Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Tri državne prvakinje dolaze iz VI. OŠ Varaždin – Vanda Vrček, Barbara Kelava i Ozana Margotić

Objavljeno:

- dana

Na državnom Natjecanju iz kemije, biologije i matematike, učenice VI. osnovne škole Varaždin Vanda Vrček i Barbara Kelava osvojile su prva mjesta, što je izniman uspjeh, posebno u ovim vremenima pandemije i kombinacije nastave na daljinu s nastavom u školi.

Učenice su se odlično pripremile uz ogroman trud, želju i volju svojih mentora, savjetnice Mihaele Vrbnjak Grđan iz biologije i kemije te profesora matematike Darija Maltarskog. Sada su to učenice prvog razreda Prve gimnazije Varaždin.

Državno Natjecanje iz kemije u VI. OŠ Varaždin održano je 12. studenoga, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Vanda Vrček je na tome natjecanju osvojila četvrto mjesto. Biologija je održana 24. studenoga, a Vanda je osvojila odlično prvo mjesto na koje je izuzetno ponosna, kako je rekla na dodjeli nagrada održanoj 1. prosinca.

Ispričala je kako je na Natjecanju bilo gradivo 8. razreda i da joj je kemija bila mnogo teža od biologije. Za biologiju je imala osjećaj da sve zna, no poneka pitanja su joj bila malo teža, ali uspjela je postići veliki uspjeh.

Barbara Kelava osvojila je prvo mjesto na državnom Natjecanju iz matematike koje je održano u VI. OŠ Varaždin 26. listopada. Barbarin mentor je profesor matematike Dario Maltarski koji je učenicu pripremio za iznimni uspjeh.

Na dodjeli nagrada učenicama prisustvovao je ravnatelj škole Mario Stančić i stručna služba škole te mentori i učenice. Ravnatelj je čestitao svima te posebno zahvalio mentorima na dugogodišnjem radu i zalaganju te rekao kako se ne događa svake godine da škola ima državnog prvaka te kako je izrazito ponosan što baš ove ima, osvrnuvši se na pandemiju koja je zahvatila svijet.

Škola ima tri državne prvakinje ove godine. Naime, još jedna državna prvakinja dolazi iz područja informatike, a riječ je o učenici Ozani Margotić, koja je uspjeh postigla uz pomoć mentora, profesora Danijela Lukića.

Učenice i mentori primili su prigodne darove, a učenice su otkrile i ponešto o svojim planovima za budućnost, koji između ostalog uključuju i poziv za testiranje za ulazak u reprezentaciju za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu. Učenicama i njihovim mentorima sretno i dalje, poručila je Ivana Canjuga, učiteljica Hrvatskog jezika.

Život i društvo

Svi su pozvani na subotnju “Biciklijadu općine Sračinec”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec

Općina Sračinec pozvala je sve mještane i ostale zainteresirane da se u subotu, 21. svibnja, pridruže velikoj “Biciklijadi općine Sračinec”, koja se održava povodom Dana obitelji.

Kao i inače, okupljanje je kod Doma kulture Sračinec gdje u 10 sati, zatim se polako u koloni vozi kroz Sračinec, Svibovec Podravski i do cilja kod starog korita rijeke Drave.

Kod kućica je osigurano osvježenje uz hranu i prigodno družiti.

Važna napomena – djeca sudjeluju uz obaveznu pratnju roditelja.

Dođite u što većem broju, provedimo zajedno dan u prirodi, poziv je iz Sračinca.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Učenici Srednje škole Novi Marof na terenskoj nastavi posjetili NP Sjeverni Velebit, Senj i Crikvenicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici 1.G, 2.G, 3.G, 4.G i 4.E razreda Srednje škole Novi Marof sudjelovali su u petak, 13. svibnja, na terenskoj nastavi u okviru koje su posjetili NP Sjeverni Velebit, informacijski centar „Kuća Velebita“, meteorološku postaju Zavižan, vrh Vučjaki, Velebitski botanički vrt, zatim Senj s tvrđavom Nehaj i Parkom senjskih književnika te Crikvenicu, gdje su bili u Aquariumu.

U NP Sjeverni Velebit učenici su saznali o obilježjima planine Velebit, klimi, biljnim i životinjskim vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju. Kod planinarskog doma Zavižan su se upoznali s radom meteorološke postaje te vremenskim ćudima Zavižana.

Popevši se na vrh Vučjak otvorio se prekrasan pogled na kvarnerske otoke i prostor NP Sjeverni Velebit. U Velebitskom botaničkom vrtu naučili su o velebitskim endemima te prošetali oko Balinovačke ponikve.

Slijedio je silazak do Sjevernog hrvatskog primorja, u kojem su učenici posjetili gradove Senj i Crikvenicu. U Senju su obišli znamenitu uskočku tvrđavu Nehaj iz 16. stoljeća i Park senjskih književnika te su prošli pored Sunčanika, odnosno sunčanog sata koji je postavljen na mjestu gdje prolazi 45. paralela. U Crikvenici su posjetili Aquarium s posebno zanimljivim ribama Jadrana i tropskih mora.

 –Tijekom ove terenske nastave učenici su kroz različite oblike edukacije (stručna vodstva, vlastita izlaganja, demonstracija na terenu, materijali u terenskoj knjižici i drugo) naučili i ponovili gradiva iz geografije, povijesti, biologije i hrvatskog jezika. Terenskom nastavom kao oblikom izvanučioničke nastave učenici su u izvornoj stvarnosti i uz istraživačko učenje i raznolikost sadržaja na zabavniji način doživjeli nastavne sadržaje, a pritom se družili i međusobno bolje upoznali. Veselimo se idućoj terenskoj nastavi – objašnjavaju iz Škole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje