Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U V. Toplicama privodi se kraju izgradnja modernog hotelskog kompleksa – hotela Bernarda

Objavljeno:

- dana

U Varaždinskim Toplicama, poznatom lječilištu još iz vremena starih Rimljana, privodi se kraju jedna od najvećih investicija domaćeg kapitala: izgradnja modernog hotelskog kompleksa – hotela Bernarda.

Ovo velebno zdanje koje bi trebalo otvoriti svoja vrata prvim gostima iduće godine, investicijski je plod višedesetljetnog poduzetničkog uspješnog angažmana i poslovanja Bernarde Cecelja, koja je nakon više od tri desetljeća rada u proizvodnji, investirala i u obogaćivanje turističke ponude Varaždinskih Toplica, u kojima živi, ali i radi.

Bernarda Cecelja u jeku pandemije Covid-19 i gospodarske krize, upravo kako dolikuje jednoj od najnagrađivanijih poduzetnica, inovatorica i poslovnih žena ovih prostora, nije posustajala niti odustajala, a poslovno hrabro ide dalje izgradnjom dodatnih sadržaja koji uključuje i skori završetak hotela Bernarda kao značajnijeg aduta hrvatskog kontinentalnog turizma u novoj turističkoj sezoni.

– Uz puno bitke s birokracijom dobila sam koncesiju za termalnu vodu čime je otvorena mogućnost izgradnje hotela Bernarda. Hotel će imati četiri zvjezdice, uskoro će primati prve goste, a cijeli koncept ovog kontinentalno – turističkog smjera ide uz jednu lijepu ovdašnju domaću priču – kroz restorane, domaće proizvode, ekološku gastro ponudu, wellness sadržaje. Imajući na umu ekološki pristup poslovanju u budućem hotelu Bernarda, a posebice hranu bez kemijskih tretiranja koja se poslužuje u našim restoranima, mislim da imamo odličan zdravstveno – turistički projekt s kojim izlazimo na tržište. Hotel će imati 27 soba, dijelom i uz kvalitetnu fizikalnu terapiju koju omogućuje toplička termalna voda temperature 58 stupnjeva. Hotel će imati vanjski i unutarnji bazen, a uz brojne dodatne kapacitete, pa tako i smještajne, zaokružit ćemo brojku od ukupno 60 soba i 130 ležajeva – premijerno je najavila Bernarda Cecelja.

Investicijski zamašnjak za gradnju i finalizaciju hotela dala joj je proizvodnja po kojoj je poduzetnica Bernarda Cecelja poznata diljem svijeta – tvornica Bernarda d.o.o. u Pušćinama za proizvodnju madraca, kreveta i opreme za spavanje, te tvornice Bernarda Nova d.o.o. u Nedeljancu za konfekciju spužve i sličnih materijala nužno potrebnih u proizvodnji kreveta, madraca i jastuka.

Unatoč krizi, Bernarda Cecelja nije ugasila niti jedno od 250 radnih mjesta, niti je smanjila plaće svojim radnicima i to u isto vrijeme privodeći kraju velebno zdanje hotela Bernarda s četiri zvjezdice u Varaždinskim Toplicama, kako bi tom kraju, ali i hrvatskom kontinentalnom turizmu donijela oazu zdravstvenog, wellness, gastronomskog i poslovnog turizma.

Budući hotelski kompleks već ima zaokruženu gastro ponudu kroz postojeći restoran i pizzeriju Bernarda koja je nadaleko poznata po prvoj termalnoj pizzi, popularnom jelu spravljenom prema tajnom receptu i sastojcima, ali vrlo ukusnom upravo jer se tajna priprave nalazi u lokalnoj termalnoj vodi.

Nakon otvorenja, gostima hotela bit će na raspolaganju domaća ekološki uzgojena hrana iz vlastitih kapaciteta, kao i namirnice lokalnih OPG-ova s kojima je hotel u kooperaciji, uz zaokruženu vinsku, povijesnu, kulturnu, sportsku te lječilišnu ponudu sadržaja za turiste i goste unutar granica Lijepe naše, Europe, a i šire.

Život i društvo

FOTO U V. OŠ Varaždin osmišljen je e-kutak za čitanje s pristupom e-lektiri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Infrastrukturno obogaćeni projektima e-Škola i Škola za život te povodom proglašenja 2021. „Godinom čitanja“ od strane Vlade RH, u V. osnovnoj školi Varaždin osmišljen je e-kutak za čitanje s pristupom e-lektiri.

Učitelji informatike, u suradnji sa školskim knjižničarom, osmislili su kutak u kojem će učenici, ali i njihovi roditelji, za vrijeme odmora ili posjeta školi moći čitati e-knjige pomoću željenih medija (tablet uređaja ili mobitela).

– E-kutak za čitanje učenicima pruža velike mogućnosti izbora e-lektire uz mogućnost personalizacije sadržaja. Učenici sadržajima pristupaju pomoću svojega osobnog i jedinstvenog elektroničkog identiteta [email protected] Kutak omogućava korištenje e-knjiga putem tablet uređaja s dodanim posebnim razinama za učenike s teškoćama u čitanju te s posebnim razinama za darovite učenike. U kutku je moguće pronaći mnoštvo aktualnih sadržaja vezanih uz lektire, kulturu i umjetnost s izrekama svjetskih i hrvatskih autora. Učenici pomoću tablet uređaja ili svojih mobitela mogu učitavati QR kodove sa straničnika i plakata zalijepljenih na pano kutka te pristupiti novim izdanjima, najčitanijim knjigama i obilježavanju raznih obljetnica hrvatske književne scene – ističe Zoran Hercigonja, učitelj informatike.

Na ovaj način V. OŠ Varaždin želi potaknuti svoje učenike na čitanje, koje povećava emotivnu inteligenciju i toleranciju te razvija samosvijest, samopouzdanje i vrijednosti koje nisu uvijek vidljive, ali su dugoročno važne za kvalitetu života pojedinca i opće dobro zajednice.

– E-kutak za čitanje „u prolazu“ odijeljen je pregradama koje osiguravaju učenicima diskreciju i zadovoljno te usredotočeno posvećivanje e-knjigama, ali i epidemiološku distancu. Prije svega, ovo mjesto okupljanja učenika „u prolazu“ jako je dobar primjer kvalitetnog korištenja i organizacije slobodnog vremena u školi te potiče učenike na jedan drugačiji (fleksibilan) pristup knjigama i čitanju lektire u skladu s izazovima novog vremena. Ovim projektom želimo potaknuti razvijanje čitateljskih navika okruženi digitalnim svijetom i što više potaknuti učenike da se služe materinskim jezikom u digitalnom svijetu umjesto tuđica – poručuje učitelj Hercigonja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Tvrtka Ferro Brant novi je “stanar” Poduzetničke zone Ljubešćica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Ljubešćica

U ponedjeljak, 22. veljače, održana je 28. sjednica Općinskog vijeća Općine Ljubešćica na kojoj je dana suglasnosti na Odluku o izboru najpovoljnije ponude za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.

Novi „stanar“ je tvrtka FERRO BRANT d.o.o. iz Topličice, a radi se o čestici površine 5577 m2, vrijednosti zemljišta 391.784,25 kuna.

Svaki novi poduzetnik u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica znači korak bliže ka ostvarenju rezultata EU projekta „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica“, odnosno povećanja intenziteta aktivacije zone.

Na sjednici je prihvaćeno i Izvješće o radu načelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2020. godine, a od ostalih akata posebno izvajamo Odluku o oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade (I i II. tromjesečje 2021. godine) za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2 .

Oslobođenje se ostvaruje na temelju Javnog poziva gospodarskim subjektima kojeg raspisuje općinski načelnik i objavljuje se na internetskoj stranici Općine (www.ljubescica.hr).

Nastavite čitati