Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U Varaždinu obilježen dan koji 25 godina simbolizira borbu s rakom dojke

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

U Varaždinu je danas obilježen dan koji dva i pol desetljeća simbolizira borbu protiv raka dojke. Nažalost, još uvijek svaka četvrta žena koja oboli od raka, oboli od raka dojke.

Narcise su u subotu po 25. put bile vjesnik proljeća, koji simbolizira novi život i nadu, ali i hrabre žene koje se bore s iznimno opakom bolešću. Stoga je danas bila prilika da se ženama ukaže na to da redoviti preventivni pregledi i rano otkrivanje raka dojke doslovno spašavaju život.

Dan narcisa podržali su i brojni ugledni Varaždinci, a kako je tekla humanitarna prodaja narcisa pogledajte u galeriji fotografija:

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje