Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Svečano obilježen početak nove školske godine u VII. osnovnoj školi Varaždin

Objavljeno:

- dana

Započela je nova školska godina, a naročito značajan dan bio je to za djecu koja su krenula u prve razrede.

Svečanost početka nove školske godine obilježena je u VII. osnovnoj školi Varaždin gdje je Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina djeci podijelio reflektirajuće prsluke. Inače, u novoj školskoj godini učenici u Varaždinskoj županiji imat će četiri obrazovna razdoblja, odnosno praznike u četiri bloka.

„Škola za život“

I dok je prošle školske godine u 74 odabrane škole u Hrvatskoj, a među njima su i VI. osnovna škola Varaždin, Osnovna škola Trnovec i Osnovna škola Cestica, započelo eksperimentalno izvođenje nastave po novom kurikulumu nazvanom „Škola za život“, ove godine kurikularna reforma kreće u svim hrvatskim školama. Odnosi se to na prve i pete razrede u svim predmetima te za učenike sedmih razreda u predmetima fizike, kemije i biologije. U svim školama koje su već prošle školske godine bile uključene u provedbu eksperimentalnog programa „Škola za život“ nastavlja se provedba eksperimentalnog programa i u školskoj godini 2019./2020., u svim predmetima u 2. i 6. razredu osnovne škole, a u biologiji, kemiji i fizici u 8. razredu osnovne škole. Kako je bilo na prvom danu nove školske godine u VII. osnovnoj školi Varaždin, pogledajte na fotografijama Ivana Agnezovića.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati