Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Subota bogata događanjima u Čakovcu, danas biciklijada i koncert Etno dua Goga & Željko

FOTO: VŽR/Grad Čakovec

Objavljeno:

- dana

Prve subote manifestacije ‘Dani Grada Čakovca 2022.’ nije nedostajalo programa, manifestacija, ali ni građana. Prepun centar grada nudio je niz događanja u pravoj slavljeničkoj maniri.

Tako su školarci Srednje škole Prelog i Turistička zajednica grada Čakovca za sve pripremili tradicionalnu 7. po redu Gastromaniju te građanima podijelili 400 porcija bograča, finger food-a, kolača i koktela uz popratni program. Udruga turističkih vodiča „Međimurski vodiči“ provela je besplatno turističko vođenje centrom grada Čakovca, a za djecu je organizirana Potraga za blagom u Perivoju Zrinskih.

Subotu u Čakovcu upotpunili su dani otvorenih vrata 22 udruge članice Gradske zajednice kulture, a uz prigodan štand svaka od udruga predstavila se pripremljenim koreografijama.

Dane otvorenih vrata uz glazbu imali su u dvorištu utvrde Zrinskih učenici Umjetničke škole ‘Miroslav Magdalenić’ Čakovec, dok je povodom Dana grada Čakovca u subotu bilo omogućeno razgledavanje Muzeja Međimurja Čakovec i ‘Riznice Međimurja’, što su Međimurci objeručke iskoristili.

21.05.2022., Cakovec- Gradonacelnica Ljerka Cividini obisla dogadjanja povodom Dana grada Cakovca. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Međimurje

Međimurski OPG-ovi predstavljali svoje proizvode u Biogradu na Moru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Važnost suradnje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, s ciljem bolje promocije lokalnih proizvođača te razvoja gospodarstva, još jednom je pokazala Međimurska županija. Naime, u suradnji s Turističkom zajednicom Biograda na Moru obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Međimurske županije dobila su priliku predstaviti svoje proizvode.

Tako su se u samom centru Biograda na Moru mogli kušati međimurski med, bučino ulje i koštice, lješnjaci, kvalitetna vina, međimurski gin, brašno od heljde i konoplje, starinski češnjak, razni likeri pa čak i magareće mlijeko.

Tijekom turističke sezone u Biogradu na Moru održava se sajam proizvoda domaćih proizvođača te se svaki tjedan predstavljaju proizvođači iz jedne od županija, a međimurski proizvođači svoje proizvode domaćim i stranim turistima predstavljali su od četvrtka, 4. kolovoza do utorka, 9. kolovoza.

Svoje kvalitetne proizvode tako su prezentirali vrijedni proizvođači OPG-a Gorušica, OPG-a Branović, OPG-a Vugrinec, Vinoteka “Marco Polo” i Good Spirit.

Turistička zajednica Međimurske županije promovirala je kulturnu, turističku i enogastronomsku ponudu Međimurske županije, a za upoznavanje zainteresiranih s međimurskom glazbom bio je zadužen Mirko Švenda Žiga.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Ulica međimurskih branitelja uskoro s modernom javnom rasvjetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Ulici međimurskih branitelja u Čakovcu u tijeku su radovi na izgradnji javne rasvjete koju tamošnji građani s nestrpljenjem iščekuju. Naime, stavljanjem u funkciju javne rasvjete postigla bi se viša sigurnost te lakša prohodnost i korištenje prometnica u stambenoj zoni Martane na istoku Čakovcu.

Zahvat obuhvaća građevinske radove iskopa i zatrpavanja rovova te izradu betonskih temelja stupova rasvjete. Također, postavit će se rasvjetni stupovi i obaviti sve potrebne radnje prije samog puštanja u pogon.

Grad Čakovec za tu je namjenu u Proračunu osigurao oko 350.000 kuna, a rok dovršetka radova je 90 kalendarskih dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje