Povežite se s nama

Međimurje

FOTO U Čakovcu održana Stručna konferencija „Sportskom rekreacijom ususret novom stilu života“

Objavljeno:

- dana

SPORTSKA REKREACIJA

Čakovec je bio domaćin Stručne konferencije na temu „Sportskom rekreacijom ususret novom stilu života“, koja je održana u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije i Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Međimurske županije i Grada Čakovca.

Cilj konferencije je bio daljnji razvoj i povećanje stupnja organiziranosti sportske rekreacije u Hrvatskoj. Na konferenciji su sudjelovali župan Međimurske županije Matija Posavec, pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Kraja te predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Vladimir Findak.

Program su otvorili učenici Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ iz Čakovca, Lorena Andročec na flauti, Grgur Međimurec na gitari i Luka Kljajić na klaviru.

– Vi svi ste dokaz, pogotovo naše domaće udruge u okviru Saveza „Sport za sve“ koliko je važno ulagati i u preventivu i u sport koji možda nije profesionalan, ali može također donijeti puno rezultata. Drago mi je da je ova međunarodna konferencija ovdje u Čakovcu, centru Međimurja – rekao je župan Matija Posavec.

– Vaš rad za opće dobro je nemjerljiv i neprocjenjiv. Htio bih zahvaliti Međimurskoj županiji i županu za iznimnu podršku i za razumijevanje koje imate prema nama. Vi biste trebali biti primjer drugima – dodao je Siniša Kraja iz HOO-a.

„Međimurski sportsko-rekreacijski i javno zdravstveni model – Sportskom rekreacijom ususret zdravlju“ bila je prva tema o kojoj su raspravljali Renata Kutnjak Kiš iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, tajnik MSSR „Sport za sve“ Marijan Vugrinčić te Lidija Šipuš iz Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ iz Male Subotice.

Uvod u drugu temu „Suvremenim programskim sadržajima ususret unapređenju sportske rekreacije u Republici Hrvatskoj“ odradio su Branislava Rasanović, Hrvoje Radošević i Maja Vukelja iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Andrija Štampar“.

Izvor: Međimurska županija Foto:

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati