Povežite se s nama

Međimurje

FOTO “Štrigovske noći 2018.”: Mia Dimšić i Željko Bebek oduševili brojne posjetitelje

Objavljeno:

- dana

Popularna manifestacija „Štrigovske noći 2018.“ još je jednom oduševila brojne domaće i strane posjetitelje.

Broj gostiju i turista povećava se iz godine u godinu, što je najbolji pokazatelj smjera u kojem se Štrigova razvija. Zasluge za manifestaciju velikim dijelom pripadaju Turističkoj zajednici Općine Štrigova, koja osmišljavanjem sadržaja pretvara „Štrigovske noći“ u prepoznatljivi brend ove općine. Završni programa ovogodišnjih „Štrigovskih noći“ održan je proteklog vikenda. Na Mađerkinom bregu održan je susrest aviomodelara, kao i okupljanje ljubitelja Harley-Davidsona, koji su na ovo popularno izletište stigli sa svojim ljubimcima na dva kotača. Nakon međimurskog roštilja i piknika uslijedio je nastup mladih umjetničkih nada Štrigove te vizualna atrakcija „Simfonija svjetlosti“. Zvijezda večeri bila je mlada kantautorica Mia Dimšić, koja je svojim nastupom posebno razveselila mlade posjetitelje. Subotnji program obilježili su nastupi sastava Noćna smjena i gostiju te bezvremenskih zvijezda Međimurja: Željka Kermeka Kerme, Josipa Sanjkovića Mitrice, Mirjane Hudin i Zorana Grujića Glaža. U nedjelju je održano magdalensko proštenje sa svečanom misom u crkvi sv. Marije Magdalene. „Točku na i“ još jednih nezaboravnih „Štrigovskih noći“ stavio je Željko Bebek, legendarni pjevač Bijelog dugmeta, koji je na sjever Međimurja stigao u pratnji odličnih glazbenika iz sastava The Band.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje