proračuna Međimurske županije te Općine Belica.

Ravnatelj škole Antun Žulić pozvao je župana Međimurske županije Matiju Posavca u obilazak preuređenog dijela škole kako bi se zahvalio na pomoći, susretljivosti, razumijevanju i brizi za učenike i zaposlenike škole.

– Ulaganjima u obrazovanje kontinuirano poboljšavate uvjete u obrazovanju, čime dajete motiv učenicima i djelatnicima da ostvaruju još bolje rezultate – istaknuo je ravnatelj Žulić te dodao kako im je želja nastaviti sa daljnjim ulaganjima u zgradu škole te izgradnju solarnih elektrana s ciljem energetske održivosti.

Osnovnu školu Belica pohađa 218 učenika u 13 razrednih odjeljenja te je jedna od uspješnijih osnovnih škola u Međimurju – kako po aktivnostima koje provode, tako i sudjelovanjima na natjecanjima, a ove godine bila je i domaćin Županijske smotre LiDraNo 2021.

– Prije svega želim pohvaliti brigu u prostoru škole koja diše veseljem i radošću i zahvaliti svim djelatnicima škole: od ravnatelja, učiteljica i učitelja do osoblja koje se brine za održavanje objekta. Da bismo kao društvo bili još uspješniji, moramo prepoznati važnost ulaganja u obrazovanje, ulagati u svaki školski objekt, poticati naše učenike i pomoći njihovim roditeljima u pokrivanju troškova koji nisu mali. To činimo s ponosom, u mnogočemu smo jedini u Hrvatskoj, no ulaganje u obrazovanje je u našem Međimurju prepoznato kao najvrjednija investicija jer svaka uložena kuna u obrazovanje u budućnosti se višestruko vrati – rekao je, prilikom obilaska, župan Posavec.

Međimurje

Početak tjedna u Međimurju uz sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 18. listopada županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 399 osoba te je evidentirano 7 pozitivnih nalaza, što je 1,75 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 19 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 178.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 27 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje