Povežite se s nama

AUTOstil

FOTO Suradnik Regionalnog tjednika bio je na tradicionalnom jesenskom Salonu automobila u Parizu

Objavljeno:

- dana

Svjetsko središte automobilske industrije tijekom listopada svakako je Pariz, odnosno tradicionalan jesenski Salon automobila u Parizu koji se održava do 14. listopada. AUTOstil je već tradicionalno posjetio ovu izložbu te vam donosimo pregled najvažnijih noviteta.

Salon automobila u Parizu ima posebno mjesto i važnost u automobilskoj industriji. Održava se bijenalno, svake parne godine te se izmjenjuje s izložbom u Frankfurtu. Značaj francuske autoindustrije također u svijetu zauzima posebno mjesto što daje poseban značaj i ovoj izložbi. Novi trendovi u auto industriji te promjena pristupa i pronalaska kupaca vidljivi su i samom odlukom o nenastupanju sljedećih marki: Opel, Mazda, Fiat, Ford, Mitsubishi, Nissan ; VW, Alfa Romeo, Subaru, Jeep, Infiniti, Volvo…, dok su neki proizvođači poput Lamborghinija i Aston Martina bili zastupljeni preko lokalnog francuskog distributera. Volvo je bio prvi proizvođač automobila koji je u jeku krize autoindustrije u Europi (prije 5-6 godina) odlučio nastupiti na tri salona u svijetu i time pokriti tri najznačajnija kontinenta: Europu, Sjevernu Ameriku i Aziju (saloni u Detroitu, Genevi i Shanghaiju). Tu je ideju očito polako prihvatilo sve više proizvođača pa tako Paris i Frankfurt definitivno padaju u sjenu i postaju sajmovi lokalne autoindustrije, dok Ženeva preuzima tron i postavlja se na lidersku poziciju. Broj akreditiranih novinara koji je bio i do 12.000 sada je oko 10.000, a broj posjetitelja koji je redovito premašivao brojku od 1,2 milijuna već je prije dvije godine bio jedva preko milijun (1.072.697), a ove godine organizator može biti zadovoljan ako brojka dosegne milijun posjetitelja. Da posjetitelji ne budu zakinuti po prvi su puta uz automobile predstavljeni i motori te niz dodatnih sadržaja tako da je organizator nekako popunio 8 paviljona (133.191 m2) Salona u Parizu (u tri paviljona su automobili). Salon je tradicionalno drugog press dana (3.10.) otvorio francuski predsjednik Emmanuel Macron. Za one koji planiraju posjetiti ovaj Salon donosimo informaciju da su cijene ulaznica od 9 do 19 eura, a Salon je otvoren do 14. listopada.

Značajne obljetnice Salona u Parizu:

– Salon slavi 120 godina predstavljanja automobila u Parizu – Renault slavi 120 godina postojanja – Porsche slavi 70 godina postojanja – Land Rover slavi 70 godina suradnje s Crvenim križem – Jaguar XJ slavi 50 godina – Smart slavi 20 godina – Toyota Yaris slavi 20 godina

Porsche

Porsche je uz svoju bogatu paletu proslavio 70 godina postojanja i predstavio novi Macan, koji nastavlja uspjeh koji je krenuo 2014. godine.

Smart

Smart je u Parizu dostojno proslavio svojih 20 godina postojanja te se pokazao kao dio Daimler grupe s novom paletom svoji EQ modela (EQ- električna inteligencija).

Toyota

Glavna je vijest da se Corolla vraća na velika vrata i zamjenjuje Auris. Legendarno ime najprodavanijeg vozila na svijetu krasi novu generaciju koja je u Parizu predstavljena u dvije od tri karoserijske izvedbe (hatchback i karavan, a limuzina dolazi kasnije). Nova je Corolla dio TNGA platforme (Toyota new Global Architecture), a naravno, dostupna je i u hibridnim izvedbama. U sjeni nove Corolle ali nimalo manje značajno, predstavljen je novi RAV4 te Camry koji se u Europu vraća nakon 14 godina.

Škoda

Renomiran član VW grupacije predstavio je svoj novi konceptni model Vison RS. Model Kodiaq dobio je RS izvedbu i time se svrstava u sportske SUV modele sa sedam sjedala kojih je vrlo malo. Model Karoq dobio je Scout izvedbu.

Vinfast

Svjetsku je premijeru imala i tvrtka Vinfast iz Vijetnama koja se predstavila s dva modela: limuzinom i SUV-om. Dizajn su povjerili Pininfarini, a za lansiranje odabrali Miss Vijetnama i Davida Beckhama.

BMW

BMW nema običaj na nekom od Salona predstavljati svoje novitete ali sada je napravljena iznimka i nova serija 3 zasjala je u punom sjaju te se definitivno pretvorila u glavnu zvijezdu ovogodišnjeg Salona u Parizu. U Hrvatsku stiže početkom ožujka. Uz novu ‘trojku’ tvorničke oznake G20 predstavljen je novi Z4, novi X5, serija 8 coupe te M5 Competition.

Audi

Audi e-tron je 100% električni SUV nedavno predstavljen u Kaliforniji, a sada po prvi puta u Europi. Najavljen doseg mu je preko 400 km. Predstavljen je i novi Audi A1 Sportback.

Citroën

Glavna zvijezda na spektakularnom štandu bio je novi model C5 Aircross, moderan i high-tech SUV s više od 20 sustava pomoći vozaču. Ove ga godine očekujemo u Hrvatskoj, a već je za sljedeću godinu predviđen i plug-in hybrid koji je Citroën također pokazao u Parizu.

DS

Marka DS iz PSA grupacije kao glavnu je zvijezdu predstavila premium SUV iz B segmenta – DS3 Crossback. Ovaj model je drugi u iz nove generacije DS modela koji kombinira vrhunsku tehnologiju i jedinstvenu istančanost marke DS. DS3 Crossback bit će dostupan i u električnoj E-Tense izvedbi s dosegom od preko 300 lm (po WLTP-u) i vremenom punjenja od 30 minuta do 80% kapaciteta baterije.

Ferrari

Uz paletu postojećih modela izdvojiti treba otvoreni model 488 Pista Spider. Show u Parizu definitivno su prisvojila dva konceptna modela Ferrarija: Monza SP1 i Monza SP2.

Hyundai

Vrlo uspješna dva modela Hyundaija i30N i i30 Fastback sada su objedinjena u jedan vrlo atraktivan model – i30N Fastback.

Kia

Paralelno s lansiranjem novog modela Ceed u Hrvatskoj Kia je predstavila svoj novi Proceed vrlo sličan atraktivnom konceptu predstavljenom prije godinu dana. Više se ne radi o coupe izvedbi Ceeda već je sada Proceed postao vrlo atraktivan Shooting Brake C segmenta.

Peugeot

Za domaći teren Peugeot se također odlično pripremio. Njihov atraktivan 508 koji nestrpljivo očekujemo u Hrvatskoj sada je dobio i karavansku verziju SW, paleta 508-ice, 3008-ice i 5008-ice je predstavljena i u plug-in hibridnim verzijama ali je ‘show ukrao’ konceptni model e-legend! Vrhunski moderan izgled s retro prepoznatljivim linijama modela 504 Coupe

Renault

Domaći je proizvođač na respektabilnom izložbenom prostoru dostojno proslavio svojim 120 godina postojanja, a čak i predstavio svoj prvi proizvedeni model! Koncept održive mobilnosti glavna je tema Renaultovog izložbenog prostora, a od noviteta izdvajamo obnovljeni Kadjar.

Mercedes-Benz

Proizvođač koji je predstavio najviše noviteta definitivno je ovaj automobilski gigant. Glavne su zvijezde definitivno nova B klasa te GLE (nasljednik legendarne M klase), a iz cijele palete valja posebno izdvojiti A klasu Saloon te A35 AMG. Nove trendove u korištenju električne energije Mercedes je nedavno predstavio serijskim modelom EQC koji je ipak plijenio najviše pozornosti.

Suzuki

Jedan od rijetki proizvođača iz Japana predstavio se novim modelom Jimny, dopadljivog i prepoznatljivog izgleda. Pogoni ga novi Suzukijev 1,5 litreni motor. Samu premijeru pokvario je loš rezultat na EuroNCAP testiranju od samo tri zvjezdice.

Tesla

Tesla je u Europi sada i službeno predstavila trećeg ‘člana obitelji’ – model 3 koji je predstavljen uz već poznate modele S i X. Ljubitelji novih tehnologija bili su očarani implementacijom i simbiozom moderne elektronike, električne energije i automobila dok su bolji poznavatelji pronalazili niz loše izvedenih detalja na ovim modelima.

AUTOstil

FOTO Varaždinska tvrtka Automobil – Lončar uložila milijun kuna u energetsku učinkovitost

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska tvrtka Automobil – Lončar d.o.o. uspješno je provela dva projekta energetske učinkovitosti.

Riječ je o projektima „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje OIE u poslovnom objektu tvrtke AUTOMOBIL – LONČAR d.o.o.“, sufinanciranom iz fondova Europske unije, te „Gradnja punionica vozila na električnu energiju“ sufinanciranom od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Direktor prodaje Romano Puček ističe da je tvrtka, s ciljem daljnjeg razvoja, prijavila projekt „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje OIE u poslovnom objektu tvrtke AUTOMOBIL – LONČAR d.o.o.“ na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u okviru prioritetne osi 4 „Promicanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije“, investicijskom prioritetu 4b „Promicanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u poduzećima, specifičnom cilju 4b2 „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“.
Ukupna vrijednost Projekta prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi 924.636,68 kuna, od čega se ukupno prihvatljivi troškovi projekta procijenjeni na 888.636,68 kuna. Dodijeljena bespovratna sredstva iznose 680.039,15 kuna te predstavljaju 76,53 % iznosa ukupno prihvatljivih troškova.
– Svrha projekta je smanjenje isporučene energije energetski troškovnoj cjelini poslovne zgrade tvrtke Automobil – Lončar d.o.o. za najmanje 41 % nakon provedbe mjera energetske obnove i uvođenje sustava obnovljivih izvora energije u svrhu proizvodnje električne energije uz smanjenje ispusta CO2 u iznosu od 10,00 tona na godišnjoj razini. Ujedno projekt doprinosi smanjenju tekućeg održavanja rasvjete u poslovnom prostoru i na vanjskim površinama te poboljšanju svjetlosno tehničkih uvjeta – rekao je Puček dodavši da se provedbom ovog projekta očekuje povećanje uštede energije, kao i povećanje količine energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije, na razini od 27.000 kWh.
Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija postojećeg sustava unutarnje i vanjske rasvjete objekta ugradnjom nove LED rasvjete, uvođenje sustava daljinskog nadzora i upravljanja potrošnjom energenata i vode te izgradnja sunčane elektrane na krovu objekta za proizvodnju električne energije.
U nazočnosti predstavnika tvrtke Euro Consulting d.o.o. – direktora Nikole Kučiša i voditelja projekta Darijana Vintera – te Alena Kišića, direktora Centra kompetencije za obnovljive izvore energije d.o.o., naglašeno je da su u projektu u potpunosti sudjelovale varaždinske tvrtke. Kišić je rekao da je sustav nadzora i upravljanja potrošnjom energenata njihov proizvod.
– Sustav eliminira sve nepotrebne potrošnje energije i stvara uštede, a s druge strane investitor u realnom vremenu vidi potrošnju što je bitno za kontrolu troškova. Sustav je ranije bio testiran, a ovo je njegova prva komercijalna primjena – dodao je Kišić.
Rezultat drugog projekta su tri punionice za električna vozila, jedna vanjska i dvije unutarnje. Ukupna vrijednost projekta je 68.625 kuna, prihvatljivi troškovi su 49.400 kuna, dok je udio sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 19.760 kuna, odnosno 40 posto.
– Napravili smo još jedan iskorak u poslovanje jer nam dolaze električna vozila. Budućnost je u električnim i hibridnim vozilima. A mi budućnost ovim projektima koje smo napravili, dočekujemo apsolutno spremni – zaključio je Puček.

Nastavite čitati

AUTOstil

Na svojem autu više ne trebate imati zimske gume

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi od vas su posljednjih nekoliko tjedana zbog pandemije koronavirusa uglavnom kod kuće, a vaš osobni automobil većinu vremena stoji parkiran ispred kuće ili u garaži. No ipak treba reći da 15. travnja prestaje vrijediti Odluka o obaveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj.

Od srijede dakle niste više u obvezi imati zimske gume na svom automobilu i u neka sretnija vremena mnogi od vas odmah bi pohrlili u vulkanizerske radionice skinuti često neudobne zimske i staviti ‘glatke’ ljetne gume. No vjerujemo da mnogi od vas neće to odmah učiniti, a za to u ovom trenutku ima više razloga.

Jedan od razloga je i malo drugačije radno vrijeme vulkanizerskih radionica od onog na koje ste uglavnom naviknuli. Drugi razlog leži u činjenici da ukoliko baš ne morate izlaziti bez prijeke potrebe iz svojih domova, to vjerojatno i nećete napraviti. Uostalom, probajte malo izračunati koliko ćete uopće kilometara odvoziti svojim vozilom u ovo doba ograničenog kretanja.

Neki su i u ovim vremenima prilično ovisni o svom automobilu, najviše zbog prirode njihovog posla koji zahtijeva stalnu mobilnost, pa će 15. travnja jedva dočekati i požuriti na promjenu guma. I to je sasvim razumljivo. Uostalom, sezonska promjena guma često donosi dodatne pogodnosti, a to se svakako odnosi na balansiranje kotača kod ovlaštenih osoba u vulkanizerskoj radionici. Osim toga, bit će to dobra prilika da date pregledati felge, kočnice i dijelove ovjesa svog automobila te naravno same gume na kojima ste se do danas vozili i na taj način bit ćete sigurniji i vi, ali i ostali sudionici u prometu.

Izvor: tportal

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje