Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO: Spaljeni kontejner na zelenoj površini samo stotinjak metara od centra Varaždina

Objavljeno:

- dana

SRAMOTA

– Ako netko ima viška kontejera, neka ih doveze u Zagrebačku ulicu – ironično je poručila čitateljica iz Varaždina ogorčena prizorom u četvrti u kojoj živi.

U Zagrebačkoj ulici, samo nekoliko stotina metara od barokne jezgre Varaždina, stoje kontejneri, novi, ali i ostaci onih koje je netko zapalio.

– Kontejneri se nalaze uz glavnu cestu koja vodi u centar, na ono malo zelenila koje je ostalo u gradu. Sramota! – komentirala je čitateljica.

Stanovnici te četvrti ujedno upozoravaju da svako malo tijekom vikenda netko zapali kontejner. I dok obično gore oni iza II. osnovne škole, sada je netko odlučio zapaliti i onaj u Zagrebačkoj ulici.

Apeliraju na Grad Varaždin da uklone izgorjele ostatke kontejnera, ali i da razmotre je li pravo mjesto za odlaganje smeća zelena površina uz glavnu cestu koja vodi u centar grada.

Izvor: Foto: SNIMILA ČITATELJICA

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!