Povežite se s nama

Foto i video

FOTO U Malome Mihaljevcu 13. Međunarodna izložba karikatura

Objavljeno:

- dana

Naslovna fotografija: Članice Udruge žena Mali Mihaljevec, organizatorice izložbe

Prošle godine u Malome Mihaljevcu otkazane su dvije izložbe karikatura iz globalno poznatih razloga.

Krajem godine postojala je želja ipak realizirati 13. Međunarodnu izložbu karikatura u Malom Mihaljevcu. Radovi su tiskani na baner koji je postavljen na otvorenom i moći će se razgledati tijekom nekoliko mjeseci. Prilikom postavljanja izložbe došlo je do katastrofalnog potresa s epicentrom u Sisačko- moslavačkoj županiji. Zbog te situacije nije bilo otvaranja izložbe, ni poziva za javnost.

Autori karikaturisti koji su izlagali ili bili u Malom Mihaljevcu poslali su po jednu karikaturu sa temom nove, 2021. godine.

Osim karikatura, tu se mogu i pročitati duhovite poruke i stihovi pjesnikinje Melite Makovec te Vedrana Kovačića, koji je i predsjednik VMO-a Mali Mihaljevec.

… zaljuljaj se kao dijete i voli bezbrižno, djetinjasto.

Sretni blagdani i uspješna 2021.!

Melita Makovec – Zasadbreg

Dragi naši sumještani,
U novoj nek vas prate bolji dani.
Ljubavi, zdravlja i mnogo sreće,
Tuga nek vas neće.
Jer lijepo je biti dio našeg sela,
Krase nas zajedništvo i dobra djela.
Mihaljevec je Mali ko divna dama,
Nikad neće ostati sama,
Jer lijepo je živjeti u selu sa Vama.

Vedran Kovačić – predsjednik VMO – Mali Mihaljevec

Na izložbi su zastupljeni sljedeći autori: Srećko Puntarić (karikaturist “Večernjeg lista”, Zagreb), Nik Titanik (Nikola Plečko, karikaturist “24 sata”, Zagreb), Zdenko Puhin (Zagreb), Davor Trgovčević (Zagreb), Milan Lekić – Leks (Zagreb), Ana Gezi (Zagreb), Nataša Rašović (Zagreb), Petar Pismestrović (karikaturist “Kleine Zeitunga”, Austrija), Darko Drljević (Crna Gora), Luka Lagator (Crna Gora), Mirek Vostry (Češka), Jiri Srna (Češka), Pavel Ryhtarshik (Češka), Fero Bojničan (Slovačka), Boris Oblak (Slovenija), Milan Alašević (Slovenija), Miro Georgievski (Sjeverna Makedonija), Krešimir Kveštek (Vrbovec), Ivan Sabolić (Sesvetski Kraljevec), Mila Lončar (Osijek), Marko Ivić (Solin), Željko Pilipović (karikaturist Regionalnoga tjednika, Varaždin), Jasminka Bijelić Ljubić (Varaždin), Marina Braović (Šenkovec) i Damir Novak (Mali Mihaljevec).

Udruga žena Vam želi čestit Božić,
Da svaku ženu sluša možić, dečko pak curu i da bude pure na tanjuru.
Želimo da Vam bude i uspješna godina nova, u novčaniku uvijek lova.
Da se bolja vremena vrate, 
I živite najbolje što znate!

Organizator izložbe je Udruga žena Mali Mihaljevec. Pokrovitelj je Općina Sveti Juraj na Bregu, a podržavaju je Udruga mladih Mali Mihaljevec, Nogometni klub Mali Mihaljevec i DVD Mali Mihaljevec.

Foto i video

FOTO & VIDEO “Hrabri ljudi” Tri soprana & Igora Bakse za potresom pogođena mjesta!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvedbom pjesme “Hrabri ljudi” međimurski glazbenici i Društvo međimuraca u Zagrebu žele zahvaliti volonterima, zaposlenicima službi spašavanja, ali i svim dobrim ljudima koji su pokazali veliko srce, hrabrost i snagu te brzo reagirali za pomoć građanima potresom pogođenih mjesta.

– Pomoć ovom području biti će potrebna još danima i mjesecima nakon što se podrhtavanja smire, stoga pjesmom “Hrabri ljudi” želimo uz zahvalu, svakog pojedinca motivirati i ohrabriti u ustrajnosti u obnovi, pomoći i zajedništvu!

Glazbenici za glazbenu

Ovom izvedbom međimurski glazbenici nastoje dati i svoj mali doprinos akciji #zajednozaglazbenu, kako bi se glazbena scena revitalizirala i ponovo bila u mogućnosti educirati mlade talentirane ljude toga kraja.

Akciju #zajednozaglazbenu možete podržati na GoGetFunding platformi na ovoj poveznici!

Pjesmu “Hrabri ljudi” izveli su Tri soprana & Igor Baksa. Vokali grupe Tri soprana su Irma Dragičević, Tamara Korunek i Gabriela Hrženjak. Na glasoviru je inicijator projekta Nikola Grabar, a na violini Marino Tomasović.

Autor glazbe pjesme najpoznatije u izvedbi Gabi Novak je Đorđe Novković, a teksta Arsen Dedić. Zasluge za aranžman idu Nikoli Grabaru i Trima sopranima, za glazbenu produkciju Filipu Horvatu (Studio Pušćine), a za videoprodukciju Benjaminu Hameru (FilmX).

Organizator akcije je Društvo Međimuraca u Zagrebu. Društvo okuplja Međimurce svih generacija i prijatelje koji rade i žive izvan Međimurske županije. Skrbi o očuvanju kulturne baštine te promiče međimurske vrijednosti i gospodarsku suradnju.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Corum, nekad popularni varaždinski kafić, kao da je pala bomba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Prostor bivšeg varaždinskog caffe bara Corum u Kukuljevićevoj 11, odavno je napušten i zjapi prazan.

Nekad omiljeno okupljalište mladih, poglavito u kasnim večernjim satima, danas izgleda sablasno i teško je zamisliti da je u tom prostoru bila ugodna atmosfera, u kojoj se pijuckalo i razgledavalo izložbe.

Kako danas izgleda prostor lokala koji je bio smješten iznad kina Dom, pogledajte u galeriji fotografija:    

Nastavite čitati