Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Ribolov: održano 2. kolo Feeder lige te 3. kolo lige Mastera i Veterana

Objavljeno:

- dana

U subotu, 8. kolovoza, kao organizator Međimurski ribolovni savez organizirao je ekipno natjecanje u lovu ribe udicom na hranilicu, Feeder natjecanje, 2. kolo.

Prema starom dobrom običaju kada se natjecanje odvija na ribnjaku Selnica domaćin je „SRD MURA” Mursko Središće, a okupljanje uz pridržavanje svih epidemioloških mjera odvija se na ribnjaku Zalešće.

Rezultati EKIPNO: 1. TSH MATCHFISHING Čakovec, 2. KLEN Sv. Marija, 3. KLEN II Sv. Marija.

Rezultati pojedinačno

Sektor A: 1. Antonio Horvatić TSH MF. Čakovec, 2. Luka Pozderec KLEN Sv. Marija, 3. Luka Florijanić SMUĐ Draškovec

Sektor B: 1. Marko Seličanec SOM Kotoriba, 2. Tomislav Klarić KLEN II Sv. Marija, 3. Ivan Rožman ČIKOV Sv. Martin na Muri

Sektor C: 1. Mihael Pongrac KLEN Sv. Marija, 2. Dinko Vidović LINJAK Palovec, 3. Davor Kolmanić TSH MF. Čakovec

Masteri & Veterani

U nedjelju, 9. kolovoza, održalo se natjecanje Mastera i Veterana, a domaćin natjecanja bio je “Klen” iz Svete Marije.

SRD “Klen” iz Svete Marije počeo je s radom 19. veljače 1977. godine. U ono doba to je bilo 11. osnovano društvo u ondašnjoj Zajednici sportsko ribolovnih društava općine Čakovec, a putem Zajednice je primljeno i u Hrvatski ribolovni savez. Iste godine broji 106 članova. Paralelno s osnivanjem Društva u ondašnjoj Mariji na Muri (kako se nekad zvala Sveta Marija) javlja se interes njezinih članova za ribolovnim natjecanjima.

Prva natjecanja odvijala su se na Dravskom rukavcu zvanom Krči i Tihom jarku, a kasnije na Šodergrabi kod Melina te Melinskom rukavcu. Krajem 1984. i početkom 1985. godine počinje se graditi Hidroelektrana Dubrava, pri čemu su nažalost spomenute vode izgubile svoj oblik i funkciju. Nova natjecateljska voda postaje Kanal: 2014. na Kanalu se održalo 61. Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak. Izgradnjom kanala nastala je i jedna salmonoidna voda, drenažni jarak, a on se poribljava pastrvama te se na njemu održavaju natjecanja u lovu pastrve. Aktivnim zalaganjem svih članova društva u šumi Žirovnjak 1986/87. godinu počinje izgradnja Ribičkoga doma.

Svake nadolazeće godine Dom se nadograđuje i danas je skoro u savršenom stanju na čast i diku svih članova Društva. Osim za okupljanje ribolovaca, Dom služi za razne manifestacije (npr. “Ljeto ribe uz Dravu”). Ekipe “Klena” nastupaju u 1. Hrvatskoj ligi, a i u ostalim „nižim“ ligama ih ima barem jedna ekipa, ako ne i više. Posebno s ponosom ističu ženske ekipe te ekipe mladeži koje iz godine u godinu ostvaruju zavidne rezultate.

Jedan od najvećih uspjeha natjecateljskog ribolova SRD-a “Klen” je nastupanje na Svjetskom klupskom prvenstvu ekipe seniora 2019. godine, a nastupali su Dragutin Peter, Dominik Peter, Igor Mihalac, Darko Kolarić, Tomislav Klarić i Mihael Pongrac pod vodstvom trenera Stjepana Pongraca. Sva ta natjecanja što pojedinačna što ekipna nezamisliva su bez bezgranične potpore pojedinaca i cijelih obitelji: Kedmenec, Peter, Pongrac, Orehovec, Slaviček, Komorski…

Rezultati MASTERA

Sektor A: 1. Damir Horvat OSTRIŽ Novakovec, 2. Mladen Škoda ŽUŽIČKA Kotoriba, 3. Drago Filipašić SOM Kotoriba

Pobjednici Master sektora A

Sektor B: 1. Mensur Rošić MURA M. Središće, 2. Nenad Nađ LINJAK Palovec, 3. Zlatko Katančić RIBICA Turčišće

Pobjednici Master sektora B

Rezultati VETERANA

Sektor A: 1. Željko Dolenec SOM Kotoriba, 2. Ivan Zadravec VERK Križovec, 3. Tihomir Hunjak TSH Čakovec

Pobjednici Veterana sektor A

Sektor B: 1. Vladimir Zelić LINJAK Palovec, 2. Mladen Kovač GLAVATICA Prelog, 3. Antun Kedmenec KLEN Sv. Marija

Pobjednici Veterana sektor B

Međimurje

VIDEO Debitantski videospot kotoripske country grupe Veni Vidi Whiskey “Born to be Free”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kotoriba je kotao u kojem su se smiješali maštoviti sastojci od kojih se prošle godine rodio novi hrvatski bend s prepoznatljivim zvukom!

Nositelji su pamtljiva imena Veni Vidi Whiskey, a sviraju ono što vole i dolazi im prirodno – country. Kostur grupe čini akustična četvorka: Renato Mikulan (gitara, tamburin, bisernica), Toni Miklobušec (vokal, cajon, usna harmonika), Krunoslav Siladi (kontrabas) i Damir Dolenec (gitara), dok im podršku na back vokalima pružaju Ana Radmanić i Michelle Fundak, koja je osmislila i ime benda. Zadnjega dana travnja javnosti su predstavili svoj prvi autorski singl i videospot „Born to be free“.

Od tambure do viskija

– Priča je započela tako da su tri četvrtine benda svirale tamburice u KUD-u Kotoriba. U želji za kvalitetnijim druženjem počeli smo svirati između ili nakon proba. Radilo se pretežno o obradama pjesama kojima smo mogli upotpuniti bajkerske fešte. Počeli smo se fokusirati na strane pjesme i shvatili da nam to svima odgovara, osobito stvari kao što su one Johnnyja Casha i Willieja Nelsona.
Moramo priznati da nam to što smo akustični olakšava puno toga: kako ne trebamo ozvučenja, jako smo mobilni, tako da elektrifikacija nije u planu (smijeh) Reakcije na naš prvi spot su odlične, komentari su jako pozitivni i to nam daje dodatan vjetar u leđa – kaže „viskijevac“ Renato Mikulan.

Grupa je potpisala ugovor s izdavačkom kućom Spona Music iz Zagreba, a njihov će nastupni autorski singl otvoriti Sponinu EP kompilaciju „Country of Origin: Croatia“, koja uskoro izlazi.

– Čini nam se da je ime originalno, prepoznatljivo i da dobro opisuje duh countryja i naše glazbe (smijeh) Viski i country, naime, neraskidivo su vezani – objašnjava kontrabasist Krunoslav Siladi. Dodaje da i dalje sviraju covere, no da su trenutačno orijentirani na autorske skladbe.

Sloboda i prihvaćenost

– Svi surađujemo u procesu stvaranja, što nam je, na kraju krajeva, i cilj. Pjesma „Born to be free“ nastala je na temeljima ideje slobode, što je velika motoristička strast koja nam je svima važna. Uz kadrove u kojima je prikazan „život na motoru“, spot je orijentiran i na putovanje koje od samoće vodi do prihvaćanja – kažu iz benda.

Singl je snimljen u studiju Benjamina Fabića, koji je u ruke za ovu prigodu uzeo i bubnjarske palice. Spot je sniman na nekoliko lokacija – na farmi konja „Muškatljin“, u garaži jednoga od članova benda te u prostorijama clubhousea Moto kluba “Rolling Fish”. Za ideju, režiju, montažu i rukovanje kamerom zaslužan je Denis Radmanić iz „Cutt Productiona“ uz pomoć kolege Matije Režeka (također „Cutt Production“), Marka Habuša i Lore Piškurić. Zahvalni su i Damiru Markaču koji im je pomogao s rasvjetom, a više puta i s ozvučavanjem, kao i glumcima u spotu: Karlu Žgancu, Gabrijelu Dolencu, Zvonku Habušu, Vinku Dolencu i Aleksandru Patafti.

– Hvala svima koji su nam pomogli u stvaranju ove lijepe priče, a ostalima želimo da uživaju u pjesmi i spotu! – poručuju „viskijevci“.

Nastavite čitati

Međimurje

Medicinskim sestrama i tehničarima ŽB-a Čakovec čestitke i zahvale za predan i nesebičan rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, upriličeno je prigodno obilježavanje za medicinske sestre i tehničare Županijske bolnice Čakovec koji ove godine obilježavaju „okrugle“ godišnjice rada.

Marija Branković, Darinka Žvorc-Novak i Dijana Kos navršile su 40 godina rada, a Marijana Đurinić, Tanja Krnjak, Valerija Horvat, Zdenka Jarni i Lidija Marciuš 30 godina rada.

Kristina Cmrečki, Ivana Resman, Marina Režek, Jasna Rakić, Gordana Janković, Aleksandar Masten i Suzana Štefulj u Županijskoj bolnici Čakovec punih su 20 godina, a 10 godina rada obilježavaju Lucija Čmrlec, Robert Hunjadi, Dario Kukovec, Gordana Tasković i Sanja Galović.

Predan i nesebičan rad

Čestitke i zahvale na predanom i nesebičnom radu uputili su im župan Međimurske županije Matija Posavec s pročelnicom UO-a za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ Sonjom Tošić-Grlač, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Igor Šegović, pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo Goran Toplek te predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Međimurske županije Marija Prekupec.

– Medicinske sestre i tehničari osobe su s kojima pacijenti i njihove obitelji ostvaruju prvi kontakt. Zahvaljujući njima, njihovom autoritetu, empatiji, znanju i ljubaznosti, pacijenti se prilikom dolaska u Županijsku bolnicu Čakovec osjećaju sigurno i imaju dobru sliku o našoj bolnici – istaknuo je dr. Igor Šegović.

Važnost medicinskih sestara i tehničara posebno je prepoznata u posljednjih godinu dana, tijekom pandemije koronavirusom, jer su njihova stručnost i vrijednosti koje predstavljaju jedan od najvažnijih kotačića funkcioniranja zdravstvenog sustava.

– U posljednjih godinu dana u Županijskoj bolnici Čakovec zbog koronavirusa hospitalizirano je 1114 osoba, dok je u cijeloj Međimurskoj županiji evidentirano 15.298 oboljelih. Zajedno s liječnicima i ostalim djelatnicima uključenima u zdravstveni sustav, odradili ste ogroman posao i dali veliki doprinos održivosti našeg zdravstvenog sustava, uključeni ste u akcije cijepljenja koje smo krenuli provoditi prvi u Hrvatskoj, spasili ste brojne živote, a našim ste pacijentima heroji. Hvala vam na tome! – poručio je župan Posavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!