Povežite se s nama

Međimurje

FOTO U D. Dubravi na 2. humanitarnom teniskom turniru parova prikupljeno 39.000 kuna za MURID

Objavljeno:

- dana

U subotu, 21. svibnja, Teniski klub Dubravčan iz Donje Dubrave organizirao je 2. humanitarni teniski turnir parova kao doprinos humanitarnoj akciji „Za prvih 1000 dana djetinjstva“ za izgradnju Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID.

Tom je prilikom putem uplate kotizacija, kupnje tombola i dobrovoljnih priloga za piće prikupljeno 39.000 kuna.

Grah je donirala Općina Donja Dubrava, tijesto za langoše Pekara „Sjemenka“, a langoše su pripremile vrijedne ruke članica Udruge žena Donja Dubrava.

Sjajan odaziv

Turnir je okupio 28 muških i mješovitih parova. Iz TK-a Dobravčan izvijestili su da je u kategoriji muških parova pobjedu odnio par Filip Fabić/Miro Pogorelec koji je svladao Domagoja Kuzmića i Marina Hrupeca, dok su u kategoriji mješovitih parova Nicole Mikulan i Marko Ujlaki bili bolji od para Tea Oto/Neven Drabić.

U dječjem kutku za igru na raspolaganju su bili MURID-ov tepih i veliki napuhanac koji je financijski osigurala dobravska ekipa „Kava nedjeljom“.

– Sjajan odaziv, posjećenost i rezultati ovog humanitarnog turnira potvrda su da je ovakva inicijativa prepoznata vrijednom svakog oblika podrške te da upravo pojedinci udruženi u solidarnosti mogu biti važni pokretači u zajednici. Želja je uprave Kluba da ovakav vid turnira bude redovito dijelom godišnjih aktivnosti Kluba. Zahvaljujem svim sudionicima, posjetiteljima, angažiranim pojedincima te mnogobrojnim donatorima koji su svojim donacijama u hrani, piću i gotovo 500 nagrada za tombolu dali nemjerljiv doprinos ovom turniru – rekao je Stanislav Žinić, predsjednik Teniskog kluba „Dubravčan“.

Zadovoljna je bila i ravnateljica MURID-a Silvija Pucko.

– U ovim teškim pandemijskim i ratnim vremenima, izuzetno je stresno i izazovno stremiti viziji izgradnje Centra za ranu intervenciji u djetinjstvu MURID. Iz dana u dan i iz projekta u projekt osjećamo goruću potrebu za ovakvom vrstom programa, jer roditelje i djece u potrebi sve je više i više. Okolnosti u kojem civilno društvo stvara intersektorski sustav rane intervencije neminovno traži osvještavanje i udruživanje s cijelom zajednicom kojoj će ovakav Centar postati i ostati trajna vrijednost. Hvala Teniskom klubu „Dubravčan“ što je s nama u svim našim borbama i što stvara primjer zajednice koja se brine! – istaknula je Pucko, a zahvalu svim vjernim sudionicima i posjetiteljima ovog događaja uputio je i organizator, uz poziv: – Vidimo se iduće godine u Donjoj Dubravi!

Međimurje

Anna Piotrowska iz Aerokluba Međimurje kao jedina žena na natjecanju u jedriličarstvu osvojila broncu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na sinjskom aerodromu završena su natjecanja u zrakoplovnom jedriličarstvu, 13. prvenstvo Republike Hrvatske i 2. otvoreni međunarodni kup, piše ferata.hr.

Natjecanja su provedena tijekom šest dana u zračnom prostoru iznad Like, Dalmacije te pograničnog dijela Bosne i Hercegovine. Polijetanja s aerodroma Sinj provodila su četiri motorna zrakoplova koja su vukli jedrilice do radne visine a onda bi iste krenule na rute koje bi im bile zadane u sklopu letačkog zadatka u zonama za taj dan.

Zbog nepovoljne meteo situacije kroz dio tjedna ali i ograničenja uzrokovanih letovima protupožarnih zrakoplova, natjecatelji su letjeli četiri dana od kojih je jedan dan poništen zbog neispunjavanja propozicija.

Među najboljima

Nakon svega, prvo mjesto i naslov državnog prvaka osvojio je Frane Franić iz Aerokluba Vitar iz Splita, drugoplasirani je Đani Zaninović iz Aerokluba Split, a treće mjesto pripalo je jedinoj ženi natjecateljici, Anni Piotrowskoj iz Aerokluba Međimurje iz Čakovca. Natjecatelj Aerokluba Sinj, Damir Cvetnić plasirao se na sedmo mjesto.

Što se tiče 2. otvorenog međunarodnog kupa, Frane Franić je potvrdio kvalitetu i formu osvojivši prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Gregi Urbaniču iz aerokluba Ptuj (Slovenija) a treće mjesto Sebastianu Bauderu iz FLG Blaubeuren (Njemačka). Damir Cvetnić završio je na dvanaestom mjestu.

– Zadovoljni smo što smo ova natjecanja doveli do kraja unatoč neplaniranim otežavajućim situacijama. Nakon svega napravit ćemo raščlambu u cilju identifikacije i otklanjanja svih ometača za buduće programe kojih će sigurno biti.

Pozitivni komentari kolega zrakoplovaca iz stranih zemalja kao i njihove iskazane impresije vezane za naše prirodne ljepote, a naročito viđeno i doživljeno u našem gradu povodom alkarskih svečanosti, dodatno nas obvezuju na planiranje ovakvih programa – rekli su iz aerokluba Sinj.

Nastavite čitati

Međimurje

Biciklistkinja Mia Radotić kod čakovečke gradonačelnice o planovima za odlazak na Olimpijske igre

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Niz godina najbolja hrvatska biciklistkinja, sportašica koja je u svom sportu ostvarila većinu onoga što je zamislila i zacrtala, rodom je iz Ivanovca. Radi se o Miji Radotić koja je tijekom ljetne sezone odlučila nekoliko utrka i treninga odraditi u svom rodnom kraju i okolici.

Kako bi joj tom prigodom čestitala na impresivnoj karijeri, nedavno osvojenom drugom mjestu na nacionalnom prvenstvu koje je održano u Varaždinu i Čakovcu te saznala hoće li se iz Zagreba ponovo vratiti u čakovečki biciklizam, u Gradskoj vijećnici prijam je za nju upriličila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Da je velika ljubav veže za Međimurje i biciklizam, potvrdila je i sama Mia koja dolazi iz obitelji biciklista, no prisjetila se da je prvo u Čakovcu trenirala košarku. Danas dnevno biciklom prođe i do 150 kilometara te se ne može zamisliti u drugom sportu.

– Pješice ili trčeći krećemo se sporo, motorom ili automobilom prebrzo, pa je bicikl po meni idealna mjera za kretanje koju bi preporučila svakome – jasna je Ivanovčarka, koja ipak biciklom neće na more, kako joj je cilj efektivan trening i napredak, a ne izričito kilometraža.

Uza sve trke koje je odvozila, računajući i one najveće poput utrka Tour de France i Vuelta a Espana, priznala je kako joj je kao i svakom profesionalnom sportašu glavni cilj, a ujedno i neostvarena želja, odlazak na Olimpijske igre. Godine 2016. bila je nadomak odlaska na olimpijadu, kada se ozlijedila prije ključne pobjede na utrci u Francuskoj.

Iako je pri samom kraju karijere, najavila je kako od 2023. kreće skupljanje bodova za Olimpijske igre te se nada da će moći držati korak sa sve zahtjevnijim normama.

Gradonačelnica joj je na tom putu dala punu potporu te su porazgovarale o onome što slijedi na kraju njezina profesionalnog bavljenja biciklizmom i mogućnosti da se Mia kao pravi primjer u svijetu ženskog biciklizma vrati u svoj rodni kraj. Tako je naglasila da razmišlja o trenerskim vodama i radu s djecom, posebice u Međimurju i Čakovcu, gdje je biciklizam u svim oblicima i dobnim kategorijama itekako prihvaćen.

Uspješna čakovečka sportašica ljeto će provesti većinom radno, na utrkama i uz treninge, dok joj sezona biciklizma omogućuje stanku tijekom listopada i studenoga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje