Na memorijalu sjećanja na Romana Ribića i Željka Putara Grdaka, poginule hrvatske branitelje iz Ivanca, natjecalo se 17 odbojkaških ekipa.

U organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, na terenima kod Tenis centra odigran je 7. otvoreni i 4. memorijalni turnir u odbojci na pijesku u spomen na poginule hrvatske branitelje iz Ivanca Romana Ribića i Željka Putara Grdaka.

Svečanosti otvorenja nazočili su Željkovi i Romanovi članovi obitelji, te predstavnici organizatora, a prigodno su se obratili Vladimir Grudenić, predsjednik ŽOK Ivanec, Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec, te voditelj turnira, Ivan Hrg.

Turnir je održan u dvije kategorije, za djevojčice 2006. godište i mlađe, te za starije uzraste u kojima su ekipu činile dvije seniorke i jedan senior.

Tea Čorko i Dora Rogina pobjednice su turnira u konkurenciji djevojčica, gdje se natjecalo ukupno 11 ekipa.
Drugo mjesto osvojile su Marija Dugi i Petra Krog, treće Nika Uroić i Tia Rašić iz Zagreba, a četvrto Laura Friščić i Franka Posavec – Hladin.

U kategoriji starijih, u konkurenciji šest ekipa, najbolji su bili Anđelovi Anđeli, koji su u finalu pobijedila ŽOKI Ivanec s 2:0 u setovima.

Pobjednička ekipa nastupila je u sastavu Erika Hudoletnjak, Dorotea Rogina i Martin Anđel, dok su za ŽOKI nastupile Barbara Habek, Karla Grudenić, Marieta Habek i Ivan Hrg.

Treće mjesto pripalo je ekipi DŠR Lančić-Knapić koja je svladala ekipu Ana Mežnarić s 2:1 u setovima (21:15, 17:21, 16:14).

Nagrade najuspješnijim ekipama uručili su Juraj Putar Grdak, brat pokojnog hrvatskog branitelja Željka Putara Grdaka, te Vladimir Grudenić, predsjednik ŽOK Ivanec.

Željko Putar Grdak poginuo je 16. srpnja 1991. godine u Viduševcu kod Gline kao pripadnik 2. Gardijske brigade Grom, dok je Romano Ribić smrtno stradao 14. kolovoza 1995. godine kod Bosanskog Grahova u sastavu 7. Gardijske brigade Puma.

Komentari

Komentara

loading...