Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U bogatom programu i delicijama „Petrijanečke jesenske večeri“ uživali brojni mještani

Objavljeno:

- dana

Nakon dvije godine pauze, u subotu, 29. listopada, održana je još jedna „Petrijanečka jesenska večer“.

Ovu kulturno-zabavno-gurmansku manifestaciju organizirala je Općina Petrijanec u suradnji s Mjesnim odborima te udrugama s područja općine, ali i šire.

Na samom početku prisutnima se obratio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji, ali i svima koji su odlučili subotnje popodne provesti u Petrijancu.

Program je započeo STAND UP predstavom Kerekesh teatra, „Dobra večer, došao sam po vašu kćer“ a nastavio se kulturno umjetničkim programom koji je osmislio KUD Petrijanec.

Tako su u šatoru ispunjenom do posljednjeg mjesta, prvo nastupili najmlađi izvođači – folklorna sekcija Dječjeg vrtića Bambi. Zatim su se predstavili pjevački zbor Udruge umirovljenika Općine Petrijanec, folklorna sekcija KUD-a Petrijanec, folklorna sekcija KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog, KUD Vinica te KUD Leščeček iz Slovenije.

Da ne ponestane vrućih, pečenih kestena brinuli su se članovi UDVDR Ogranak Varaždin – Klub Petrijanec, dok su članovi društava iz VZO Petrijanec bili zaduženi za logistički dio i tekuća pitanja.

Za veoma bogatu gastronomsku ponudu pobrinuli su se Lovačko društvo „Šljuka“ Petrijanec, Sportsko ribolovno društvo Općine Petrijanec, Udruga veterana i branitelja domovinskog rata Općine Vidovec, DVD Družbinec, Mjesni odbor Nova Ves, Mjesni odbor Majerje, DVD Družbinec, Mjesni odbor Strmec Podravski zajedno sa svojim DVD-om.

Uz nezaobilazne kestene, posjetitelji su mogli uživati u lovačkom gulašu, šaranu na rašljama, fiš paprikašu, sekelji gulašu, kotlovini, odojku, palačinkama, lepinjama, domaćim štruklima i tradicionalnim kolačima.

Svoje djelovanje, radove i proizvode predstavili su i ILCO Savez, Tilia Nova – Udruga za pomoć lokalnoj zajednici, Osnovna škola Petrijanec, Udruga umirovljenika Općine Petrijanec, Udruga uzgajivača zagorskog purana Varaždinske županije i Oldtimer klub Varaždin 2.

Organizaciji je pomogla Turistička zajednica “Sjever Zagorja“, a nakon službenog programa okupljene su zabavljali tamburaši.

Ova manifestacija okuplja sve generacije posjetitelja, a ovogodišnji prihod od donacija namijenjen je DVD-u Petrijanec za kupnju novog navalnog vozila.

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje