Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Sveti Nikola slatkim poklonima i bojankama razveselio mališane u Trnovcu Bartolovečkom

Objavljeno:

- dana

Općina Trnovec Bartolovečki tradicionalno na Nikolinje daruje najmlađe stanovnike općine.

Tako je bilo i ove godine pa su na sam blagdan svetog Nikole, u četvrtak, 6. prosinca, slatke poklone s bojankama i slikovnicama dobili mališani u dječjim vrtićima, a za ostalu djecu s područja općine podjela poklona najavljena je za subotu, 8. prosinca, u dvorani Osnovne škole u Šemovcu. Poklon je djeci sa Svetim Nikolom uručio načelnik Općine Zvonko Šamec koji je istaknuo da je briga o djeci i mladima jedan od prioriteta općinske uprave, od naknada za novorođene, sufinanciranja vrtića te programa u osnovnoj školi do stipendija. – Mi o najmlađima brinemo kroz cijelu godinu, ali sad je predblagdansko vrijeme i Sveti Nikola, pa mi već tradicionalno tim povodom darujemo svu djecu na području cijele naše općine. Niti jedno dijete nije ostalo bez svog poklona, svi su obuhvaćeni darivanjem – izjavio je načelnik Šamec nakon uručivanja poklona djeci. Općina Trnovec Bartolovečki pripremila je 500-injak poklona za najmlađe.

Život i društvo

FOTO Mališani iz Dječjeg vrtića Bajka pripremali čips od jabuke, razne voćne salate…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Dječjem vrtiću Bajka Varaždin, u srijedu, 20. listopada, obilježen je Međunarodni dan kuhara, manifestacija koja promiče profesiju kuhara i zdrav način prehrane.

Djeca svakodnevno unose zdrave namirnice i time hrane svoje tijelo i mozak s ciljem pripreme za zdrav život. Kuharice DV Bajka svoj su dan obilježile pripremajući i prezentirajući djeci zdrave obroke.

Vodeći se motom „Zdrava hrana za budućnost“ djeca su na prigodan način učila o zdravim namirnicama, utjecaju hrane na tijelo i okoliš. Djeca su pripremala i konzumirala svoje zdrave obroke kao što je: čips od jabuke, razne voćne salate i razne smoothie napitke.

Od recepata koje su djeca prikupila od svojih roditelja, djedova i baka, te i sami osmislili neke od njih uz pomoć odgojitelja, izradit će „Zdravu kuharicu“.

Nastavite čitati

Život i društvo

Svjetleći objekt obasjao nebo iznad Varaždinske i Međimurske županije: Izgledalo je kao raketa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

suze svetog lovre, kiša meteora, perzeidi

U redakciju Regionalnog tjednika javili su se čitatelji iz svih dijelova Varaždinske županije koji su vidjeli svjetleći objekt na nebu, a pretpostavlja se da je riječ o meteoru.

– Iza 18 sati vidjeli smo svjetlo koje je izgledalo kao raketa plavkaste boje – javlja čitateljica iz Varaždina.

Svjetlo se vidjelo i na ludbreškom području, ali i u dijelovima Međimurja.

Astronom Korado Korlević potvrdio je pak za 24sata da je viđeno nebesko tijelo oko 18 sati.

– Mogu potvrditi da je poslije 18 sati viđeno nebesko tijelo. Vidjeli su ga i ljudi u Zadru. Pregledat ćemo snimke i napraviti triangulaciju pa ćemo vidjeti gdje je prošao – rekao je kratko astronom Korado Korlević.

Danas u večernjim satima na Facebooku se oglasio i Hrvatski astronomski savez.

– Obzirom na mnoge upite i dojave o vrlo sjajnom meteoru bolidu koji se iz Hrvatske vidio večeras oko 18:28, želimo izvijestiti javnost da je pojačana meteorska aktivnost očekivana obzirom da je prognozirani maksimum aktivnosti meteorskog roja Orionida u ranim jutarnjim satima 21. listopada – napisali su na Facebooku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje