Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Šezdesetak vatrogasaca u borbi s požarom kod Ljubešćice, jedno vrijeme solucija bio – kanader

Objavljeno:

- dana

Požar je pod kontrolom

Šezdesetak vatrogasaca već se dva dana bori s požarom u Ljublju.

>>FOTO Čak 60 vatrogasaca gasilo požar u Ljublju, ali čitatelji u strahu: Još uvijek se dimi!

Naime, jučer ujutro izbio je požar od Ljubešćice i vatrogasci iz DVD-a Ljubešćica, Varaždinske Toplice, Leskovec, Tuhovec i Novi Marof do navečer su se borili s vatrenom buktinjom.

S požarom na Ljublju borba je nastavljena i danas.

– Trenutno je požar lokaliziran. Imali smo problema zbog kršnog i nepristupačnog terena – rekao je Dejan Ivanušec, županijski vatrogasni zapovjednik.

U jednom trenutku razmatrala se i solucija kanadera.

– Od toga smo odustali, sada je sve pod kontrolom – dodao je.

Naime, sumnja se da je današnji požar podmetnut i da je riječ o dva zasebna događaja, no ono najvažnije – požar je pod kontrolom. 

Izvor: Foto: facebook

Crna kronika

U Varaždinu i Njemačkoj počinio kazneno djelo protiv spolne slobode, pa će u zatvor na dvije godine i devet mjeseci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu 32-godišnjaka zbog počinjena dva teška kaznena djela protiv spolne slobode i kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Prvostupanjskom presudom optuženi 32-godišnjak je proglašen krivim zbog kaznenih djela počinjenih od veljače 2017. do listopada 2019. godine u Varaždinu i Njemačkoj na štetu svoje 38-godišnje supruge i jednogodišnjeg djeteta te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, ali uz djelomičnu uvjetnu osudu s bezuvjetnom kaznom zatvora od jedne godine te uvjetnom osudom s kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci i rokom kušnje od tri godine.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu neosnovano izrekao optuženiku djelomičnu uvjetnu osudu te preinačio presudu na način da je optuženog 32-godišnjaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci bez primjene djelomične uvjetne osude.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždinac (85) na biciklu držao psa na povodcu, pa na njega naletio auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinu, u utorak, 27. rujna oko 7.30 sati u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Biciklom je Vukovarskom ulicom iz smjera Ludbreške u smjeru Bombellesove ulice upravljao 85-godišnjak.

– Za vrijeme upravljanja biciklom stabilnost mu je bila umanjena zbog držanja psa na povodcu. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, biciklom je nastavio prelaziti preko obilježenog pješačkog prijelaza i u tom trenutku ga je udarilo vozilo kojim je upravljala žena starosti 52 godine – ističe PU varaždinska.

On je ozlijeđen i medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Bolnici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje