Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U Dubovici napokon dobili rotor, evo u kojim dijelovima županije ŽUC planira radove

Objavljeno:

- dana

Pri kraju investicija ŽUC-a u općini Veliki Bukovec, izgradnja kružnog toka u Dubovici, gradilište obišao župan Stričak.

Pri kraju su radovi na izgradnji kružnog toka u Dubovici, a gradilište su u četvrtak u pratnji načelnika Općine Veliki Bukovec Franje Vrbanića obišli varaždinski župan Anđelko Stričak i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački. Radi se o investiciji ŽUC-a o oko 790 tisuća kuna, dok je Općina Veliki Bukovec dodala još 105 tisuća kuna za odvodnju i rasvjetu na predmetnom raskrižju.

Načelnik Franjo Vrbanić izrazio je zadovoljstvo skorim završetkom kružnog toka u Dubovici.

– Tri godine smo u priči realizacije ovog kružnog toka i sada možemo reći da ćemo sigurno dobiti uređeno, prekrasno raskrižje, a naravno najbitnija u svemu tome je i sigurnost prometa na cestama. Ovo je bilo problematično raskrižje, spajale su se tri ceste i bilo je dosta prometnih nesreća na ovom mjestu. S ovim rješenjem sigurnost prometa se povećava. Ako i bude nekih prometnih nesreća, važno je da će ovakvim rješenjem raskrižja brzina biti puno manja kao i šteta, a i ozljede sudionika u promete će biti manje – rekao je Vrbanić te zahvalio ŽUC-u i Varaždinskoj županiji na odličnoj suradnji te ulaganju raspoloživih sredstava u ovakva mjesta da se dobije na kvaliteti i sigurnosti cestovnog prometa.

Ravnatelj ŽUC-a naglasio je da se problematika cesta na području Varaždinske županije rješava ravnomjerno.

– Ove godine u planu imamo 30-ak projekta na cijelom području županije, kako bi se ravnomjerno razvijala infrastruktura i podizala sigurnost prometa. Radovi na ovom kružnom toku u Dubovici idu kraju. Još mora napraviti prometna signalizacija i to će onda biti moderno uređeno križanje, realizirano u suradnji s Općinom Veliki Bukovec – kazao je Osonjački.

Najavio je vrlo aktivno ljeto.

– Sljedećih nekoliko mjeseci će se intenzivno raditi na području cijele županije. Trenutno je aktivno desetak gradilišta. Na ovom području uskoro krećemo s radovima na kružnom toku u Sv. Petru, otvoren je natječaj za kružni tok u Hrženici, u planu je sanacija jedne od lošijih dionica u ovom dijelu županije Kapela – Sv. Petar. Što se tiče drugih dijelova županije, kreću radovi na izrazito opasnom križanju u Oštricama na području Novog Marofa. Imamo u planu i projekt na području Brezničkog Huma, opasno dionicu u Horvatskom na području Ivanca. Također, na području grada Ivanca u smjeru Beretinca u planu je poboljšanje situacije na cesti Radovan – Škriljevec. Tako da će na cijelom području županije biti intenzivno ljeto – zaključio je Osonjački.

Župan Stričak podsjeća da ŽUC vodi brigu o 950 kilometara županijskih i lokalnih cesta.

– Na tim su cestama trenutno utvrđena 43 klizišta čija sanacija bi koštala oko 100 milijuna kuna. Uzmemo li u obzir da je proračun ŽUC-a 60-ak milijuna kuna, taj podatak dovoljno govori o tome da su potrebe daleko veće od raspoloživih sredstava. Ali bez obzira na sve to, smatram da ŽUC daje maksimum da ceste budu što uređenije i prohodnije. Uz to, koliko god je to moguće, ulaže u izgradnju novih objekata, kružnih tokova, nogostupa te u asfaltiranje još neasfaltiranih cesta kojih na području naše županije ima 50-ak kilometara – poručio je župan Stričak.

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje