Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Sandra Paović bila je gošća tribine „Međimurske sportske legende“

Objavljeno:

- dana

Hrvatska stolnotenisačica i paraolimpijka Sandra Paović, rođena Vukovarka koja je trenirala u Međimurju, u srijedu je bila gošća treće tribine „Međimurske sportske legende“, koju su organizirali studenti 3. godine preddiplomskog studija Menadžment turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Uz sudjelovanje u aktivnostima Međimurja Europske regije sporta, glavni cilj organizacije ovih tribina je da studenti nauče više o organizaciji i promociji događaja te steknu iskustvo u komunikaciji s medijima i odnosima s javnošću.

Ono što im je poručila vrhunska stolnotenisačica, koja je sa sportom nastavila i nakon teške prometne nesreće kao parastolnotenisačica, je da moraš biti malo „lud“ i prelaziti svoje granice da bi bio još bolji i dostigao cilj za koji znaš da sposobnost imaš u sebi.

Dio ekipe koja je pripremila tribinu sa Sandrom Paović je i Lucija Čehulić, studentica 3. godina menadžmenta turizma i sporta, koja je naglasila vrijednost stečenog iskustva.

– Ovo je prva tribina koju smo organizirali kao tim. Sve je teklo jako dobro, imali smo dobru pripremu. Na ovom zadnjem dijelu, samoj tribini, bilo je malo treme kod nas voditelja, ali Sandra je bila jako ljubazna, jako opuštena, dosta toga smo saznali o njoj, gotovo sve što smo željeli. Mislim da bi trebali još takvih tribina organizirati, ne samo s poznatim sportašima, nego i s parasportašima – kazala je Lucija.

– Taj njezin trud, motivacija i volja, najbolja su poruka s tribine jer je Sandra osvajala medalje i prije i poslije nesreće. Baš iz tog razloga, 2014. godine je bila najbolja parastolnotenisačica svijeta, a to se bez velikog truda i volje ne može. Inspiracija ja za sve nas – dodala je.

U pripremi tribine je sudjelovala i studentica Maja Bobek.

– Kao i kod svaka tribine prije ove, nije bilo sumnje da neće proći odlično. Bilo je zadovoljstvo ugostiti Sandru i čuti njezinu životnu priču. Zadovoljni smo organizacijom i provedbom, znanjem koje smo prikupili kod organizacije ovakvog događaja, iskustvom za koje smo bogatiji. U timovima je svatko ima svoj zadatak, priopćenje za medije, pozivanje sportskih klubova i profesora, objave na društvenim mrežama, proučavanje životopisa i karijere gošće, pripremu pitanja. Oni koji su večeras čuli Sandru naučili su da, ako ste uporni, zbilja možete sve – rekla je Maja.

Međimurje

U čakovečkome Muzeju 21. svibnja Dan otvorenih vrata i druženje sa Stephanom Lupinom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Međunarodnog dana muzeja i Dana Grada Čakovca, u subotu, 21. svibnja, od 10 do 14 sati posjet je Muzeju Međimurja Čakovec i Muzeju nematerijalne baštine “Riznica Međimurja” besplatan.

Istog dana od 12 do 14 sati organizira se i “Druženje u Muzeju sa Stephanom Lupinom” u multimedijalnoj dvorani “Riznice”, a tom prilikom će pobjednici na nagradnom natječaju “Biti na tronu” Ines Mezgi biti uručena i prigodna nagrada.

Muzej organizira neformalno druženje s autorom zbog velike posjećenosti izložbe “Lupinizam” u Muzeju Međimurja Čakovec.

– Dođite, osobno se upoznajte i pitajte što Vas zanima! – poručuju iz Muzeja.

Nastavite čitati

Međimurje

Akcija “Katruže za katružu” nastavlja se sljedeće dvije subote, nek’ Međimurje miriše na solidarnost i ovo prekrasno cvijeće!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu svojih aktivnosti i ove godine tradicionalno organizira akciju „Katruže za Katružu“ koja je započela u Svetoj Mariji.

Prodajom zakladnih suvenira i katruža prikupljeno je 2.576,50 kuna i 10 eura, a akciju su podržali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek.

Akcija se nastavlja u subotu, 21. svibnja, kada će aktivistice Zaklade „Katruža“ prodavati katruže na sljedećim lokacijama:

U Prelogu od 8 do 11 sati ispred Privredne banke na tržnici katruže će prodavati članice udruge „Priločko srce“ Prelog.

U Murskom Središću od 8 do 12 sati na tržnici katruže će prodavati članice Društva žena Mursko Središće.

Na Belici će akciju provoditi članice Udruge žena Općine Belica od 7 do 10 ispred Robne kuće.

U Nedelišću će katruže prodavati članice Udruge žena Nedelišće u vremenu od 8 do 12 sati ispred Turističke zajednice Općine Nedelišće.

U Donjem Vidovcu će katruže prodavati aktivisti Katruže u vremenu od 8 do 10.30 ispred općinske zgrade.

Akcija „Katruže za Katružu“ u Čakovcu će se održati u subotu, 28. svibnja, a u organizaciji društva Hrvati Stuttgart u subotu, 21. svibnja, od 18 sati održat će se koncert „Kajkavska večer – Zajedno stvaramo dječje osmijehe“. Prihod od koncerta namijenjen je Međimurskoj zakladi solidarnosti „Katruža“, a nastupit će Zlatko Pejaković, Antonija Šola, Ivan Fiolić i Klapa “Filiae Croatiae”.

– Pozivamo sve koji u svom vrtu ili dvorištu imaju cvijet katruže da ga doniraju Zakladi „Katruža“. Katruže se mogu donijeti u subotu na štandove gdje se vrši prodaja. Pokažite u subotu svoju humanost i pomognite onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije. Neka u subotu cijelo Međimurje miriše na katruže! – kažu iz Međimurske zaklade solidarnosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje