Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Spektakularnim nastupom Anđe i Disco Nindže otvoren 11. Trash film festival

Objavljeno:

- dana

Nastupili Faraday i The Fakin Lajsne

Spektakularnim nastupom Anđe iz Nightmare Stagea i trasherske Disco Nindže, otvoren je u srijedu navečer na Kapucinskom trgu u Varaždinu 11. Trash film festival.

Anđa se na festivalski crveni tepih dovezla u cadillacu, a na glavnoj festivalskoj pozornici Trash film festivala predstavila se izborom domaćih i stranih trash hitova dok ju je Disco Nindža popratio odličnim plesačkim nastupom.

Trashere su na glavnoj festivalskoj pozornici, osim Anđe i Disco Nindže, zabavljali i mladi varaždinski rock bend Faraday te nezaobilazni festivalski bend The Fakin Lajsne koji se ovaj puta predstavio izborom rock hitova iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća budući da je tema ovogodišnjeg festivala upravo “Glamour sedamdesetih”.

Otvorenje 11. Trash film festivala, uz brojne ljubitelje trash kulture iz svih dijelova Varaždina i šire, popratili su i članovi stručnog žirija Alen Liverić, Željko Vukmirica i Tomislav Pletenac.

Bio je to spektakularan uvod u 11. Trash film festival, a još spektakularniji trebao bi biti drugi dan festivala u četvrtak. U Kinu Galerija u 17 sati počinje prikazivanje filmova iz službene konkurencije festivala, a u 18 sati u Atriju Županijske palače bit će održana javna tribina na temu “Pornografija – Trash ili umjetnost” koju će moderirati poznati kazališni i televizijski redatelj Mario Kovač uz brojne goste. U 19 sati na istom mjestu bit će održana trash verzija poznatog televizijskog kviza Kvizna situacija.

Večernji koncertni program donosi pak nastup dua Kaj ve? u Caffe baru Elephant. Riječ je o bendu koji izvodi najveće hitove Nicka Cavea na kajkavskom narječju.

 

Izvor: Foto:

Život i društvo

Iz Cestice otišao i treći dio pomoći za stradale u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Cestica

Nakon tragičan potresa koji je, potkraj prosinca 2020. godine, pogodio Sisačko-moslavačku županiju i Sisačku biskupiju te okolna područja, članovi Udruge mladih Hiperaktivni Cestica potaknuli su prikupljanje pomoći za stradale.

Prikupljanje pomoći organizirano je uz podršku Općine Cestica, u zgradi Kulturnog centra, a priključili su se i članovi ostalih cestičkih udruga i brojni građani s cijelog područja.

Prikupljanje pomoći započelo je u srijedu, 30. prosinca, a prvi puta prikupljena pomoć u dva kombi vozila otpremljena je zahvaljujući tvrtkama Fibis i Al-tim, na staru godinu, 31. prosinca. Druga pošiljka pomoći otpremljena je, 2. siječnja, kombi vozilima DVD-a Babinec i Lovrečan Dubrava, a tog dana vatrogasci su za potrebe stradalih u potresu otpremili i kamp kućicu koju je poklonio Ivan Butija iz Cestice.

Kako je u dvorani Kulturnog centra Cestica ostalo još prikupljene humanitarne pomoći za stradale u potresu članovi udruge Hiperaktivni Cestica istu su u nedjelju, 17. siječnja utovarili u vozilo tvrtke „Jambrek-transporti“, a potom je, u ponedjeljak otpremljena u Hrastovicu kod Petrinje.

Cijela akcija otpreme pomoći dogovorena je s mještanima Hrastovice, rekao je Nikola Milec, predsjednik Udruge Hiperaktivni Cestica, a ista je prema riječima tajnice Ane Kutnjak, isporučena na dvije lokacije, u dva sabirna centra, iz kojih će se dalje distribuirati u udaljenija i teško pristupačna naselja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Danas je Vincekovo, ali uobičajenih vinogradarskih proslava nema

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Danas je, 22. siječnja, blagdan svetog Vinka, jednog od najvećih zaštitnika vinara i vinograda.

Popularno „Vincekovo“ ove se godine zbog pandemije neće obilježiti tradicionalnim proslavama u vinogradima diljem Varaždinske i Međimurske županije.

U Međimurju PD “Bundek” organizira virtualni Vincekov pohod.

No, zasigurno će mnogi vinari obići svoje vinograde i u najužem krugu zaliti koji trs vinom, darivati ga domaćom kobasicom ili špekom, odrezati prve rozgve s reznika te ih ponijeti kući kako bi im, nakon dva-tri tjedna u peharčeku s vodom, na toplom, propupale i pokazale kakav bi mogao biti ovogodišnji urod grožđa.

Evo što im je poručio varaždinski notar Krunoslav Čolo:

Svim pripadnicima “Vinske pastve” od srca, jetre i bubrega čestitam blagdan Sv. Vinka. Sa tugom u srcu, bolom u duši i suhoga grla mirim se sa činjenicom da primjereni obred i pričest u hramovima tradicijske kulture neće biti mogući zbug “MJERA”. Preporuka je da se obredi obave u goričnim kapelicama! Vu ime Bakusa boga vina, njegovog sina Martina i duha od terega mošt kuha. Almeljulja!!!

Nastavite čitati