Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Sedma “Orehijada”: Cecilija Sušec ima najfiniju orehnjaču i orehovec, a Jasminka Bratuša najljepši kolač!

Objavljeno:

- dana

U organizaciji KUD-a Fijolica Orehovica i Općine Orehovica održana je “Orehijada – Festival oreha i sega ka kcoj ide”.

Ovogodišnji festival oraha započeo je izložbom starih predmeta te predstavljanjem lokalnih proizvoda i ručnih radova domaćih OPG-ova i udruga koje se bave rukotvorinama. Vrhunac Orehijade je međunarodni susret folklornih društava, koji je otvoren mimohodom sudionika uz pratnju Zrinske garde i limene glazbe.

Susret već tradicionalno okuplja kulturno-umjetnička društva iz raznih krajeva Hrvatske, kao i društva iz Mađarske i Slovenije, a ove godine bogatstvo svojih plesova, pjesmi i nošnji predstavili su KUD Strahoninec, Ženska vokalna skupina “Pučpuljike”, KUD “Frankopan” Bosiljevo, Pjevački zbor “Zora” Mađarska i KUD “Dragutin Domjanić” Vugrovec.

Predsjednik KUD-a “Fijolica” Branko Sušec i načelnica Općine Orehovica Dijana Novak izrazili su zadovoljstvo što je sedmo izdanje “Orehijade” uspješno održano, a okupljene je pozdravio zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je prisustvovao Festivalu oreha zajedno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem.

Održan je i izbor najfinije orehnjače, najljepšeg kolača na oko, najboljeg orehovca i najdebljeg oraha. Najfiniju orehnjaču i najbolji orehovec spremila je Cecilija Sušec, najljepši kolač “na oko” je kolač Jasminke Bratuše, a članice Udruge žena “Brest” iz Podbresta dobile su nagradu za najdeblji orah.

Foto i video

FOTO Porcijunkulovo: veselo je bilo jutros na ulicama Čakovca, gradom prošetao i Pero Galić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Veselo i živo bilo je jutros u Čakovcu na poznatoj manifestaciji Porcijunkulovo koja ove godine traje četiri dana – od petka, 30. srpnja, do ponedjeljka, 2. kolovoza.

Brojni šetači obišli su štandove, a među njima je na opće oduševljenje mnogih prolaznika bio i Pero Galić, frontmen Opće opasnosti koja je sinoć u Čakovcu održala koncert.

Mnogi su mu Čakovčani prišli i poželjeli se slikati s njime, što poznati pjevač nije odbio, već je udobrovoljio obožavatelje.

Nakon Željka Bebeka, Nine Kraljić, Opće opasnosti i DJ-a, večeras je na redu koncert Klape Iskon na lokaciji Perivoja Zrinskih te Kristiana Marolta na pozornici Tomislav.

Djelić dobre atmosfere iz Čakovca pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Salinovcu spretni kipari motornim pilama izrađuju zanimljive skulpture velikih dimenzija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ovaj vikend, 31. srpnja i 1. kolovoza, svakako svratite u park nove Osnovne škole u Salinovcu, gdje se održava 6. Hrvatski festival kiparenja motornom pilom.

Festival već tradicionalno organizira Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Službeno otvorenje bilo je jutros u 9 sati, nakon čega je krenulo rezbarenje glavne skulpture velikih dimenzija motornom pilom.

U nedjelju, 1. kolovoza, kipari će svoje vještine u rezbarenju drveta pokazati i na natjecanju u disciplini Speedecarving.

Ove godine sudjelovanje je potvrdilo 11 kipara, pet kipara iz Hrvatske, a sudjelovanje su potvrdili i kipari iz Slovenije i Mađarske, čime Festival dobiva međunarodni karakter.

Zatvaranje 6. Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom u Salinovcu bit će u nedjelju u 18:30 sati, kada će biti i proglašenje autora najboljih radova te podjela nagrada i zahvalnica.

I mi smo danas posjetili umjetnike u Salinovcu i fotićem zabilježili kreativne skulpture u izradi. Kako to izgleda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje