Povežite se s nama

Međimurje

FOTO U Pretetincu još jedna uspješna Dječja biciklijada!

Objavljeno:

- dana

U subotu, 3.srpnja, na asfaltiranom igralištu u Pretetincu održana je 8. Dječja biciklijada.

Čak 113 malih natjecatelja podijeljenih u deset kategorija bicikliralo je stazama s preprekama i bez njih, koje je za organizatorice, Udrugu žena Pretetinec, osmislio i složio Zoran Kolac, profesionalni biciklist i koordinator natjecanja te glavni sudac. Pomoćni suci bili su Mario Posedi i Radovan Topolnjak, dok je program vodila članica Udruge Dijana Posedi.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Udruge Sanje Topolnjak i plesnih koreografija Mažoretkinja Nedelišća, prisutnima se obratio te natjecanje otvorio načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. Zatim je biciklist BK-a “Mura Avantura” Marko Žnidarić odvozio pokaznu vožnju za sve natjecatelje, što su djeca sa zanimanjem pratila.

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Nedelišće i Međimurske županije te uz potporu PU međimurske i brojnih sponzora, članice Udruge još su jednom pokazale kako su organizacija ovoga jedinstvenog biciklističkog natjecanja i njegov budući uspjeh na pravom putu. U narednim godinama možemo očekivati još uspješnije i zanimljivije programe.

Donosimo rezultate natjecanja po kategorijama.

Rezultati:

K1
3. mjesto: Nikol Sredanović
2. mjesto: Franka Kukolić
1. mjesto: Ivona Krnjak

K2
3. mjesto: Mark Vincetić
2. mjesto: Edvin Preložnjak
1. mjesto: Andrija Kirić

K3
3. mjesto: Ana Bistrović
2. mjesto: Jona Tomašić
1. mjesto: Bela Dovečer

K4
3. mjesto: Davor Braniša
2. mjesto: Josip Kraljević Lončarić
1. mjesto: Vito Vidović

K5
3. mjesto: Erika Ščerbić
2. mjesto: Sofia Andročec
1. mjesto: Linda Smrtić

K6
3. mjesto: Vito Branilović
2. mjesto: Otto Thes
1. mjesto: Mate Martinjaš

K7
3. mjesto: Karla Masten
2. mjesto: Rea Marciuš
1. mjesto: Klara Kirić

K8
3. mjesto: Evan Leček
2. mjesto: Jakša Jalušić
1. mjesto: Nola Podvezanec

K9
3. mjesto: Magdalena Kirić
2. mjesto: Lea Branilović
1. mjesto: Sara Trupković

K10
3. mjesto: Fran Podvezanec
2. mjesto: Vito Karaga
1. mjesto: Matija Vidović

Najmlađi natjecatelj: Šimun Ivanuša, 9 mjeseci.

Utrka roditelja: “Biciklistička alka”

Najbolja mama: Sandra Krznarić
Najbolji tata: Danijel Martinjaš

Međimurje

Čakovec: i ove godine besplatni autobusi prema grobljima u Mihovljanu i Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Kao i ranijih godina Grad Čakovec je povodom nadolazećeg blagdana Svih svetih uveo posebne besplatne linije prema čakovečkom groblju. Autobus će voziti od subote, 30. listopada do utorka, 2. studenoga. U nedjelju, 31. listopada i ponedjeljak, 1. studenoga, autobus će na Gradsko groblje u Mihovljanu voziti pet puta dnevno.

Polazak s autobusnog kolodvora je u 9, 10, 11, 15 i 16 sati, dok je povratak u 10.20, 11.20, 12.20, 16.20 i 17.20. U subotu i utorak autobusi s kolodvora u Čakovcu polaze u 9, 11 i 16 sati, a povratak s Gradskoga groblja je u 10.20, 12.20 i 17.20.

Novost ove godine su linije za groblje u Nedelišću. U nedjelju autobus iz Čakovca polazi u 13.20, a povratak iz Nedelišća je u 14.40. U ponedjeljak prema Nedelišću voze dvije linije u 8.20 i 13.20, dok je povratak u 9.40 i 14.40. U utorak, 2. studenoga, autobus prema Nedelišću kreće u 13.20, a povratak je u 14.40.

Linije koje sa čakovečkog groblja u nedjelju, ponedjeljak i utorak polaze u 16.20 i na čakovečki autobusni kolodvor dolaze u 16.40, nastavljaju prema Nedelišću kamo stižu u 17 sati. Također, u ponedjeljak, 1. studenoga, autobus koji s čakovečkog groblja polazi u 11.20, vozi prema Nedelišću kamo stiže u 12 sati. Sve vožnje za građane su besplatne.

Nastavite čitati

Međimurje

Odluka na Gradskom vijeću Grada Čakovca: ugostiteljima subvencije za korištenje terasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U društvenom domu u Novome Selu Rok održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca. Vijećnici su raspravljali i glasali o 11 točaka Dnevnoga reda, među kojima je bila i odluka o izmjenama i dopunama gradskoga Proračuna za 2021. godinu. U odnosu na prvobitni plan, ukupni je Proračun s 301,86 milijuna kuna smanjen za oko 15,77 milijuna na 286,09 milijuna kuna. Pritom je prihodovna strana smanjena za otprilike 5,5 milijuna kuna.

– Proračun je bio nerealno planiran s prihodima za koje se od početka znalo da neće biti ostvareni. Nakon preuzimanja dužnosti i snimanja stanja, utvrđen je ukupni minus od gotovo 95 milijuna kuna. Kako su ukupni godišnji prihodi gradskog Proračuna po osnovi poreza oko 85 milijuna kuna, mogli bismo godinu dana vraćati dugove i ništa ne raditi, što je nemoguće. Grad će ispoštovati sve valjane ugovorne obveze, no kraj proračunske godine najvjerojatnije ćemo završiti u minusu – naglasila je gradonačelnica Ljerka Cividini u uvodnom obrazlaganju, a rebalans je nakon kraće rasprave i usvojen većinom glasova.

Vijećnici su usvojili i odluku o izradi urbanističkog plana uređenja lokacije „Globetka – istok“. Riječ je o dijelu grada između Županijske bolnice i sjeverne zaobilaznice, istočno od Svetojelenske ceste, koja je najvećim dijelom neizgrađena, a na kojoj postoji interes za gradnju građevina socijalne i zdravstvene namjene. Planom uređenja omogućuje se komunalno opremanje te izrada projektne dokumentacije. Zemljište je u privatnom vlasništvu, a investitor planira graditi objekt namijenjen palijativnoj skrbi.

Vijećnici će dali i zeleno svjetlo za raspisivanje javnog poziva za prikupljanje ponuda za građenja građevina sportsko-rekreacijske namjene unutar sportskog kompleksa u zapadnom dijelu grada.

– Postoji potreba za dodatnom sportskom infrastrukturom na području Grada, a putem ovog poziva pokušat će se pronaći potencijalni investitori koji su na osnovi prava građenja spremni ulagati u sportske sadržaje – rečeno je na sjednici.

Prihvaćen je program potpora ugostiteljima na području Grada Čakovca koji su pogođeni mjerama uvedenim zbog sprječavanja širenja koronavirusa. Grad Čakovec subvencionirat će troškove poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa u razdoblju od 1. ožujka do 27. srpnja 2021. godine, kad su na snazi bile mjere ograničenja poslovanja.  Svaki ugostitelj koji zatraži i na to ima pravo, može ostvariti povrat cjelokupnog iznosa temeljem izdanih rješenja, a za lipanj i srpanj 30 posto iznosa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje