Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Šic na bic: Više od 200 Marofčana zbog biciklijade pustilo “lajk“ i sjelo na “bajk“

Objavljeno:

- dana

Novomarofska biciklijada, 13. po redu popularni „Šic na bic“, ove je subote okupila više od 200 biciklista i rekreativaca koji su se uputili na 40-ak kilometara dugu rutu.

Biciklijada je tradicionalno započela na Trgu hrvatske državnosti u Novom Marofu, a obišla je Granu, Gornje i Donje Makojišće, dolinu rijeke Lonje kroz Breznički Hum, Butkovec i Krščenovec sve do Breznice. Nakon toga nastavila se prema Visokom kroz Vinično i Kračevec te Sudovec kroz koji se stiglo do cilja ovogodišnje biciklijade, streljane SK Termika u Možđencu. Nakon utrke, koja je doživjela svoje 13. izdanje, jedan od organizatora, predsjednik udruge Mladi za Marof, Jakov Sić, prisjetio se njenih početaka. – Sve je prije 13 godina krenulo od par entuzijasta koji su rekreativno vozili bicikl i odlučili u sklopu udruge Mladi za Marof organizirati veću biciklijadu. Prva je bila „Tour de grah“ i bilo je manje od stotinu vozača. Mislim da smo napravili dobar posao i da samo možemo rasti iz godine u godinu. Bliži nam se 15. obljetnica za koju pripremamo malo bolje i veće stvari – najavio je Sić. Inače, po dolasku na odredište, kod streljane SK Termika u Možđencu, za sve sudionike organiziran je ručak i zabavni sadržaji. Među sudionicima je i ove godine bio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Istaknuo je novomarofsku bicikliajdu kao jednu od zahtjevnijih. – Možemo slobodno riječi da je riječ o jednoj ozbiljnijoj biciklijadi, budući da je trasa duga 40 km. Nije kao one male biciklijade od par kilometara, stoga ne samo da je riječ o simboličnom poticanju ljudi na bavljenje sportom i vožnjom biciklom, nego se nakon te vožnje, dobrim dijelom i uspona, čovjek dobro i izmori, pa onda to pozitivno utječe na zdravlje. Za one koji možda manje treniraju i vježbaju ovo je i poticaj da se počnu baviti sportom – kazao je Jenkač. „Šic na bic“ i ove je godine održan u organizaciji udruge Mladi za Marof, uz potporu Grada Novog Marofa te Biciklističkog kluba Maraton Beciklin. Ovogodišnja biciklijada održana je pod sloganom „Pusti lajk i sjedni na bajk“.    

Zabava & Stil

U Varaždinu se sredinom travnja okušajte u skoku padobranom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Skydive Croatia, uz podršku Grada Varaždina, ove godine omogućava svima željnima adrenalina da iskuse padobranstvo i izvedu skok padobranom s visine od 4000 metara, pri čemu će doživjeti slobodan pad u trajanju od 60 sekundi pri 200 kilometara na sat.

Naime, varaždinski aerodrom već je duže vrijeme bio padobranski neaktivan, no ove se godine iz Skydive Croatia nadaju „stvaranju jedne nove skakačke/padobranske tradicije koju ćemo uz podršku Grada Varaždina ali i svih padobranskih zaljubljenika ustrajno graditi“.

– Skokovi u Varaždinu su namijenjeni kako svim osobama koje se s padobranstvom tek susreću po prvi puta, tako i iskusnim padobrancima kojima je padobranstvo način života. Termini skakačkog vikenda održat će se od 16. do 18. travnja na Aerodromu Varaždin – poručuju organizatori, a detaljnije informacije nalaze se na ovome linku.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Ludbreg: tko će pronaći najveće pisanice?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Grada Ludbrega i ove će se godine održati potraga za pisanicama.

Na prostoru Otoka mladosti, šetnice i dječjih igrališta mališani će u subotu, 3. travnja, od 10:30 moći krenuti u potragu za uskršnjim pisanicama.

Ipak nisu sve manifestacije otkazane.

Nastavite čitati