Povežite se s nama

Međimurje

FOTO U Pleškovcu predstavljen projekt “Raj na bregu”: na jednome mjestu sve informacije za savršen odmor!

Objavljeno:

- dana

U Pleškovcu u prostorima Kreativno-edukativnog centra “Murai” u utorak, 28. rujna, održala se konferencija na kojoj je predstavljen novi projekt za razvoj turističke ponude općine Sveti Juraj na Bregu – “Raj na bregu”.

Inicijativa u kreativnoj igri riječi nosi ime po drugoj polovini službenog naziva općine, a konferenciji su prisustvovali općinski načelnik Anđelko Nagrajsalović, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, izvršni direktor Platforme za Društveni centar Čakovec Filip Živaljić, ali i drugi dionici poput gospodarstvenika uključenih u inicijativu.

Konkretni odgovori

Projekt uključuje mrežnu stranicu na kojoj će turisti na jednome mjestu dobiti sve relevantne informacije za planiranje savršenog odmora, rečeno je na konferenciji. Naime, na stranici www.rajnabregu.com svatko može pretraživanjem pet kategorija pronaći konkretne odgovore na pitanja koja ga zanimaju.

– Kategorije koje su zasad dostupne na stranici su “Otkrij rute kroz prirodu”, “Vinarije i fina hrana”, “Otkrij manifestacije”, “Kuća za odmor” te “Iskoristi dan”. Tu je postavljen i kalendar događanja koji će se osvježavati na dnevnoj razini. Značaj stranice sastoji se u tome što će se turistima i gostima omogućiti da sagledaju širu sliku i potencijalno posjete i druga obližnja mjesta te eventove koji bi ih mogli zanimati – objasnio je Živaljić. Dodao je da cilj stranice nije stroga promocija pojedinačnih stavki ponude, kao što su kuće za odmor, već dodatni sadržaj u turističkom paketu koji objedinjava možda i neka manja ili slabije poznata događanja.

Osim stranice, projekt uključuje i turističku info točku, koja će se nalaziti upravo u Kreativno edukativnom centru “Murai”, kao svojevrsno “ishodište gornjeg Međimurja”. Valja spomenuti i da je sam Kreativno edukativni centar uspostavljen kao dio drugog projekta sufinanciranog europskim sredstvima, pri čemu je uspostavljena suradnja između Općine Sveti Juraj na Bregu i Platforme za Društveni centar Čakovec. Živaljić je istaknuo da je temeljna misao iza “Raja na bregu” upravo to da kultura može biti generator turizma.

Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Nagrajsalović naglasio je da razmišljaju o razvijanju turističke ponude na cjelokupnom području gornjeg Međimurja. Osobito je pritom istaknuo važnost suradnje sa susjedima, odnosno drugim jedinicama lokalne samouprave.

– Pozivam sve dionike da ne budu “otoci”, već da međusobno razgovaraju, surađuju i razmjenjuju ideje. Ta šira slika o kojoj govorimo neka bude dostupna i gostima! – dodao je Nagrajsalović.

Održivi turizam

O projektu se pozitivno izrazio i direktor TZMŽ Rudi Grula.

– Mi inicijativu pozdravljamo i nastojat ćemo je podržati kako i koliko god budemo mogli. Cilj razvijanja turizma na području Međimurja nije i vjerojatno nikad neće biti masovnost, već tzv. održivi turizam za probranu klijentelu. U Kreativno edukativnom centru djeluju mladi ljudi, a mladost donosi i nove ideje. U svakom je slučaju pozitivno što se ponuda s ovih prostora stavlja u pravilan kontekst – napomenuo je.

Nakon izlaganja govornika u raspravu su se uključili i sami prisutni dionici poput Tee Dvanajščak uime Vina DK – Dvanajščak-Kozol i Tatjane Martinjaš uime “Međimurskih dvora” i turističke agencije Etno art travel. Najviše se govorilo o potrebi ažuriranja i dopunjavanja postojeće smeđe turističke signalizacije. Dogovoreno je da će dionici “u paketu” Općini dojaviti potrebe za promjenama ili novim postavljanjem, pri čemu će Općina navedeno posredovati Turističkoj zajednici MŽ.

Međimurje

Kim Verson u subotu, 4. prosinca, u Čakovcu u sklopu Adventa u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Facebook/Kim Verson

Prvoga prosinačkog petka u sklopu čakovečkog Adventa očekuju vas Adventski sajam i predstava za djecu, a nastupaju i Bobo i Vujča.

Dan kasnije na Trgu Republike uživajte u sviranju Nikole Grabara (10 sati) te Kim Verson (18 sati), sajmu tradicionalnih međimurskih kolača te nastupima Društva “Naša djeca” i polaznika vrtića, kao i malog zbora Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić”.

Toga dana će se kod obiju čakovečkih crkava zapaliti i druga adventska svijeća. U nedjelju će se pak izvođenjem adventskih i božićnih pjesama predstaviti KUD Žiškovec.

Nastavite čitati

Međimurje

Drugog dana u prosincu u Međimurju 136 novozaraženih, preminule dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 314 uzoraka, od čega su evidentirana 132 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 42,03% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavila se 121 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 209. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 86.882 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 121 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 osoba, otpušteno je 8 osoba, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminule su 2 osobe, ženske osobe stare 69 i 92 godinu.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 4. prosinca, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije) od 9 do 13:30 sati.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje