U subotu, 5. listopada, u organizaciji Plesnoga kluba Takt, Sportskoga plesnoga kluba Valcer i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza, pod pokroviteljstvom Grada Varaždin te uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada održano je tradicionalno plesno natjecanje u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Ispunjene tribine u Graberju te uzvanici u posebno pripremljenom dijelu gledališta uz plesalište dokaz su da varaždinska publika voli ples i da je svojim bodrenjem odlična podrška natjecateljima koji su stigli iz cijele Hrvatske. Plesni su se parovi varaždinskoj publici tijekom dana i u večernjem dijelu show-programa predstavili u dvije discipline sportskog plesa, latinskoameričkim (samba, cha-cha, rumba, paso doble i jive) i standardnim plesovima (engleski valcer, tango, bečki valcer, slow fox i quickstep).

Natjecanje u obje discipline sportskog plesa bilo je vrlo neizvjesno. Trofej grada Varaždina okupio je sudionike svih dobi, od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III. (stariji od 55 godina). U elitnim kategorijama mladeži, starije mladeži i odraslih vodila se velika borba za osvajanje Trofeja grada Varaždina. Najbolji u razredu mladeži u obje discipline bili su David Ljevar i Marta Marki, članovi PK Lambada iz Splita. U kategoriji starije mladeži pobjedu u obje discipline odnijeli su Lovro Peraković i Lea Stanić, također članovi PK Lambada iz Splita. U seniorskoj kategoriji Trofej grada Varaždina osvojili su Vedran Sraga i Paula Hude, članovi SPK Zagreb.

U show-dijelu programa predstavili su se polaznici početnih grupa Plesnoga kluba Takt i polaznici plesne škole Sportskoga plesnoga kluba Valcer dinamičnim koreografijama, a izveli su i dvije točke iz područja sportskog plesa te zajedničku koreografiju koja je bila sastavni dio predstave „Zapleši“, nedavno izvedene u Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu.

Odlični rezultati varaždinskih plesača

U natjecateljskom dijelu uspješni su bili predstavnici klubova domaćina. Iz Plesnoga kluba Takt pod vodstvom Igora Šalamuna, licenciranog učitelja sportskog i rekreativnog plesa s 20 godina iskustva u plesnoj poduci djece i odraslih, u pojedinačnim kategorijama natjecale su se Eni Kočet, Ivana Roginek, Linda Šoštarek, Ela Alibašić, Ema Žalac, Lana Stanković Vrček, Nina Đipalo Čelik, Nika Plantak, Ema Biškup i Danijela Bodružić, među kojima su posebno zapažene rezultate u starosnoj kategoriji osnovaca postigle Ema Žalac, koja je osvojila prvo mjesto i dvije zlatne medalje u obje discipline sportskog plesa, te Linda Šoštarek, koja je osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima. U kategoriji starije mladeži Ema Biškup osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, dok je Danijela Bodružić bila zlatna u standardnim plesovima, a srebrnu medalju osvojila je u latinskoameričkim plesovima. U natjecanju grupa i formacija grupa Angels, sastavljena od članica PK Takt iz Varaždina (Ema Žalac, Ela Alibašić, Lana Stanković Vrček, Nina Đipalo Čelik, Nika Plantak i Ema Biškup), osvojila je zlatnu medalju i Trofej grada Varaždina u kategoriji grupa i formacija.

Sportski plesni parovi Plesnoga kluba Takt pridružili su se klupskim kolegama iz pojedinačnih natjecanja i nastavili niz odličnih rezultata. Andrej Detelj i Elena Weiser osvojili su u najvišoj kvalitativnoj kategoriji razreda osnovaca dvije zlatne medalje i Trofej grada Varaždina (standardni i latinskoamerički plesovi). Marino Bruža Habek i Iva Friščić odlično su plesali u kategoriji mlađe mladeži te osvojili srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima i brončanu medalju u standardnim plesovima. Gabriel Novotny i Marta Majcen osvojili su 4. mjesto u standardnim i 4. mjesto u latinskoameričkim plesovima. Luka Gladović i Elena Majcen osvojili su srebrnu medalju u standardnim plesovima i 7. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Članovi Sportskoga plesnoga kluba Valcer iz Varaždina pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović, proslavljenih varaždinskih plesačica, licenciranih učiteljica sportskih i rekreativnih plesova, postigli su također odlične rezultate. Elena Sekovanić osvojila je u kategoriji mlađih osnovaca zlatnu medalju u standardnim plesovima i brončanu medalju u latinskoameričkim plesovima. U kategoriji osnovaca Leona Mičuda osvojila je dvije zlatne medalje u obje discipline (standardni i latinskoamerički plesovi). U najvišoj starosnoj kategoriji osnovaca (C razred) najbolja je bila Vida Jurak, koja je osvojila dvije zlatne medalje u obje discipline sportskog plesa. U kategoriji mlađe mladeži Lana Režek osvojila je dvije zlatne medalje, u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Sportski plesni parovi Sportskoga plesnoga kluba Valcer također su postigli odlične rezultate. U kategoriji mlađih osnovaca Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević osvojili su dvije srebrne medalje, jednu u standardnim, a drugu u latinskoameričkim plesovima. David Hudoletnjak i Kiara Črnila u kategoriji osnovaca osvojili su dvije srebrne medalje. U kategoriji mlađe mladeži natjecali su se Eugen Sekovanić i Kiara Habunek, koji su osvojili srebrnu medalju u standardnim i brončanu medalju u latinskoameričkim plesovima. U kategoriji mladeži istaknuli su se Teo Patačko i Stefani Hrman osvajanjem zlatne medalje u latinskoameričkim plesovima i srebrne medalje u standardnim plesovima.

Komentari

Komentara