Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U V. Toplicama privodi se kraju izgradnja modernog hotelskog kompleksa – hotela Bernarda

Objavljeno:

- dana

U Varaždinskim Toplicama, poznatom lječilištu još iz vremena starih Rimljana, privodi se kraju jedna od najvećih investicija domaćeg kapitala: izgradnja modernog hotelskog kompleksa – hotela Bernarda.

Ovo velebno zdanje koje bi trebalo otvoriti svoja vrata prvim gostima iduće godine, investicijski je plod višedesetljetnog poduzetničkog uspješnog angažmana i poslovanja Bernarde Cecelja, koja je nakon više od tri desetljeća rada u proizvodnji, investirala i u obogaćivanje turističke ponude Varaždinskih Toplica, u kojima živi, ali i radi.

Bernarda Cecelja u jeku pandemije Covid-19 i gospodarske krize, upravo kako dolikuje jednoj od najnagrađivanijih poduzetnica, inovatorica i poslovnih žena ovih prostora, nije posustajala niti odustajala, a poslovno hrabro ide dalje izgradnjom dodatnih sadržaja koji uključuje i skori završetak hotela Bernarda kao značajnijeg aduta hrvatskog kontinentalnog turizma u novoj turističkoj sezoni.

– Uz puno bitke s birokracijom dobila sam koncesiju za termalnu vodu čime je otvorena mogućnost izgradnje hotela Bernarda. Hotel će imati četiri zvjezdice, uskoro će primati prve goste, a cijeli koncept ovog kontinentalno – turističkog smjera ide uz jednu lijepu ovdašnju domaću priču – kroz restorane, domaće proizvode, ekološku gastro ponudu, wellness sadržaje. Imajući na umu ekološki pristup poslovanju u budućem hotelu Bernarda, a posebice hranu bez kemijskih tretiranja koja se poslužuje u našim restoranima, mislim da imamo odličan zdravstveno – turistički projekt s kojim izlazimo na tržište. Hotel će imati 27 soba, dijelom i uz kvalitetnu fizikalnu terapiju koju omogućuje toplička termalna voda temperature 58 stupnjeva. Hotel će imati vanjski i unutarnji bazen, a uz brojne dodatne kapacitete, pa tako i smještajne, zaokružit ćemo brojku od ukupno 60 soba i 130 ležajeva – premijerno je najavila Bernarda Cecelja.

Investicijski zamašnjak za gradnju i finalizaciju hotela dala joj je proizvodnja po kojoj je poduzetnica Bernarda Cecelja poznata diljem svijeta – tvornica Bernarda d.o.o. u Pušćinama za proizvodnju madraca, kreveta i opreme za spavanje, te tvornice Bernarda Nova d.o.o. u Nedeljancu za konfekciju spužve i sličnih materijala nužno potrebnih u proizvodnji kreveta, madraca i jastuka.

Unatoč krizi, Bernarda Cecelja nije ugasila niti jedno od 250 radnih mjesta, niti je smanjila plaće svojim radnicima i to u isto vrijeme privodeći kraju velebno zdanje hotela Bernarda s četiri zvjezdice u Varaždinskim Toplicama, kako bi tom kraju, ali i hrvatskom kontinentalnom turizmu donijela oazu zdravstvenog, wellness, gastronomskog i poslovnog turizma.

Budući hotelski kompleks već ima zaokruženu gastro ponudu kroz postojeći restoran i pizzeriju Bernarda koja je nadaleko poznata po prvoj termalnoj pizzi, popularnom jelu spravljenom prema tajnom receptu i sastojcima, ali vrlo ukusnom upravo jer se tajna priprave nalazi u lokalnoj termalnoj vodi.

Nakon otvorenja, gostima hotela bit će na raspolaganju domaća ekološki uzgojena hrana iz vlastitih kapaciteta, kao i namirnice lokalnih OPG-ova s kojima je hotel u kooperaciji, uz zaokruženu vinsku, povijesnu, kulturnu, sportsku te lječilišnu ponudu sadržaja za turiste i goste unutar granica Lijepe naše, Europe, a i šire.

Život i društvo

Natjecanje orača Varaždinske županije ove će se godine održati 27. srpnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije organizira 18. natjecanje orača Varaždinske županije.

Natjecanje će se održati u subotu, 27. srpnja, s početkom u 10 sati, na parceli bivše vojne ekonomije iza trgovine Branka, Kninska cesta, Varaždin.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije: plugovi ravnjaci i plugovi premetnjaci, a za prvoplasirane natjecatelje organizatori su osigurali vrijedne novčane nagrade i poklon pakete sponzora.

Osim programa oranja, natjecatelje i sve posjetitelje očekuje i prigodna ugostiteljska ponuda te prezentacija proizvoda lokalnih proizvođača.

Nastavite čitati

Život i društvo

Objavljen je program obilježavanja Dana općine Ljubešćica, zasvirat će i Gazde

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Ljubešćica objavila je program proslave dana općine pod nazivom “Ljubešćica u srcu 2024.”.

Sve počinje tijekom vikenda od 19. do 21. srpnja 2. Off road utrkom Glogovina.

Program traje sve do 5. kolovoza, a mi ćemo izdvojiti neka događanja.

U četvrtak, 1. kolovoza, na Ljubeškom trgu održat će se projekcija kratkometražnog igranog filma “Šutim” redateljice i producentice Sare Horvatić.

Na istom mjestu zabavljat će se u petak, 2. kolovoza, uz popularne Gazde.

Dan nakon toga, subota, rezervirana je za prvenstvo u tenisu, a navečer druženje uz Fenomen Band.

Druženja neće nedostajti niti u nedjelju, 4. kolovoza, uz Gulašijadu, seoske sportske igre i glazbu Vrijeme ljubavi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje