Povežite se s nama

Međimurje

FOTO U OŠ Mursko Središće nema stresa: ocjene su već zaključene, a učenici šiju, crtaju i dobro se zabavljaju

Objavljeno:

- dana

Još su dva dana preostala do završetka školske godine.

Iako je za neke učenike ovo posljednja prilika da poprave ocjene, u OŠ Mursko Središće ocjene su već zaključene i posljednji tjedan nastave odvija se bez nervoze i nepotrebnog stresa.

Za učenike organizirano 30-ak radionica

Kako bi rasteretili učenike, u toj su školi učitelji i stručni suradnici za učenike pripremili  30-ak zanimljivih radionica. – Ove godine zadnji tjedan nastave je u veselom izdanju, uz radionice.  One su nastale kao dogovor našeg užeg tima. Željeli smo, naime, rasteretiti naše učenike posljednji  tjedan što se tiče obrazovnih sadržaja te izbjeći povišene tenzije i jurnjavu za ocjenama koje se javljaju svake godine u svim školama uoči završetka nastave – rekao je Elvis Šarić, ravnatelj OŠ Mursko Središće. Elvis Šarić, ravnatelj OŠ Mursko Središće Jedna od radionica za koju je vladalo veliko zanimanje učenika je “Šivko kreativko”. – Učimo šivati uz pomoć šivače mašine i jako je zanimljivo. Moja baka zna šiti, tako da me ona malo učila šivati i zato sam se odlučila za ovu radionicu – rekla je Lara, učenica 7. c OŠ Mursko Središće. U “Šivku kreativku” učenici su šivali šarene torbe. – Svaki učenik ima zadatak sašiti torbu za tjelesni, koji se mogu nositi i kao ruksaci – otkrila je voditeljica radionice Srebrenka Puklavec Trstenjak, profesorica hrvatskog jezika kojoj nije bilo problem organizirati “Šivka kreativka” jer joj je šivanje hobi. Zanimljivo je bilo i u radionici “Svijet od stiropora”, čiji su polaznici radili kuću od stiropora. – Prvo su učenici od stiropora izradili svoje ime, a sad gradimo kuću. Interes učenika za ovu radionicu je bio velik, čak smo morali malo proširiti grupu jer je na radionicu došlo više učenika nego što ih je bilo prijavljenih – zadovoljan je voditelj radionice „Svijet od stiropora“ Marko Krhač, profesor fizike. Dora iz 7. b odabrala je izradu nakita  od školjaka. – Dosad sam izradila naušnice, a trenutno radim ogrlicu. Ove radionice su doista zabavne i ovakav završetak nastave je puno bolji od testova i ispitivanja – rekla je Dora. Ispred škole učenici su radili klupe i stolove od paleta. – Izradili smo držače za teglice, koje su učenice jutros oslikale, a sada oslikavamo klupe i stol, koji ćemo postaviti unutar škole kako bi se učenici u novoj školskoj godini mogli na njima odmoriti od napornih školskih obaveza. Sada je ovo već završna faza, no bilo je tu još puno posla, od rezanja, brušenja do bojanja – otkrila je učiteljica matematike Ksenija Bilas, koja je vodila radionicu.

Iduće godine radionice još bolje

Iako je danas sredina veselog tjedna već sada je jasno da je nova ideja odlično prihvaćena.  – Ove radionice su odličan način opuštanja, super su – zadovoljan je Niko iz 7. c koji je dovršavao oslikavanje svojem kamena u čemu ga je podučavala učiteljica u mirovini Đurđica Rihtarec-Zadravec, kojoj je oslikavanje kamena hobi. – Oslikavanje kamenja izgleda jednostavno, no potrebno je puno strpljenja. Svaki kamen govori što treba biti – tvrdi učiteljica u mirovini. U OŠ Mursko Središće radionice će se odvijati još sutra, dok će zadnji dan nastave biti Sportski dan. Ravnatelj škole Šarić već sada najavljuje da će se ovakav način završetka nastave prakticirati i idućih godina. – Kroz ove radionice učenike se potiče rad rukama i kreativnost, što nam nedostaje u našem planu i programu. Cilj je postignut i nadam se da ćemo i idućih godina imati radionice ili nešto slično  – rekao je Šarić. Kako je danas bilo u OŠ Mursko Središće pogledajte u fotogaleriji.

Međimurje

Općina Sveti Juraj na Bregu objavila natječaj za dodjelu stipendija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Da studentima svaka kuna uvijek dobro dođe, znaju iz Općine Sveti Juraj na Bregu koja je ovih dana objavila Javni natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2021./2022.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti s područja Općine Sveti Juraj na Bregu uz određene uvjete, a uz pismenu zamolbu potrebno je priložiti i dokumentaciju. Prijave se podnose na adresu Općine, a o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni u roku od 15 dana od odluke općinskog načelnika o dodjeli stipendija.

Sve potrebne informacije studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu ili na općinskim web stranicama.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje