Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Toplička božićna priča protekla četiri vikenda napunila središnji gradski trg

Objavljeno:

- dana

Vesela i čarobna predblagdanska atmosfera vladala je protekla četiri vikenda na središnjem gradskom trgu u Varaždinskim Toplicama.

Trg Republike Hrvatske na kojem se odvijala Toplička božićna priča bio je nezaobilazno mjesto za sve generacije. Mirisi kuhanog vina kojeg su s veseljem i radošću sve četiri nedjelje pripremali i kuhali vinogradari i članovi Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice uključujući razne božićne delicije, ove godine mamili su Topličance u centar grada.

Iako je u usporedbi s adventima u drugim, većim gradovima manja, sadržajno je bogata što potvrđuje i program u kojem je svatko mogao pronaći ponešto za sebe. Odlična predblagdanska atmosfera vladala je uz svirku Emerika i Mirte, Ex Fakina, tamburaša KUD-a Toplice i godišnjeg koncerta KUD-a Toplice, malog sajma KUD-a i topličkih udruga, Moto mrazova koji su razveselili one najmlađe, pa do adventskih slastica, kuhanog vina i kobasica za što su se pobrinule topličke udruge; Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin, udruge žena Svibovečki zvon, Naši cajti i Udruga Biserna dolina Grešćevina.

Zadovoljstvo što su prekrasna blagdanska atmosfera i ukrašen Trg privukli brojne građane istaknula je i gradonačelnica Dragica Ratković.

– Vjerujem da nam je ovo predblagdansko vrijeme u Varaždinskim Toplicama koje je obilježio lijep i sadržajan program te tradicionalno paljenje adventskih svijeća čime iščekujemo Božić donijelo veselje, smijeh i radost što nam je, s obzirom na izazove s kojima smo se svi suočavali unazad nekoliko godina, bilo itekako potrebno. Posebno mi je drago što su nas i ove godine, već tradicionalno posjetili Moto mrazovi i razveselili naše najmlađe građane – rekla je gradonačelnica.

Ove godine Topličance su paljenjem prve adventske svijeće u vrijeme došašća uvele članice Udruge žena „Svibovečki zvon”, dok su drugu koja predstavlja mir upalile članice Udruge Biserna dolina Grešćevina te članovi DVD-a i Mjesnog odbora Grešćevina. Čast da upale treću adventsku svijeću pripala je članovima KUD-a „Toplice”, dok su četvrtu svijeću upalili članovi Moto kluba Aqua Bikers.

Direktorica Turističke zajednice Varaždinskih Toplica Lana Husnjak naglasila je da su vrijedne topličke udruge koje su se uključile u sva događanja svojim aktivnostima omogućile građanima da uživaju u predbožićnom vremenu.

– Četiri adventske nedjelje su iza nas, a ovo vrijeme koje nas i kroz simboliku svijeća koje palimo na adventskom vijencu podsjeća na ono uistinu bitno – nadu, vjeru, mir, radost i naravno ljubav, proveli smo upravo tako. Sve četiri nedjelje na Trgu je bilo vrlo živo, odaziv je bio odličan, a posebno mi je drago da iz godine u godinu ova zimska događanja posjećuje sve veći broj ljudi – poručila je Husnjak.

Topličku božićnu priču upotpunio je božićni koncert Glazbene škole, Područnog odjela Varaždinske Toplice u utorak te božićna priredba u Osnovnoj školi Svibovec koja je na redu u srijedu u 17 sati.

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje