Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Trnovečki “Piceki“ pobjednici 3. Dječje olimpijade za djevojčice i dječake

Objavljeno:

- dana

OGLEDALO SE 12 EKIPA

U organizaciji Udruge „Ulični plesači“ iz općine Trnovec Bartolovečki, i same Općine Trnovec Bartolovečki, koja je organizacijski i financijski sudjelovala u pripremi manifestacije, u subotu je u Bartolovcu održana 3. Dječja olimpijada za djevojčice i dječake.

Riječ je o manifestaciji namijenjenoj djeci osnovnoškolskog uzrasta, a natjecanje je okupilo 13 ekipa što je praktički na razini prošle godine kada je bilo prijavljenih 15 ekipa. Premijerno izdanje Dječje olimpijade 2015. okupilo je osam ekipa.

Samo natjecanje imalo je osam disciplina: nošenju jaja u žlici, preskakanje vijače trčeći, štafetu, skakanju u vreći, prenošenju vode u grabilici, hodanju u paru zavezanih nogu, gađanju loptom s mjesta u gol te na posljetku povlačenje užeta.

Ovogodišnji pobjednik je ekipa “Piceki” sastavljena od članova Udruge “Ulični plesači”. Drugoplasirana je ekipa SD Bartolovec dok je na trećem mjestu završila ekipa “Kopakabana” Trnovec.

Inače, bit je to prava mala olimpijada budući je prije natjecanja održano službeno otvorenje, odnosno paljenje mini baklje i mimohod natjecatelja te podizanje službene zastave.

Dodajmo i da je u sklopu Olimpijade po prvi puta održan turnir u odbojci na pijesku. Natjecalo se 12 ekipa, a pobjednik premijernog turnira je ekipa “Kopakabana”. Drugi su “Ulični plesači” iz Bartolovca, a treći ekipa “New Traford”.

 

Izvor: Foto: JV

Zabava & Stil

FOTO Varaždinci se podsjetili na prošla vremena kada su kočije bile glavno prometalo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu je pozdravio sudionike manifestacije Dan kočija u Varaždinu koja se u organizaciji Udruge Varaždin – dan kočija, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije, održala na prostoru Starog grada.

Gradonačelnik je naglasio kako mu je drago da se i ove godine već tradicionalno održava manifestacija koja nas vraća u neka davna vremena kada su kočije bile glavno prijevozno sredstvo, nije se živjelo ovako ubrzanim tempom kao danas, a suživot s konjima, plemenitim životinjama, bio je uobičajen.

– Danas djeca nemaju baš prilike da vide i promatraju uživo ove lijepe životinje, a pogotovo da isprobaju vožnju kočijom gradskim ulicama. Zato mi je drago što održavate ovu tradiciju – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj te izrazio dobrodošlicu u Varaždin svim sudionicima.

Uz mimohod zaprega i jahača kroz grad, djeca od 6 do 16 godina mogla su sudjelovati u likovnoj koloniji, a održalo se i revijalno natjecanje kočija te natjecanje jahača u zabavnim igrama:

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Elvis Real Tribute Show, Vigor i još 50 programa na ovogodišnjim Danima Ivanca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Počinju ovogodišnji Dana grada Ivanca koji traju od 10. lipnja do 22. srpnja.

U sklopu bogatog programa je 50 zabavnih, dječjih, kulturnih, sportskih, javnozdravstvenih i raznih drugih manifestacija koje organizira Grad u suradnji s brojnim gradskim udrugama i ustanovama, a koje će trajati idućih mjesec i pol dana.

Od glazbenog programa valja izdvojiti koncert vokalista “A strane” na glavnom ivanečkom trgu 17. lipnja od 22 sata. U utorak, 20. lipnja, u 20:30 na Kinotrgu nastupa Ante Gelo band i Alen Đuras.

U subotu, 24. lipnja, kuha se popularni Ivanečki kotlić, a u večernjim satima na Špici nastupaju Dario Mijatović i Čarobnjaci, a nakon njih Elvis Real Tribute Show. Na pozornici na trgu 1. srpnja zabavljat će popularni Vigor.

Kompletan program nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje