Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog i njegovih suradnika Dejana Radata i Nenada Košćaka jučer, 26. svibnja, obišao radove koji se izvode u tri općine: Maruševcu, Cestici i Vinici.

– Cesta u Novakima u Općini Maruševec je velika investicija, riječ je o dionici dugoj kilometar i 950 metara i to je samo jedna od tri etape koju ovdje realiziramo. Vrijednost investicije je 400.000 kuna, sve financira ŽUC, a možemo reći da se radi o vrlo kvalitetnom sloju asfalta i sada rješavamo situaciju za duži niz godina – rekao je župan te dodao kako je u Općini Cestica također investirano.

– Ovdje imamo proširenje ceste koju bi mogli kolokvijalno nazvati „Cestica“, ali tu je riječ o vrlo ozbiljnoj cesti. Dionica je duga 850 metara, a ŽUC daje 280.000 kuna. Radi se o prvoj fazi rekonstrukcije, a druga faza će biti prekrivanje drugim slojem ukupnog prostora. Ono što posebno treba istaknuti je da će oko 400 domaćinstva s 4000 građana imati četiri kilometara kraći put do centra – zaključio je župan, a na kraju obilaska u Općini Vinica u mjestu Peščenica Vinička gdje se također radi na proširenju ceste rekao je kako bi ceste trebalo proširiti barem na pet metara.

– Hvala Županiji i županu Čačiću, ovime povećavamo sigurnost prometa, brinemo o ljudima i ovo je nastavak dobre suradnje Općine Cestica i Varaždinske županije. Cestica ima oko 240 kilometara nerazvrstanih i županijskih cesta, a Županija održava ukupno 16 kilometara – rekao je Korotaj.

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem također je bio zadovoljan.

– Preko Novaka ide cesta za Ivanec i radi se o vrlo bitnoj dionici. Sve što dogovaramo s Županijom i ŽUC-om i realiziramo – rekao je načelnik Šprem.

– Radovi idu po planu, naravno sve ovisi o vremenskim prilikama, ali za sad je sve u redu. Zadovoljan sam ovim projektom – rekao je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica.

Komentari

Komentara