Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Svečano promovirano 175-ero studenata Međimurskog veleučilišta u Čakovcu!

Objavljeno:

- dana

U Centru za kulturu Čakovec, danas, 24. siječnja, u prijepodnevnim satima održana je 11. svečana promocija 175-ero stručnih prvostupnika preddiplomskih stručnih studija Računarstva, Menadžmenta turizma i sporta i Održivog razvoja te 8. promocija stručnih specijalista specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžmenta turizma i sporta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Okupljene su najprije pozdravili i čestitali na uspjehu dekan Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Igor Klopotan, župan Međimurske županije Matija Posavec, dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu prof. dr. sc. Ivan Samardžić, a svečanost su uveličali i saborski zastupnici iz Međimurja Bernarda Topolko i Dražen Srpak.

– Iako smo prodekan i ja kratko na dužnosti, ponosni smo na sve ove godine rada našeg Veleučilišta. Posebno smo ponosni na to da je u 10 godina rada 1282 studenata obranilo svoje završne radove. Danas više od polovine svih studenata dolazi iz drugih krajeva Hrvatske. Aktivni smo i u europskim projektima, pokrenuli smo i znanstvenu akreditaciju Veleučilišta i s ponosom mogu reći da ćemo postati prva znanstvena ustanova u Međimurskoj županiji. Aktivni smo i na međunarodnoj sceni, u Erasmus+ projektima, ove godine potpisujemo ugovore sa svjetskim sveučilištima. Pred nama je i velik izazov. U postupku smo pisanja elaborata za tri nova studija, između ostalog i diplomskog studija Računarstva – istaknuo je dekan Klopotan, kojeg iznimno veseli što su studenti MEV-a vrlo dobro zapošljivi i priznati na tržištu rada.

– U ime vaših mentora, profesora, zaposlenika Veleučilišta i u moje osobno ime čestitam vam na ovoj funkciji. Čestitke i roditeljima koji su vas sve ove godine usmjeravali. Dragi promoventi, nastavite dalje učiti i istraživati i koristiti svoje potencijale da budete najbolji i postanite generacija koja će mijenjati svijet – poručio je sada već bivšim studentima dekan MEV-a.

Župan Matija Posavec istaknuo je da na ovaj trenutak promocije doista svi mogu biti ponosni.

– Danas je veliki dan za naše Međimurje i našu županiju. Obilježavati i slaviti 175 promovenata je velika čast i za cijelu Hrvatsku i našu znanost i obrazovanje, imati 175-ero mladih i obrazovnih ljudi koji imaju jedan polog znanja, stručnosti pa čak i iskustva studirajući na Međimurskom veleučilištu koje već sutra moraju primijeniti u svojoj okolini i svom životu, kao i na poslu kojem će obavljati. Na tome im doista čestitam jer taj put koji ste svi vi prošli zasigurno nije bio lagan. Život, a pogotovo studiranje, ima svojih uspona i padova, međutim danas ste došli do cilja, na ponos vaših roditelja, rodbine i prijatelja, kao i cijele zajednice. Budite ponosni i na sebe – obratio se mladima župan Posavec.

Čestitao je i Međimurskom veleučilištu, zahvaljujući kojem se u Međimurskoj županiji gradi već drugi znanstvenoistraživački centar, na međunarodnim suradnjama te svemu što su postigli bivša dekanica Nevenka Breslauer i sadašnji Igor Klopotan, kao i svi profesori koji doprinose tome da u Međimurju postoje takve institucije koje motiviraju mlade za postizanje znanstvene titule temeljem koje će učiniti Međimurje, ali i Hrvatsku boljim mjestom za život.

– Želim vam mnogo uspjeha, zdravlja i budite onaj stup, faktor zbog kojeg će optimizma i sreće naša sredina i zemlja biti bolje i kvalitetnije mjesto za život. Čestitam od srca – poručio je međimurski župan.

Foto i video

FOTO Sedam ekipa natječe se u vještinama naših starih na Seoskim igrama u Salinovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Salinovec, kod Ivanca, danas je stiglo sedam ekipa na 36. “Seoske igre starih sportova”.

Uz brojne natjecatelje i navijače vrlo je dinamično.

Ekipe s područja Varaždinske župnije i danas se natječu u skoku u dalj sa mjesta, hodanju na štulama, sastavljanjU pluga, potezanju štapa, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, vožnjI živih tački, bikovanju, bacanju kamena s ramena, potezanju užeta za žene i muškarce.

Svakako je zanimljivo vidjeti da su naši stari na selu razvijali vještine snage, brzine, ali i preciznosti.

Dio natjecanja se održava i tijekom popodneva pa svakako još stignete u Salinovec.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Ponosni vlasnici Tomos mopeda provozali se mjestima oko Trakošćana i uživali u druženju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Tomosi su danas jurili Višnjicom i okolicom.

Naime, Udruga “Tomos” Višnjica organizirala je 1. Tomos susret “med mejom i Ravnom gorom”. Stotinjak ljubitelja ovih mopeda okupilo se jutros u Zlogonju, odakle su krenuli na vožnju od Višnjice, preko Lepoglave i Trakošćana, natrag na Višnjicu.

Ako požurite šarene Tomose još stignete razgledati od 16 sati na travnatom igralištu u Donjoj Višnjici.

Udruga Tomos Višnjica je osnovana u cilju poticanja ciljanih skupina na aktivno sudjelovanje u društvu i upoznavanje s nekadašnjom motorizacijom naših starih.Udruga trenutno broji 20 članova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje