Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Strojarska i prometna škola dobila modernu knjižnicu i nove kabinete na 350 kvadrata

Objavljeno:

- dana

SVEČANO

U Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin danas je održano svečano otvorenje novouređenih prostorija u potkrovlju.

Riječ je o 350 kvadrata u kojima je sada smještena školska knjižnica, multimedijska učionica, kabinet za nastavnike hrvatskog i stranih jezika, čajna kuhinja za učenike s posebnim potrebama i sanitarni čvor.

Hallerova aleja prepoznatljiva i svi moraju u Hallerovu aleju

– Uređenjem ovih prostora korak smo bliže modernom sustavu obrazovanja i još višem standardu. Mi već jesmo najopremljenija škola u ovom dijelu Hrvatske, ali uređenjem ovih prostora dokazujemo da ne ulažemo samo u struku i praktičnu nastavu, nego brinemo o svakom učeniku kojem ovaj prostor omogućuje individualni razvoj – rekao je Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole na otvorenju.

– Svi koji žele dobro učiti u srednjoj školi moraju doći u Varaždin u Hallerovu aleju – rekao je Štromar

Na otvorenju novih prostora škole bio je i župan Predrag Štromar i dožupan Alen Kišić. Štromar nije propustio priliku da naglasi kako je samo u zadnjih nekoliko mjeseci u tu školu uloženo 1,2 milijuna kuna, a svake godine u obrazovanje čak 100 milijuna kuna.

– Svake godine nešto radimo u ovoj školi i u svim srednjim školama u Hallerovoj aleji. Mislim da je Hallerova aleja prepoznatljiva u Hrvatskoj po tome da su tu najbolje srednje škole u državi i da svi koji žele dobro učiti u srednjoj školi moraju doći u Varaždin u Hallerovu aleju – rekao je Štromar koji je priznao da osobno knjige ne čita kao prije, ali je srednjošolcima preporučio da svakako pročitaju “Mrtve duše” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, jer se, kako je rekao, neke od ideja iz knjige mogu plasirati i danas.

Izvor: Foto: Andreja Krobot

Život i društvo

FOTO Branitelji i ribiči otvorili Dane Miholja u Sračincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Proteklog su vikenda započeli Dani Miholja, tradicionalna proslava Dana Općine Sračinec i Župe sv. Mihaela arkanđela Sračinec. Sve je počelo uz subotu na šestom susretu branitelja Domovinskog rata.

– Drago mi je da upravo vi branitelji započinjete ove Dane Miholja, vi ste među najzaslužnijima za današnju slobodu u kojoj živimo. Drago mi je i da imamo ovako lijep prostor parka Velika graba, gdje se možemo okupiti i zajedno ugodno provesti vrijeme u sportskim aktivnostima – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Na sportskim susretima okupili su se članovi braniteljskih udruga iz Trnovca Bartolovečkog, Kneginca, Petrijanca, Maruševca, Varaždina i domaćini iz Sračinca, a prije sportskih aktivnosti položili su lampaše uz spomen obilježje pod Doma kulture.

Dani Miholja nastavljeni su u nedjelju 13. Ribičkim kupom općine Sračinec, koji je održan na jezeru Kocinka. Dan je bio oblačan i kišan, rekli bismo idealan za ribolov, no niska razina vode u jezeru nije obećavala dobar ulov.

No, na kraju se pokazalo da pravi ribolovci love i u takvim uvjetima, pa su ulovljeni i šarani preko 2.5 kilograma. Ukupno najbolji bili su Antonio Težak iz Vidovca, Robert Posavi iz Ivanca te Petar Klaus iz općine Sračinec.

Ukupno je ulovljeno više od 50 kg ribe, koja je po pravilima sportskog ribolova nakon vaganja vraćena u jezero. Uspješni organizatori i ovog kupa bili su članovi SRK Sračinec, a podjela priznanja i druženje održano je u novouređenim prostorijama uz samo jezero Kocinka u Sračincu.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Petrijancu održana prva radionica u sklopu projekta “Budimo spremni”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Održana je prva radionica u sklopu projekta “Budimo spremni” kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

Radionica je bila održana za članove udruga civilnog društva. Zahvaljujemo svim sudionicima na radionice kao i dobrim predavačima i naravno pozivamo sve sudionike na iduću radionicu.

Predavači Nenad Vidović i Mario Musolin održali su zanimljiva predavanja i radionicu na temu “Budimo spremni – Upoznajmo naše područje”. Uz članove 11 udruga koje su bile prisutne na radionici, na predavanju je bio nazočan i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Prisutni su imali priliku pobliže upoznati ključne rizike svog područja, postupanja u slučaju krize ili ugroze.

Dogovoreni termini sljedećih radionica za općinu Petrijanec u sklopu projekta “Budimo spremni” :

• 30.9.2022. (petak) u 17:00 – tečaj “Budimo spremni – Naučimo prvu pomoć”
• 14.10.2022. (petak) u 18:00 – radionica “Budimo spremni – Pripremimo se prije”
• 4.11.2022. (petak) u 18:00 – radionica “Budimo spremni – Volonteri u pomoć zajednici”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje