Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Sedmero čakovečkih plivača na kampu u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Čak 60 plivačica i plivača iz osam klubova Regije IV Hrvatskog plivačkog saveza sudjelovalo je na Regionalnom razvojnom kampu u Varaždinu. Na drugome po redu kampu održanom 19. i 20. veljače sudjelovalo je i sedmero članova Čakovečkog plivačkog kluba: Meri Furdi, Sara Puklavec, Lucija Trupković, Lana Pintarić, Roko Radek, Emil Goričanec i Mario Beliga.

Na kampu su bili zajedno s trenerima Antoniom Šantekom i Goranom Kolarićem koji je ujedno i koordinator Regionalnih razvojnih kampova.

– Plivači na kampu rade na usavršavanju svojih tehnika plivanja, testiranju sposobnosti te usvajanju znanja kako bi postali što uspješniji i uz to, naravno nezaobilazno je i druženje s plivačima iz drugih klubova i sredina – izjavio je Kolarić te dodao da je njihov potencijal itekako prepoznat te, osim prilike za daljnje napredovanje, dokaz je statusa kojeg uživaju u mlađim dobnim kategorijama na razini Hrvatske.

Od ostalih klubova na kampu su bili i plivači iz: PK Barok Varaždin, PK Osijek, PK Sisak Janaf, PK Vukovar, PK „Cerine“ Koprivnica, Vinkovački plivački klub i PK „Olimp“ Zabok. Inače, prvi Regionalni razvojni kamp bio je održan u Čakovcu.

Međimurje

FOTO Pohvale i darovi za najuspješnije učenike OŠ Jože Horvata Kotoriba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za najuspješnije učenike i mentore Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba 23. lipnja načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić organizirao je prijam kako bi im uputio riječi pohvale i uručio prigodne darove za izniman uspjeh na smotrama i natjecanjima, gdje su postigli zavidne rezultate u ovoj nastavnoj godini.

Ovom gestom načelnik je razveselio učenike koji su se natjecali na državnim natjecanjima te njihove mentore. U uvodnom dijelu prigodnim se riječima obratio svim pristiglim učenicima i njihovim mentorima te ravnateljici škole Snježani Matoš, nakon čega se svaki učenik predstavio i ukratko ispričao u čemu je bio uspješan. Potom su mentori ukratko ispričali svoje doživljaje s natjecanja i priprema te otkrili daljnje planove.

Nagrađeni su ovi učenici i mentori: Lovro Erdelji – Državno natjecanje iz informatike (mentorica Karmen Somi), Dorotea Tilošanec i Nela Kovačić – Državno natjecanje iz tehničke kulture (Jelena Tuksar), Ana Markan – Državno natjecanje iz biologije (Lidija Ribić), Karla Novak i Ivan Markan te Vanessa Balog i Vito Peranec – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, razredna nastava (Adela Horvat i Nenad Pogorelec), Mia Rajher i Gabrijel Dolenec te Sara Matulin i Lovro Erdelji – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, predmetna nastava (Romina Volar).

Nastavite čitati

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje