Već smo pisali da su zbog obile kiše i jakog vjetra sinoć i jutros vatrogasci u Varaždinskoj županiji imali pune ruke posla.

>> Na području Varaždina i okolice 10 intervencija uklanjanja stabala te ispumpavanja vode

DVD Varaždinbreg jutros je u 8:24 dobio dojavu o potrebi uklanjanja srušenog stabla s kuće na Varaždin Bregu.

– Izlazimo s četri operativna vatrogasca i navalnim vozilom. Dolaskom na mjesto utvrđujemo da su se grane velikog stabla oraha odlomile i pale na krovište kuće. Radilo se o jednostranom krovu pokrivenim limom pa je i sama intervencija otežana zbog mokrog limenog pokrova. Upotrebom dvije motorne pila uklonili smo grane s krova i opilili nagnute grane oraha. Nakon završetka očistili smo krovište. Intervenciju završavamo povratkom u spremište u 10:24 sati – objavio je DVD Varaždinbreg na svom Facebooku.

Foto: DVD Varaždinbreg/Facebook
Foto: DVD Varaždinbreg/Facebook
Foto: DVD Varaždinbreg/Facebook
Foto: DVD Varaždinbreg/Facebook

DVD Ivanec imao je dvije akcije isupavanja vode. Dva vozila s 10 vatrogasaca otišla su na farmu OPG-a Marković u Ivanečkom Naselju te zatekli stju pod vodom. Lopatama su iskopali kanal za otjecanje vode. Zatim su otišli u vikendicu i ulici Zeleni dol te isumpali vodu iz podruma.

DVD Kneginec Gornji noćas je imao dvije intervencije vezane uz jaku kišu, a od rane zore su uz trgovački centar Lumini te paze da oborinska voda ne uđe.

DVD Novi Marof je također morao na teren gdje su u Podevčevu ispumpavali vodu.

Intervencija je bilo i u drugim mjestima u našoj županiji.

Foto: DVD Kneginec Gornji/Facebook
Foto: DVD Kneginec Gornji/Facebook

Komentari

Komentara