Povežite se s nama

Foto i video

FOTO U Malome Mihaljevcu 13. Međunarodna izložba karikatura

Objavljeno:

- dana

Naslovna fotografija: Članice Udruge žena Mali Mihaljevec, organizatorice izložbe

Prošle godine u Malome Mihaljevcu otkazane su dvije izložbe karikatura iz globalno poznatih razloga.

Krajem godine postojala je želja ipak realizirati 13. Međunarodnu izložbu karikatura u Malom Mihaljevcu. Radovi su tiskani na baner koji je postavljen na otvorenom i moći će se razgledati tijekom nekoliko mjeseci. Prilikom postavljanja izložbe došlo je do katastrofalnog potresa s epicentrom u Sisačko- moslavačkoj županiji. Zbog te situacije nije bilo otvaranja izložbe, ni poziva za javnost.

Autori karikaturisti koji su izlagali ili bili u Malom Mihaljevcu poslali su po jednu karikaturu sa temom nove, 2021. godine.

Osim karikatura, tu se mogu i pročitati duhovite poruke i stihovi pjesnikinje Melite Makovec te Vedrana Kovačića, koji je i predsjednik VMO-a Mali Mihaljevec.

… zaljuljaj se kao dijete i voli bezbrižno, djetinjasto.

Sretni blagdani i uspješna 2021.!

Melita Makovec – Zasadbreg

Dragi naši sumještani,
U novoj nek vas prate bolji dani.
Ljubavi, zdravlja i mnogo sreće,
Tuga nek vas neće.
Jer lijepo je biti dio našeg sela,
Krase nas zajedništvo i dobra djela.
Mihaljevec je Mali ko divna dama,
Nikad neće ostati sama,
Jer lijepo je živjeti u selu sa Vama.

Vedran Kovačić – predsjednik VMO – Mali Mihaljevec

Na izložbi su zastupljeni sljedeći autori: Srećko Puntarić (karikaturist “Večernjeg lista”, Zagreb), Nik Titanik (Nikola Plečko, karikaturist “24 sata”, Zagreb), Zdenko Puhin (Zagreb), Davor Trgovčević (Zagreb), Milan Lekić – Leks (Zagreb), Ana Gezi (Zagreb), Nataša Rašović (Zagreb), Petar Pismestrović (karikaturist “Kleine Zeitunga”, Austrija), Darko Drljević (Crna Gora), Luka Lagator (Crna Gora), Mirek Vostry (Češka), Jiri Srna (Češka), Pavel Ryhtarshik (Češka), Fero Bojničan (Slovačka), Boris Oblak (Slovenija), Milan Alašević (Slovenija), Miro Georgievski (Sjeverna Makedonija), Krešimir Kveštek (Vrbovec), Ivan Sabolić (Sesvetski Kraljevec), Mila Lončar (Osijek), Marko Ivić (Solin), Željko Pilipović (karikaturist Regionalnoga tjednika, Varaždin), Jasminka Bijelić Ljubić (Varaždin), Marina Braović (Šenkovec) i Damir Novak (Mali Mihaljevec).

Udruga žena Vam želi čestit Božić,
Da svaku ženu sluša možić, dečko pak curu i da bude pure na tanjuru.
Želimo da Vam bude i uspješna godina nova, u novčaniku uvijek lova.
Da se bolja vremena vrate, 
I živite najbolje što znate!

Organizator izložbe je Udruga žena Mali Mihaljevec. Pokrovitelj je Općina Sveti Juraj na Bregu, a podržavaju je Udruga mladih Mali Mihaljevec, Nogometni klub Mali Mihaljevec i DVD Mali Mihaljevec.

Foto i video

VELIKA FOTO GALERIJA Brojni Varaždinci od rane zore hodočaste na Bistricu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

U subotu ujutro brojni hodočasnici iz Varaždina kreću se pješice prema Mariji Bistrici, jer u tijeku je 33. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj.

Ovogodišnje hodočašće predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a organizira ga župa sv. Josipa u Varaždinu.

Prvog dana hodočašća vjernike očekuju sveta misa u crkvi na otvorenom, a potom i pobožnost „Put svjetla“ uz procesiju sa svijećama na kalvariji.

Kakva je atmosfera među hodočasnicima pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Novomarofska biciklijada „Šic na bic” održana pod geslom “Samo klači, nek vrte se kotači”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novomarofska biciklijada „Šic na bic” kroz svojih 17 izdanja postala je svojevrsni brend Grada Novog Marofa, zbog čega jedna od najdugovječnijih sportsko-rekreativnih manifestacija nije izostala ni ove godine.

Pod geslom “Samo klači, nek vrte se kotači” brojni Novomarofčani i zaljubljenici u rekreaciju, sport i prirodu u subotu su, 25. lipnja, biciklima iz Novog Marofa krenuli put izletišta Topličica.

Iza organizacije ove biciklijade stoji Udruga Mladi za Marof, a ove godine bicikliralo se na ruti Novi Marof – Breznički Hum – Hrašćina – Trgovišće – utvrda Milengrad – Podrute – izletište Topličica.

Podršku manifestaciji i ove je godine dao novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je naglasio da Dani Grada Novog Marofa nisu mogli završiti na ljepši način.

– Biciklijada „Šic na bic” svake godine okupi velik broj naših sugrađana, kako malih, tako i velikih, ali i posjetitelja, pa s pravom možemo reći kako je ona u svojih 17 godina postala naš zaštitni znak i brend po kojem je Novi Marof poznat i van granica Varaždinske županije – rekao je gradonačelnik Jenkač zahvalivši Udruzi što iz godine u godinu organiziraju sve bolju i kvalitetniju manifestaciju.

Zadovoljna što biciklijada svake godine prolazi zanimljivom rutom na kojoj se sudionici upoznaju s prirodnim, kulturnim i povijesnim spomenicima te rekreativnim sadržajima koje Novi Marof nudi je i voditeljica ureda gradske Turističke zajednice Renata Horvatić.

– Ova biciklijada je jedna od prvih zanimljivih i aktualnih događanja rekreativnog sadržaja na našem području, a ujedno je i odlična promocija grada. Privlači interes biciklista i rekreativaca i van naše županije što nam je iznimno drago, a s obzirom da ruta prolazi brojne zanimljivosti, biciklijada nam je važna i u turističkom smislu – rekla je Horvatić.

Biciklijadom je službeno završio i ovogodišnji program obilježavanja Dana Grada, popularno Antunovo, a Horvatić je naglasila kako su iznimno zadovoljni kako odazivom, tako i samim sadržajem koji je bio zaista bogat.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje