Povežite se s nama

Foto i video

Stasiti i ponosni Husari sa sabljama i konjima oduševili Varaždince

Objavljeno:

- dana

SVEČANO

Mimohod povijesnih postrojbi, među kojima su bili i pripadnici Varaždinske husarske graničarske pukovnije, jutros je oduševio Varaždince.

Postrojbe su krenule od Turista prema Županijskoj palači, gdje je održano svečano postojavanje i prijavak varaždinskom županu Radimiru Čačiću.

Manješko jahanje i rad sa sabljom i kopljem

Nakon toga, Husari su izveli atraktivni program na Starom gradu, pa su građani mogli vidjeti grupno manješko jahanje, rad sa sabljom i kopljem s konja.

Susret povijesnih postrojbi dio je programa obilježavanja Dana Varaždinske županije, a današnjim događajem Husari su ujedno obilježili 10. godišnjicu rada.

Za one koji su propustili jutrošnji program povijesne postrojbe imaju priliku vidjeti i popodne. Nakon okupljanja na Korzu u 16 sati, kreće mimohod sve do mosta na rijeci Dravi uz pucnjeve iz topova, kubura, pušaka trombuna.

Kako je bilo jutros pogledajte na fotografijama Marte Konjačić.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Foto i video

FOTO Aktivna nedjelja: nordijskim hodanjem u Ludbregu započeo „Welcome spring“ festival

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U Ludbregu je danas, 7. ožujka, započeo „Welcome spring“ festival – festival sporta, rekreacije i aktivnog života.

Organizatori su pripremili utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Prvo na redu bilo je nordijsko hodanje stazom dugom 10 kilometara. Događaju su se odazvali brojni rekreativci, a građanima se u hodanju pridružio i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Staza je vodila od Ludbrega prema Vinogradima Ludbreškim kroz uglavnom šumske puteve. Ovo festivalsko događanje organizira udruga „Narcisa“ Ludbreg koja nordijsko hodanje promovira u sklopu svojih redovitih aktivnosti.

U subotu, 13. ožujka, na redu je Watermark Kayak, a detalje i raspored ostalih događaja doznajte na linku ispod.

>>„Welcome spring“ festival: Ludbreg u ožujku postaje središtem sporta i rekreacije

„Welcome spring“ će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom, a cilj je popularizacija aktivnog života, odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s današnjeg događaja.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Posjetitelji obišli romantični Trakošćan i „napunili baterije“ u prirodi koja ga okružuje

Objavljeno:

- dana

Ivan Agnezović

Dok su jedni slobodnu subotu iskoristili za druženje u centru grada, drugi su odlučili podne provesti u mirnoći prirode, daleko od gradske gungule.

Oni koji su se odlučili na posjet Trakošćanu i šetnju park šumom oko Trakošćanskog jezera učinili su pravu stvar jer ništa ne može bolje „napuniti baterije“ od odmora u prirodi s pogledom na bajkoviti dvorac.

Podsjetimo, još je nekoliko vikenda ostalo za uživanje u pogledu na Trakošćansko jezero i fotografiranje uz prepoznatljivu vizuru istog jer će se najkasnije u travnju ispustiti voda iz jezera na godinu dana radi izmuljivanja.

U galeriji fotografija pogledajte kako je danas bilo u Trakošćanu.

Nastavite čitati