Povežite se s nama

Foto i video

FOTO U iščekivanju najvažnijeg dana u životu, budući mladenci obišli 7. Dane vjenčanja u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Brojni budući mladenci s rodbinom, prijateljima u kumovima posjetili su danas TTS sport centar kako bi obišli izlagače koji se predstavljaju na 7. Danima vjenčanja u Varaždinu.

Naime, Dani vjenčanja u punome sjaju kod krasnih domaćina u TTS sport centru ove subote i nedjelje nude sve za buduće mladence – od bajkovitih vjenčanica i odjela do najrazličitijih proizvođača kolača, zlatara i svih onih koji su u ovoj industriji. – Ovaj sajam prepoznat je kao jedna tradicija u ovome kraju, a tome u prilog ide i činjenica da nam, osim iz Varaždinske županije, izlagači dolaze iz Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije, pa čak i Vinkovaca. Sajam se profilirao, mladenci su ga prepoznali kao jednu mogućnost da ostvare brojne popuste za svadbeno najveseliju noć, a u prilog svemu tome govori činjenica da smo u tradicionalnoj nagradnoj igri koju priređujemo mjesec dana prije sajma imali čak 111 parova u konkurenciji, a pobjednici su skupili preko 11.000 klikova ispod fotografija – rekao je Nenad Kumrić Charlie iz tvrtke Tin marketing koji i organizira ovu manifestaciju. Ujedno je pozvao sve buduće mladence da sutra dođu na Dane vjenčanja jer će se od žirija birati najsimpatičniji par. Također, u 14:30 sati održat će se modna revija koja je realizirana u suradnji s velikim modnim kućama, salonima vjenčanica i buticima, a nosit će ih manekeni sjeverozapadnog dijela Hrvatske u produkciji Marijane Gregurić. Ulaz za posjetitelje je besplatan, a kako je cijela sajamska priredba i humanitarnog karaktera, umjesto plaćanja ulaznica svaki posjetitelj može ostaviti dobrovoljni prilog u posebnim kutijama na ulazu u sajamsku dvoranu. Svi dobrovoljni prilozi predat će se Društvu distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina. Radno vrijeme sajma je u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati. Glavni pokrovitelji Dana vjenčanja u Varaždinu 2018. su Varaždinska županija i Grad Varaždin, a organizator tvrtka Tin marketing.

Foto i video

FOTO Posjetitelji u Ludbregu uživali u bojama i mirisima najrazličitijih vrsta cvijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Na Otoku mladosti u Ludbregu u tijeku je međunarodni sajam cvijeća „Flora Centrum mundi Ludbreg 2021.“.

Ovo je već. 25. manifestacija po redu, a s godinama je postala jedna od najvećih takve vrste u Hrvatskoj. No, manifestacija je zbog epidemije koronavirusa prošle i ove godine organizirana kao tržnica te sukladno mjerama i preporukama HZJZ-a i Stožera civilne zaštite.

Prvi dio manifestacije održan je prošloga vikenda, dok se ista nastavlja ove subote i nedjelje, 8. i 9. svibnja. Tržnica je oba dana otvorena do 18 sati.

Od izlagača, odnosno prodavača najviše je onih koji se bave uzgojem cvijeća, no ima tu i aromatičnog te začinskog bilja, ali i svega potrebnog za uzgoj cvijeća i bilja.

U galeriji fotografija pogledajte djelić šarenila s ludbreškog Otoka mladosti.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Međimurju četiri šampiona, po jedan dolazi iz Varaždinske županije i Slovenije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Matej Ščavničar

U ponedjeljak i utorak, 3. i 4. svibnja, u Štrigovi je održano 5. Međunarodno ocjenjivanje vina Štrigova 2021.

Organizator ocjenjivanja bila je Općina Štrigova u suorganizaciji Društva vinogradara i vinara “Hortus Croatiae“, Međimurske županije te Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede. Peti put pod predsjedavanjem dr. sc. Ivane Alpeze ocjenjivači su ocjenjivali uzorke koji su se natjecali u dvjema grupama, pri čemu su dodijeljene titule šestero šampiona.

 1. ŠAMPION U KATEGORIJI VINA REDOVITE BERBE – PUŠIPEL:
  Pušipel classic, 2020., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO CMREČNJAK,
  Sv. Urban 273, 40312 Štrigova.
 2. ŠAMPION U KATEGORIJI VINA PREDIKATNE BERBE – PUŠIPEL:
  Pušipel prestige, kasna berba, 2019., VINA DK DVANAJŠČAK – KOZOL,
  Dragoslavec 81, 40311 Lopatinec.
 3. ŠAMPION U KATEGORIJI PREDIKATNIH VINA:
  Graševina, ledena berba, 2007., VINA KRAMPAČ,
  Kopriva 1, 9246 Razkrižje, R. Slovenija.
  *ukupno najbolje ocijenjeno vino
 4. ŠAMPION U KATEGORIJI CRNIH VINA REDOVITE BERBE:
  Mješavina crnih sorata, 2015., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO BRANIMIR JAKOPIĆ, Železna Gora 92, 40312 Štrigova.
 5. ŠAMPION U KATEGORIJI BIJELIH VINA REDOVITE BERBE:
  Rajnski rizling, 2020., deMar vina,
  Luka Ludbreška 7, 42233 Sveti Đurđ.
 6. ŠAMPION U KATEGORIJI PJENUŠAVIH VINA:
  Pjenušac “Polaris” (sorta PUŠIPEL), 2017., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO CMREČNJAK,
  Sv. Urban 273, 40312 Štrigova

Dodjela diploma će se održati u petak, 14. svibnja, u Domu kulture u Štrigovi s početkom u 15 sati. Čestitamo šampionima!

Nastavite čitati