Povežite se s nama

Međimurje

FOTO U Čakovcu održana Stručna konferencija „Sportskom rekreacijom ususret novom stilu života“

Objavljeno:

- dana

SPORTSKA REKREACIJA

Čakovec je bio domaćin Stručne konferencije na temu „Sportskom rekreacijom ususret novom stilu života“, koja je održana u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije i Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Međimurske županije i Grada Čakovca.

Cilj konferencije je bio daljnji razvoj i povećanje stupnja organiziranosti sportske rekreacije u Hrvatskoj. Na konferenciji su sudjelovali župan Međimurske županije Matija Posavec, pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Kraja te predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Vladimir Findak.

Program su otvorili učenici Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ iz Čakovca, Lorena Andročec na flauti, Grgur Međimurec na gitari i Luka Kljajić na klaviru.

– Vi svi ste dokaz, pogotovo naše domaće udruge u okviru Saveza „Sport za sve“ koliko je važno ulagati i u preventivu i u sport koji možda nije profesionalan, ali može također donijeti puno rezultata. Drago mi je da je ova međunarodna konferencija ovdje u Čakovcu, centru Međimurja – rekao je župan Matija Posavec.

– Vaš rad za opće dobro je nemjerljiv i neprocjenjiv. Htio bih zahvaliti Međimurskoj županiji i županu za iznimnu podršku i za razumijevanje koje imate prema nama. Vi biste trebali biti primjer drugima – dodao je Siniša Kraja iz HOO-a.

„Međimurski sportsko-rekreacijski i javno zdravstveni model – Sportskom rekreacijom ususret zdravlju“ bila je prva tema o kojoj su raspravljali Renata Kutnjak Kiš iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, tajnik MSSR „Sport za sve“ Marijan Vugrinčić te Lidija Šipuš iz Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ iz Male Subotice.

Uvod u drugu temu „Suvremenim programskim sadržajima ususret unapređenju sportske rekreacije u Republici Hrvatskoj“ odradio su Branislava Rasanović, Hrvoje Radošević i Maja Vukelja iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Andrija Štampar“.

Izvor: Međimurska županija Foto:

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Međimurje

Biciklijadom povezali tri međimurska grada i ukazali na važnost redovite tjelesne aktivnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz brojne suradnike već niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 23. rujna održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Cilj akcije bio je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života.

Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Prelogu, a završila na prostoru SRC-a „Mladost“ Čakovec, gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal.

Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerene aktivnosti za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje