Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Tjedan karijera „UNIN Connect Week“ na Sveučilištu Sjever nadmašio je sva očekivanja

Objavljeno:

- dana

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever „UNIN Connect Week“ – jedan od najvećih regionalnih događaja spajanja akademske i poslovne zajednice – nadmašio je sva očekivanja.

Više od 80 tvrtki predstavilo se od 16. do 20. svibnja studentima tijekom pet dana održavanja festivala u dva središnja grada regije, dvije županije, u dva sveučilišna centra – u Koprivnici i Varaždinu. Održane su također i brojne radionice za studente i zanimljive panel diskusije u kojima su sudjelovali stručnjaci iz renomiranih hrvatskih tvrtki.

Tvrtke i ustanove koje su ove godine prepoznale važnost održavanja tjedna karijera kao generalni pokrovitelji su Hrvatska gospodarska komora – samostalna, stručno-poslovna organizacija koja promiče, zastupa i usklađuje zajedničke interese svojih članica pred državnim i drugim tijelima u Hrvatskoj i inozemstvu te Hrvatska poštanska banka – najveća banka u hrvatskom vlasništvu.

Službeno otvorenje održano je u Sveučilišnom centru Varaždin 16. svibnja panelom pod nazivom „Uloga poslovne i akademske zajednice u jačanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva“ na kojem su sudjelovali predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskog sabora mr.sc. Marko Pavić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, član Uprave Hrvatske poštanske banke Ivan Soldo, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec te Petar Filipan iz tvrtke Sobočan, dok je moderator panela bio izv. prof.dr.sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever.

Zanimljiv program s brojnim panelima nastavljen je i u utorak i srijedu, a nakon izrazito uspješna tri dana u Sveučilišnom centru Varaždin, Tjedan karijera „UNIN Connect Week“ Sveučilišta Sjevera, preselio je u Sveučilišni centar Koprivnica, gdje je nakon svečanog otvaranja tog dijela tjedna karijera, održan panel pod nazivom „Zelena i digitalna tranzicija RH do 2030.”.

Sudjelovali su Luka Cestar, Environmental, Health & Safety Manager Carlsberg Croatia, Krešimir Kovačević, savjetnik Uprave Pro-Ping d.o.o., Saša Grubačević, direktor Sektora gospodarenja otpadom GPK Komunalac d.o.o., te Ante Klečina, predsjednik Saveza za željeznicu.

Osim toga, brojne etablirane tvrtke predstavile su svoje djelatnosti studentima, a održane su zanimljive radionice u organizaciji 404 agencije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Moderator cijelog događaja bio je poznati televizijski i radijski voditelj Ivan Vukušić, direktor TOP RADIJA.

U petak je program nastavljen drugim panelom pod nazivom „Zanimanja budućnosti i održivo poslovanje u digitalnom okruženju” na kojem su sudjelovali Filip Paraman, Head of Software Development Five, Daniela Kosić, programska direktorica TOP RADIO, Andrej Ribičić, direktor marketinga Večernjeg lista, te Petar Mustapić, voditelj skladišnog poslovanja, Divizija ekspres, Hrvatska pošta.

Nakon predstavljanja tvrtki i prigodnog programa za studente, održan je i završni panel pod nazivom „Kultura kao nositelj dodane vrijednosti u lokalnim medijima” na kojoj su sudjelovali Ivan Grobenski, urednik regionalnog tjednika Glas Podravine, Kristina Kos, voditeljica marketinga ePodravina, Karlo Galinec, ravnatelj Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, dr. sc. Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice, a moderator navedene diskusije bila je izv. prof. dr. sc. Gordana Tkalec, pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo Sveučilišta Sjever.

Za veselu i dinamičnu atmosferu pobrinuli su se DJ Zoran Borojević te glazbenik Neven Stipčić, sudionik HRT-ova showa “The Voice” i bivši student Sveučilišta Sjever.

– Veselimo se sljedećem Tjednu karijera 2023. godine! – poručuju iz Sjevera.

Ovogodišnji sudionici tjedna karijera bili su Kostwein, FINA , Carlsberg d.o.o., KING ICT, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ducati komponenti d.o.o., Hamag-Bicro, Vindija d.d., Klimaoprema d.d., Radnik d.d., APIS IT, Bauwerk Group Hrvatska d.o.o., 404 agencija, Školska knjiga d.d., Grad Jastrebarsko, Promming d.o.o., Midal d.o.o., Sobočan d.o.o., TESLA, IVANČICA d.d., MIPCRO d.o.o., Danieli Systec d.o.o., Zavod za fotogrametriju d.d., Geo-centar d.o.o., ACG Europe, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, CARNET,  Mobilisis, Geo-centar, Work-Ing, COLAS, Ustanova Vizjak, Marker d.o.o., SATO (Tiskara Birotehnik d.o.o.), Terme Sveti Martin, TOP Radio, Five, Večernji list, Hrvatska pošta, Komunalac Koprivnica, DeutschMann spedition d.o.o., Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, KBC Zagreb, Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije, Opća bolnica Varaždin, KB Dubrava, Podravka i Belupo, AK Galerija/Galerija S, Hermi d.o.o., Glas Podravine, Kosinus usluge (ePodravina), Infodesign, Kopitehna, LTH Alucast, Hamburger Recycling, Muzej Koprivnica, Gradska knjižnica Koprivnica, LIDER, Enter, Vrhovski, Prigorski, Poduzetnički inkubator Đurđevac, Infodesign, mSan grupa…

Život i društvo

Općina Donja Voća sufinancirat će kupnju radnih materijala za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet donijela je Odluku o sufinanciranju troškova kupnje radnih materijala učenicima osnovnih škola na području Općine Donja Voća za školsku godinu 2022./2023.

Općina Donja Voća sufinancirat će kupnju radnih materijala svim učenicima Osnovne škole Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći i Područne škole Antuna Gustava Matoša u Gornjoj Voći. Sufinaciranje za učenike od 1. do 4. razreda iznosi 200 kuna po učeniku, a za one koji će polaziti od 5. do 8. razreda u iznosu 350 kuna po učeniku.

Isplata će se izvršiti na račun roditelja koji su roditelji dužni predati zahtjev za sufinanciranjem troškova kupnje radnih materijala za školsku godinu 2022./2023. te ih dostaviti
Općini Donja Voća do 31. srpnja.

Materijali se mogu naći na internetskoj stranici Općine Donja Voća.

Nastavite čitati

Život i društvo

GDCK Varaždin u partnerstvu s HGSS-om počinje s provedbom novog projekta „Budimo spremni“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin počinje s provedbom projekta „Budimo spremni“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna (15%) ukupne vrijednosti 438.190,67 kuna, a potpisan je s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

Ugovor je ispred GDCK-a Varaždin potpisala ravnateljica Sandra Mintas.

Projekt će se provoditi u partnerstvu s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanicom Varaždin u trajanju od 18 mjeseci.

Opći cilj projekta „Budimo spremni“ je osigurati razvoj civilnoga društva na području Varaždina i varaždinskog prstena za društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj.

– Cilj projekta planiramo postići putem aktivnosti projekta koje će djelovati na sljedeća područja: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD-a) za djelovanje u kriznim i izvanrednim situacijama kroz razvoj i provedbu ciljanih edukacija, osposobljavanje volontera/građana za djelovanje u kriznim situacijama kroz uvođenje novih alata za menadžment kriznih volontera i organiziranje malih građanskih akcija u kojima organizacije civilnog društva mogu primijeniti stečeno znanje i alate – rekli su iz GDCK-a Varaždin.

Dodaju da je cilj djelovati na području grada Varaždina i varaždinskog prstena koji obuhvaća općine Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica.

U sklopu projekta provodit će se edukativne radionice kojima je cilj osnaživanje lokalnih OCD-a za djelovanje u kriznim i izvanrednim situacijama:

Radionice „Budimo spremni – Pripremimo se prije“

Tečaj „Budimo spremni – Naučimo prvu pomoć“

Radionica „Budimo spremni – Upoznajmo svoje područje“

Radionice „Budimo spremni – Volonteri u pomoć zajednici“

Također će se provesti dvije građanske akcije kao podrška službama civilne zaštite i to organiziranje humanitarne akcije i organiziranje volonterske akcije – simulacije ugroze na području provedbe projekta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje