FOTOGrad Ludbreg
IZVORGrad Ludbreg

“Čitajmo grofovski” manifestacija je koju i ove godine tradicionalno provodi Gradska knjižnica i čitaonica “Mladen Kerstner” Ludbreg.

Program je to kojim se aktivna ludbreška knjižnica posljednjih godina, točnije od 2012. godine uključuje u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige, a cilj mu je jednostavan.

– Ne zaboravimo knjigu, prijateljicu našu, družimo se s njom, čuvajmo je i pazimo. Kako je ona nečujna i tiha, čitajmo je na glas, oživimo je, jer tu je ona samo za vas. Kroz razne programe pokazujemo djeci, ali i starijima kako se nekad družilo s knjigom. U tome nam pomažu i volonteri knjižnice koji posjetitelje zajedno s djelatnicima u renesansim nošnjama vraćaju u neka davna vremena – kaže Edita Kutnjak-Zlatar, v.d. ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner.

Supernova

Manifestacija je započela u utorak 6. studenoga kada je na rasporedu bio program “Dvorska luda” namijenjen djeci, te predavanje “O dostojanstvu čovjeka” za odrasle. Održana je i kazališna predstava koja je oduševila najmlađe Ludbrežane, predstava “Djed i najveća repa” Theatra Poco Loco. Danas, 8. studenog na rasporedu je predstava “Kaos prije premijere” u izvedbi dječjeg kazališta Maksimus iz Murskog Središća.

Posljednji dan održavanja je u petak, 9. studenoga, kada će biti održan program pod nazivom “Susret s Marijom Jurić Zagorkom”, a cijela manifestacija završit će istog dana u večernjim satima programom “Dober večer, gospon grof” u sklopu kojeg će biti predstavljena knjiga Aleksandra Horvata “Grad v sredini sveta”.

Komentari

Komentara