Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U Varaždinu lampionima ispisali “Vukovar” i prisjetili se svih koji su položili živote

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježava se 18. studenoga.

Diljem Hrvatske, pa tako i u Varaždinu, obilježava se ova tužna obljetnica.

Već godinama varaždinski Korzo mjesto je okupljanja i odavanja počasti poginulim branitejima. Riječ Vukovar ispisuje se lampionima i do sljedećeg dana obasjava središnji trg u Varaždinu, s ciljem da se ratna razaranja više ne ponove.

Tako je bilo i danas od oko 17 sati. Čelni ljudi Grada Varaždina i Varaždinske županije te branitelji i obitelji poginulih odali su počast pred varaždinskom Gradskom vijećnicom. Molitvu za žrtve Vukovara i Škabrnje održao je velečasni Stjepan Najman.

“Vukovar” je još jednom “osvijetlio” Varaždin, a počast je odana i u drugim mjestima u Varaždinskoj županiji. Mnogi će se sutra uputiti u ovaj herojski grad i sudjelovati u Koloni sjećanja.

Život i društvo

Policija za vikend kontrolira imate li zimsku opremu te testira na prisutnost alkohola ili droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Postaje prometne policije Varaždin ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Obzirom na najavljeno pogoršanje vremenskih uvjeta, policija podsjeća na obvezu posjedovanja zimske opreme, te kako što sigurnije sudjelovati u prometu ukoliko su na cestama zimski uvjeti. Policijski službenici će također tijekom ovog vikenda pojačano nadzirati i posjedovanje zimske opreme na vozilima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Besplatno klizanje za lepoglavske školarce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zahvaljujući odličnom odazivu građana odlučeno je da klizalište u Lepoglavi ostane raditi sve do kraja mjeseca siječnja, što će zasigurno razveseliti one najmlađe.

Radno vrijeme klizališta je od 16 do 21 sat.

Posebno raduje i vijest kako školarci imaju mogućnost besplatnog klizanja.

– Početkom tjedna uputili smo dopis ravnateljima u kojem nudimo besplatno klizanje svim osnovnim školama na području grada Lepoglave u jutarnjim satima u sklopu nastave. Škole su s oduševljenjem prihvatile prijedlog i od sada školarci mogu pokazati svoje vještine klizanja u sklopu nastave. Veseli nas puno klizalište i pozivam sve ljubitelje klizanja da iskoriste svaku minutu i uživaju do kraja siječnja – izjavio je direktor TKIC-a Damjan Županić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje