Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Svečano na Danima Ivanovca: priznanje Nini Baši, otkrivena spomen-ploča, postavljena izložba…

Objavljeno:

- dana

Od utorka, 14. lipnja, pa sve do nedjelje, 26. lipnja, Ivanovec slavi svoje dane.

Nakon otvorenja proslave s vrtićkim maturantima na terenima NK-a „Mladost“ Ivanovec, u tamošnjem Domu kulture održana je svečana sjednica povodom dana mjesta.

Ivanovec je najveće prigradsko naselje u sastavu Grada Čakovca, što su na sjednici dokazali brojnošću, izvedbama Kulturno-umjetničkog društva „Katruže“ uz voditeljicu Antoniju Jurinec, izložbom u povodu 15 godina Foto-kino kluba Ivanovec, prezentacijom završetka projekta osnovnoškolaca uz 150 godina školstva u Ivanovcu i brojnim odrađenim projektima. Ivanovec trenutačno broji 1945 stanovnika u 616 kućanstava, a kako je istaknula u svom govoru predsjednica Mjesnog odbora Ivanovec Melita Kraljić, ujedno i 124 tvrtki, OPG-ova i obrta.

– Slušajući naše sumještane, njihove potrebe prenosimo u Grad Čakovec u kojem ovaj saziv gradske vlasti na čelu s gradonačelnicom ima sluha za Ivanovec, kao i za druge mjesne odbore. Tako smo u manje od godinu dana obnovili pročelje fasade na grobnoj kući, obnovljena je i građevinska dozvola za Sportski park Ivanovec te je dokumentacija spremna za prijavu na EU fondove.

Napravljena je prva faza rekonstrukcije stropa i rasvjete u ovoj dvorani, prvi put na radost najmlađih snijegom se zabijelio brijeg kod škole, a postavljena je i kamera za nadzor brzine u ulici Josipa Broza, uz niz drugih projekata. Ovih dana završena je nova zaštitna ograda oko nogometnog igrališta NK-a “Mladost”, na čemu zahvaljujemo Gradu Čakovcu – u svom je govoru rekla predsjednica MO-a te najavila kako je jedan od veći planova za budućnost otvoriti nova gradilišta kako bi mladi mogli ostati u svom kraju.

Gradonačelnica Cividini: „Ponosni smo na ivanovečko srce“

Poseban naglasak na sigurnost mještanki i mještana, posebice kada je promet u pitanju, stavila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i najavila kako kreće projekt sanacije ulice Josipa Broza i asfaltiranje dijela prometnica diljem mjesta.

– Intenzivno radimo na idejnom rješenju za uređenje prometnice za obilaznicu, kako bi se rasteretio teretni promet i dodatno povećala sigurnost svih sudionika u prometu, posebno djece, a svjesni smo problema kod spoja na državnu cestu na kružno raskrižje iz nekih prijašnjih vremena, ali znam da ćemo zajedno i to riješiti u narednom razdoblju. Moram zahvaliti predsjednici Mjesnog odbora te Ivanovčarkama i Ivanovčarima koji su nam podrška i partneri u svim akcijama. S mnogima od vas sjeli smo i popričali, čula sam vaše ideje te sada slijede konkretnije realizacije kako bi Ivanovec i Čakovec bili još poželjnija mjesta za život – rekla je čakovečka gradonačelnica.

U svoje te u ime župana Međimurske županije Matije Posavca posebno je čestitala Foto–kino klubu Ivanovec koji je na svečanosti povodom Dana Grada Čakovca imao čast prvi dobiti nagradu za mlade „Adam Zrinski“, a tijekom Dana Ivanovca pripremio izložbu kao presjek svog dugogodišnjeg uspješnog rada.

– Drage Ivanovčarke i Ivanovčari, sretan nam dan Ivanovca, u svakom projektu, manifestaciji i akciji koju organizirate ili provodite osjeća se ivanovečko srce na koje smo izuzetno ponosni – zaključila je Cividini.

150 godina školstva u Ivanovcu

Pritom je posebno priznanje primio uspješan stolnotenisač Nino Baša i zaslužio veliki aplauz, a u sklopu sjednice ujedno je svečano otkrivena spomen-ploča na drugoj školskoj zgradi, sadašnjoj zgradi doma kulture u Ivanovcu. To je jedina od triju zgrada koja još nije imala spomen-ploču, a gdje se punih 50 godina prošloga stoljeća odvijala nastava. Isto je dio aktivnosti projekta učenika petih i sedmih razreda OŠ Ivanovec, u sklopu Projekta Građanin i odabrane teme „Godine su ipak važne – 150 godina školstva u Ivanovcu“.

U projektu do kraja školske godine sudjeluju učenici: Mura Blažević, Tara Puhalović, Leonarda Vlahek, Toni Novaković Toplek, Anja Zagorec, Janja Ružman i Lota Mihaljković pod vodstvom mentorica Palmine Novak i Nataše Kralj uz ravnateljicu OŠ Ivanovec Kseniju Korent, a zajedno s njima spomen ploču otkrile su gradonačelnica i predsjednica MO-a.

Središnji događaj proslave dana mjesta su bile sportske igre na prostorima NK-a “Mladost” Ivanovec u subotu, danas se održati mimohod i misa u Župnoj crkvi, u srijedu, 22. lipnja, jutarnje polaganje vijenaca povodom Dana antifašističke borbe, a od 18.30 sati Foto kino klub i gosti u Dom kulture donose „Večer glume i plesa“.

U četvrtak je planirano druženje umirovljenika od 15 sati ispred Doma kulture, dok se u subotu u 14 sati otvara izložba Udruge „Izvor“, a od 16 sati u organizaciji KK „Mladost“ igra košarkaški turnir.

Međimurje

Mursko Središće: za završetak tribina na igralištu NK Rudara dobiveno novih 850.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradu Murskom Središću odobreno je dodatno sufinanciranje radova na završetku izgradnje tribina i popratnih sportskih prostorija na terenima Nogometnog kluba Rudar. Naime, putem natječaja Ministarstva turizma i sporta, Mursko Središće je dobilo 850.000 kuna što će u velikoj mjeri olakšati financiranje ovog projekta.

U obnovu i dogradnju stadiona do sada je već uloženo oko 1,5 milijuna kuna, a za preostale radove na završetku tribine potrebno je namaknuti 2,66 milijuna kuna. Dobivenim novcem od Ministarstva znatno lakše će se kraju privesti zahtjevni projekt koji će gradskom trećeligašu omogućiti moderne infrastrukturne uvjete. U okviru Kluba djeluje i Škola nogometa koja okuplja više od 150 djece.

– Postoje već i projekti za pomoćno nogometno igralište, a naručen je i projekt za sportski park koji će se nalaziti u smjeru od nogometnog igrališta prema ribnjaku Zalešće. Uz jedan od najljepših ribičkih domova na Zalešću, planinarski dom za koji je osigurano zemljište od Šuderke prema rijeci Muri, vanjska sportska igrališta i sportsku dvoranu, Mursko Središće će dobiti jedinstveni sportski kompleks kakvim se malo gradova može pohvaliti – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Plivanje, košarka i rukomet na otvorenju još jedne sezone Ljetnih sportskih kampova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine brojni čakovečki osnovnoškolarci su nakon završetka školskih obveza pohrlili na Ljetne sportske kampove koji se punih 18 godina pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“ održavaju u organizaciji Zajednice sportskih udruga Čakovca. Djeci su na raspolaganju čak 23 kampa iz 18 različitih sportova, a novu sezonu Ljetnih sportskih kampova otvorili su plivanje, košarka i rukomet.

Najviše zainteresiranih školaraca je na kampu iz plivanja kojeg na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ provodi Čakovečki plivački klub. Čak 160 djece odlučilo je isprobati ovaj sport. Kako je objasnio predsjednik ČPK-a Goran Kolarić, sa školarcima radi 13 trenera, a podijeljeni su u skupine prema plivačkom znanju. Poseban program provodi se s neplivačima s kojima se radi prilagodba na vodu, ronjenje, plutanje i učenje tehnika plivanja.

– S plivačima se pak radi na usavršavanju tehnika plivanja, skokovima u vodu i okretima. Posebnost ovih kampova je što po prvi put osim u unutrašnjim radimo i na novootvorenim vanjskim bazenima – izjavio je Kolarić.

Upravo zbog vanjskih bazena polaznici kampova nisu morali biti podijeljeni u grupe već se cjelokupni program provodi prijepodne od 9 do 11 sati.

U poslijepodnevnom terminu pak školarci mogu upoznati čari košarke. Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani I. Osnovne škole, a voditelj je proslavljeni igrač i trener Mario Novak.

– Djeca su podijeljena u homogenizirane grupe po dobi i spolu. Najviše se vesele igrama pa su i treninzi koncipirani na taj način. Želja nam je kroz zabavu djeci približiti košarkašku igru i zainteresirati ih za košarku kao i bavljenje sportom općenito – rekao je Novak.

U dvorani II. Osnovne škole u prijepodnevnim satima kamp iz rukometa provodi Ženski rukometni klub Zrinski. I ovaj, kao i ostali kampovi namijenjeni su i djevojčicama i dječacima.

Cilj kampova je pružiti školarcima kvalitetno, sportsko i sigurno provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom. Tijekom dva sata, svakog radnog dana s djecom na kampu rade školovani stručnjaci; profesori, apsolventi kineziologije i stručni treneri. Kampove djeca s područja grada Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna, a prijave i uplate se obavljaju na recepciji čakovečkih Gradskih bazena „Marija Ružić“ i traju tijekom cijelog ljeta. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše, odnosno one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. Pokrovitelj kampova je Grad Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje