Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Sunce peklo, no Ludbrežani odvozili 12,5 kilometara Ludbreške biciklijade kao od šale

Objavljeno:

- dana

JUBILARNA BICIKLIJADA

Profesionalci, rekreativci, veliki i mali ljubitelji bicikala okupili su se na jubilarnoj, 30. Ludbreškoj biciklijadi koja je održana jučer popodne u centru svijeta.

Riječ je o jednoj od najstarijih ludbreških manifestacija. Dobro raspoloženim biciklistima vrućina nije smetala. Odvozili su dionicu dugu 12,5 kilometara od Ludbrega, preko Globočeca, Čukovca, Svetog Petra, Apatije, Slokovca, Sigeteca, Selnika natrag do Ludbrega.

Po dolasku na cilj bicikliste, ali i promatrače zabavljao je Nenad Kumrić Charilie te Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg.

Održana je i izložba old timera na središnjem ludbreškom trgu, a za sve sudionike biciklijade osiguran je grah.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji Andreje Krobot.

 

Izvor: Foto: Andreja Krobot

Život i društvo

Za učenike Centra Tomislav Špoljar nastavna godina započela u sportskom duhu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici Centra Tomislav Špoljar brinu o zdravlju! Cijeli rujan u Centru bio je prožet raznim sportskim događajima.

Tako su učenici odmah prvi tjedan obilježili Hrvatski olimpijski dan. Već sljedeći tjedan uključili su se u Mliječnu stazu 2022 te su na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture skupljali kilometre za mentalno zdravlje djece i mladih. Potom su se uključili u Europski tjedan sporta koji se održavao od 23. do 30. rujna, a zadnji dan mjeseca rujna obilježili su i Europski školski sportski dan.

Bilo je tu trčanja, hodanja, raznih sportskih igara za sve uzraste. Najdraže su učenicima bile ipak štafetne igre koje je za  učenike osmislila i prilagodila njihova učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Kristina Kralj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Poznati marofski motociklist Martin Vugrinec vratio se u školske klupe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznati motociklist i bivši učenik Srednje škole Novi Marof Martin Vugrinec u četvrtak, 29. rujna, vratio se u školske klupe i sa sadašnjim srednjoškolcima podijelio svoja iskustva iz ovog adrenalinskog sporta.

Poznati novomarofski motociklist Martin Vugrinec, poznat kao SpiderMartin svoje je afinitete prema moto svijetu pokazao već u ranoj fazi svog života što je prilikom posjeta svojoj bivšoj srednjoj školi podijelio sa sadašnjim učenicima. Već s 12 godina došao je do trkače licence, a od tog trenutka Martinovi uspjesi nižu se jedan za drugim, te je danas jedan od najtalentiranijih vozača u ovom dijelu Hrvatske.

Bila je ovo prilika da novinarska grupa Srednje škole Novi Marof s Martinom održi intervju, a talentirani Novomarofčanin otkrio im je kako je biti učenik i uz to se baviti motociklizmom, kako je tekao njegov put prema uspjehu i kako se nosio sa svojim usponima i padovima.

Priliku za razgovor sa SpiderMartinom imali su i ostali učenici škole koji su saznali nešto više o Martinu i ovom uzbudljivom sportu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje