Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Svjetski dan učitelja: zahvalnice primilo 76 umirovljenih zaposlenika škola i vrtića

Objavljeno:

- dana

Nakon više od tri, odnosno četiri desetljeća rada u osnovnim i srednjim školama te vrtićima, u prošloj školskoj godini je u zasluženu mirovinu otišlo 76 učitelja, nastavnika, odgojitelja te tajnika, računovođa, kuharica, spremačica, domara i drugog nenastavnog osoblja.

Za nesebičan rad, predanost i doprinos odgoju i obrazovanju danas im je na svečanosti u HNK u Varaždinu župan Anđelko Stričak uručio zahvalnice i simbolične poklone.

Svečanost je tradicionalni organizirala Varaždinska županija povodom Svjetskog dana učitelja, koji se svake godine obilježava 5. listopada, a s ciljem da se istakne važnost svih učitelja i nastavnika te naglasi njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini.

– Većina vas ima više od 40 godina radnog staža, tijekom kojih ste gradili društvo znanja, obrazovali i odgajali brojne generacije, a uz to ste susretali s brojnim izazovima. Upravo ste vi jedna od generacija djelatnika škola koji su prošli kroz velike promjene, od kojih je prva bila digitalizacija i uvođenje modernih tehnologija u nastavu, a nakon toga i virtualna nastava tijekom koronakrize. Već to pokazuje koliko je posao učitelja težak i zahtijeva stalno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje. Svoj doprinos dalo je i nenastavno osoblje, od tajnica i tajnika škola, preko kuhara, kuharica, domara i portira do voditelja računovodstva. Zahvaljujem vam na dugogodišnjem predanom radu i čestitam na zasluženoj mirovini, te od srca želim da vam umirovljenički dani budu ispunjeni veseljem i zdravljem te da se sada posvetite sebi i svemu onome što vas ispunjava srećom – istaknuo je župan Stričak.

U obrazovnom sustavu Varaždinske županije, u osnovnim i srednjim školama, danas radi gotovo 2.900 djelatnika, od kojih je oko 2.200 učitelja i nastavnika te oko 700 djelatnika – nenastavnog osoblja.

– Kontinuirano ulažemo upravo u obrazovanje, u infrastrukturu, ali i programe, koji se ne bi mogli provoditi da nema predanih i marljivih učitelja i nastavnika – napomenuo je Stričak.

Zahvalu je u ime svih umirovljenika uputila Marina Pajtlar, sada bivša učiteljica njemačkog jezika na II. osnovnoj školi u Varaždinu, koja je u mirovinu otišla nakon 42 godine radnog staža.

– Učiteljsko zanimanje stvara sva ostala zanimanja. Učitelji obrazuju i odgajaju budućnost svijeta. Oni su ti koji vole, paze, maze, tješe, oni su osobe od povjerenja. Usmjeravaju, formiraju, prenose znanje, tolerantni su i puno praštaju, ali imaju i svoj stav. Ponekad su i strogi, ali uvijek nastoje biti pravedni i dosljedni. Mi smo bili ti koji smo unosili cijeloga sebe u svoj rad kako bi djeci u svojoj učionici približili svijet koji ih zove i pripremili ih za život. I danas je meni najveće zadovoljstvo i nagrada kad sretnem bivše učenike koji me prepoznaju, zaustave se i popričaju sa mnom. Onda znam da sam ostavila neki trag u njihovim životima. Mi danas ovdje okupljeni krenuli smo u još jednu etapu našeg života. Ponosni i sretni jer posao učitelja je jedinstven. Radeći s mladima i mi smo ostali mladi, slušajući ih i mi smo puno naučili od njih. Da bi škola i nastava mogle funkcionirati, trebamo se zahvaliti i domarima, spremačicama, kuharicama, tajnicama, računovođama, pedagozima, psiholozima, logopedima, knjižničarima i, naravno, ravnateljima. Svima nama želim dug i zdrav život u mirovini – rekla je Marina Pajtlar i ujedno zahvalila Županiji na svečanosti organiziranoj njima u čast.  

Na svečanosti su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek i njegovi suradnici, brojni ravnatelji osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnici sindikata.

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje