Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Svaki po jedan pucanj iz topa Purgara danas su izveli Vladimir Miljenović – Bronx i Robert Puja

Objavljeno:

- dana

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, ove je subote top Varaždinske građanske garde opalio dva puta.

Pucnjeve su izveli natporučnici Vladimir Miljenović – Bronx i Robert Puja, legende brojnih ratišta. Natporučnik Vladimir Miljenović – Bronx, rođen 1967. godine, bio je zapovjednik tenkovskog voda 7. Gardijske brigade te je na tenku T-55 prvi ušao u Knin. S njime su bili ciljač Mario Gerić iz Šemovca, poslužitelj Kristijan Vajcek iz Brista i danas pokojni vozač Ivica Delić iz Velike Gorice. Natporučnik Robert Puja, rođen 1972. godine, bio je zapovjednik voda i zamjenik zapovjednika satnije 7. Gardijske brigade, a sada je predsjednik Udruge veterana 7. Gardijske brigade „Puma“. Posebno se istaknuo u VR operaciji „Ljeto 95“, operaciji koja je stvorila preduvjete za „Oluju“, kod Crnih bunara, gdje je sa svojom skupinom boraca u odlučnoj akciji potisnuo neprijatelja i vratio izgubljene položaje.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati