Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Tvrtki Mobilisis zlatna kuna za inovaciju, najuspješnije veliko trgovačko društvo Gumiimpex

Objavljeno:

- dana

U prostorijama HGK Županijske komore Varaždin održana je deseta sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su uručena priznanja i posebne nagrade.

Priznanja za 30 godina uspješnog poslovanja i doprinos razvitku gospodarstva Varaždinske županije primili su TP Varaždin i Magro iz Sračinca. – Ponosni smo jer konstantno napredujemo. Zapošljavamo 23-oje ljudi i naš godišnji promet je od 10 do 15 milijuna kuna. Dalje razvijamo vlastite brendove, a dosta i izvozimo – istaknuo je Valentino Gran, direktor Magra. Nagradu za 55 godina poslovanja primili su Varkom i Zelendvor, za 60 godina Vis Konfekcija, a za 70 godina poslovanja varaždinska Derma.

Inovativnost

Plaketa zlatna kuna za iznimna dostignuća i doprinos u razvitku gospodarstva Varaždinske županije za inovaciju primila je tvrtka Mobilisis. Zlatna kuna za najuspješnije malo trgovačko društvo u 2016. godine stigla je u ruke tvrtke Inoxmont-VS iz Sigeca Ludbreškog, a za najuspješnije srednje trgovačko društvo nagrada je otišla u ruke tvrtke Kostwein – proizvodnja strojeva. Najuspješnije veliko trgovačko društvo je Gumiimpex – GRP. – Naša tvrtka se razvija punih 47 godina. Uvijek imamo svoje planove. Prošle godine napravili smo velik iskorak prema izvozu s čime se izuzetno ponosimo, i to s našom proizvodnjom, a ne s trgovinom. Uvijek je čast primiti nagradu pogotovo pred gospodarstvenicima. To je poticaj za dalje. I s nagradama i bez nagrada nije lagano. Treba težiti novom razvoju i novim investicijama – rekao je Damir Kirić, predsjednik uprave Gumiimpexa. Nagrada za životno djelo otišla je pak u ruke Luki Predragoviću. – Zahvaljujem se Komori, ali i svojim suradnicima. Radio sam 35 godina u razvoju u HEP-u. To mi je poziv – zaključio je Predragović.

U fokusu

Zabilježeno oko 140 slučajeva gripe u Hrvatskoj, cijepljenje u studenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog pandemije covida gripa nije nestala i zato je važno cijepiti se i protiv gripe, koja može uzrokovati teže oblike bolesti, rečeno je na predstavljanju javnozdravstvenog projekta “Ove sezone nosi se zdravlje”, kojim se naglašava važnost edukacije o cijepljenju protiv gripe.

Cijepljenje protiv gripe svake godine počinje u studenom, a za ovu je sezonu naručeno 650.000 doza četverovalentnog cjepiva. U Hrvatsku je ovih dana stiglo prvih 260.000 doza, čija je distribucija započela, javlja HRT.

Osim kod obiteljskih liječnika cijepiti se može i u ljekarnama, gdje je naručeno od 15 do 20 tisuća doza, što je znatno manje u odnosu na lanjskih 150 tisuća doza.

Do sada je već zabilježeno oko 140 slučajeva gripe. Simptomi se gotovo i ne razlikuju od simptoma covida.

– Za gripu je možda malo karakterističniji taj nagli skok temperature, a za covid je potpuno karakterističan gubitak osjeta i okusa – objasnio je dr. Tiljak.

Svi koji nemaju pravo na besplatno cjepivo moći će ga kupiti po cijeni od 96 kuna.

Nastavite čitati

U fokusu

Bunić nudi sporazumni raskid ugovora s Varkomom, Bosilj tvrdi da će tvrtka tako uštedjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Željko Bunić uskoro će biti bivši direktor Varkoma, a pod kojim uvjetima odlazi za sad ostaje nepoznanica. Pitanje vezano za uvjete odlaska, odnosno hoće li zamjena na direktorskoj fotelji Varkoma podrazumijevati i izdašnu isplatu postavili smo prošlog tjedna Gradu Varaždinu, ali do danas nismo dobili odgovor. Međutim, o tome se raspravljalo i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Pitanje se odnosi na medijski istup gradonačelnika Bosilja u kojem je naveo da je s aktualnim direktorom Varkoma postigao sporazumni raskid njegove funkcije. Pitanje je tko je taj sporazumni raskid dogovorio i pod kojim uvjetima – upitao je Hrvoje Petrić iz platforme Budimo.

Gradonačelnik Bosilj na pitanje nije odgovorio konkretno.

– Gospodin Bunić je zatražio prijem kod mene kao član skupštine i većinskog dioničara i zamolio da se sporazumno raziđemo. Ja sam rekao da je to stvar Nadzornog odbora, da ja mogu Nadzornom odboru predložiti. Vjerujem da će u utorak, kada je Nadzorni odbor Varkoma, prihvatiti takav prijedlog i inicijativu s obzirom da bi gospodinu Buniću moglo pripasti puno više otkazivanjem ugovora, nego sporazumno,  tako da vjerujem da će Nadzorni odbor vidjeti na ovaj način popriličnu uštedu – objasnio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Petrić nije bio zadovoljan odgovorom.

– Na moje pitanje i njegovu nagodbu nisam dobio odgovor. Dobio sam odgovor da će biti povoljnije pa zanima me koliko je to povoljnije i po čemu ako je sam stupio u kontakt da želi ići pa zašto bi mu se platilo – rekao je Petrić.

Prošlog tjedna Gradu Varaždinu postavili smo konkretna pitanja, ima li trenutni direktor pravo na otpremninu i koliko bi iznosila s obzirom na njegov ugovor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje