Povežite se s nama

U fokusu

FOTO U atriju Starog grada potpisan kolicijski sporazum pet stranaka ljevice

Objavljeno:

- dana

Uvjereni u pobjedu

U atriju Starog Grada u Varaždinu danas je potpisan koalicijski sporazum SDP – a, HNS – a, HSS – a, HSU – a i Hrvatskih laburista – Stranke rada o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu.

– Ovo je snaga pet stranaka i uvjeren sam da ćemo zajedno dati novog gradonačelnika. Želim da Varaždin bude kulturno, gospodarsko i obrazovno središte – rekao je kandidat koalicije za gradonačelnika Varaždina Alen Kišić.

U izbornom programu Kišić je istaknuo smanjenje cijene vrtića za 10 posto, uskrsnice i božićnice za umirovljenike, kao simboličnu cijenu prijevoza umirovljenika.

Kandidat za župana bit će Predrag Štromar, koji se na potpisivanju koalicije pohvalio rezultatima.

– Prije 15 godina imali smo 12.500 tisuća nezaposlenih danas ih je manje od 5.000. Došlo je vrijeme da decentraliziramo ovlasti. Dalje je prioritet besplatni prijevoz za srednjoškolce, besplatni udžbenici, a Varaždinska županija bit će podrška poduzetnicima – istaknuo je Štromar.

Uvjereni u pobjedu

Uvjeren u pobjedu koalicije HNS-SDP-HSS-HSU-Laburisti u Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

– Varaždin je dobar primjer da Hrvatska može drugačije izgledati. U Hrvatskoj postoje ekonomske podjele, a tamo gdje su HDZ nije na vlasti županije su najrazvijenije – istaknuo je Beljak.

I predsjednik SDP-a Davor Bernardić uvjeren je u pobjedu koalicije pet stranaka u Varaždinskoj županiji i Varaždinu.

– Drago mi je da ovaj sporazum potpisujemo u hrvatskom Salzburgu. Doduše, nemamo Mozarta, ali imamo dva maestra. – zaključio je Bernardić misleći Štromara i Kišića.

Izvor: Foto: Marta Konjačić

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje