Povežite se s nama

Foto i video

FOTO U Varaždinu otvoren 23. Sajam “Priroda, lov, ribolov i turizam”, klince oduševila zmija

Objavljeno:

- dana

U varaždinskoj Areni u petak je svečano otvoren Međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam“, koji će se održati do nedjelje, 14. listopada.

Riječ je o najvećoj hrvatskoj manifestaciji iz oblasti lova i ribolova, vezana na boravak u prirodi i turizam, a okupila je stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke i Slovačke. –  Mnogo truda je uloženo kroz 23 godine godine koliko se puta održao ovaj sajam. Na njemu se izlaže oprema i proizvodi za lov, ribolov i boravak u prirodi, no poseban naglasak stavljen je na edukaciju o važnosti prirode – rekla je Maja Šimenc, direktorica Sajma. Svoju ponudu predstavila su i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz raznih krajeva Hrvatske te nekoliko udruga. – Ovaj sajam je mjesto gdje se sklapaju nova prijateljstva i poznanstva, ali i sklapa dobar posao – naglasio je Marijan Kolednjak iz Športsko ribolovnog saveza Varaždinske županije. Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak istaknuo je ovo već 21 put otkako je na varaždinskom Sajmu. – Također, i u sklopu Zagrebačkog velesajma održava se sajam lova i ne bih volio da zasjeni ovaj varaždinski koji ima dugu tradiciju – zaključio je Dečak.

Foto i video

VIDEO/FOTO Slavlje u Knegincu Gornjem: evo što su prijateljima priredili povodom rođenja sina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jurica i Valentina Đurđek iz Kneginca Gornjeg danas, 21. listopada, imaju razloga za slavlje – rodio im se sin Borna.

Ekipa dobrih prijatelja i susjeda pobrinula se za pomalo već zaboravljenu tradiciju – veliko kićenje dvorišta slamom i papirom te svime ostalim što se našlo pri ruci.

Zapalile su se i baklje te priredio vatromet, a sve kako bi pozdravili novog, najmlađeg člana obitelji. Cijela ulica sigurno noćas neće spavati, tako da će se slavlje u Knegincu Gornjem nastaviti do jutarnjih sati. Da se ne zaboravi…

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Dječji tjedan: 800 mališana uživalo u aktivnostima na Starom gradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uključila se u obilježavanje Dječjeg tjedna koji se odvijao pod motom „Ljubav djeci prije svega”.

Vremenske (ne)prilike nisu dozvolile da se sve planirane aktivnosti održe u predviđenim terminima, ali na kraju svega, to je najmanje važno – ono što je najvažnije je da su mališani i ovoga puta imali priliku mnogo toga doznati i doživjeti, a pritom se i naigrati, naskakati i uživati u dobrom, veselom društvu.

Varaždinsko Društvo „Naša djeca” organiziralo je brojne aktivnosti za vrtićarce i osnovnoškolce, a u organizaciji im se pridružila Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

Naime, nakon što su se djeca upustila u Pustolovnu potragu za blagom Varaždina, edukativno-zabavnu i rekreativnu aktivnost na Trgu kralja Tomislava, krenuli su prema Starom gradu gdje su ih dočekali stručna suradnica u ZSUGV-u Anica Sitar i voditelj Nogometne akademije „Lumen” Tomislav Jelenski.

Na livadi ispred dvorca, djeca su tijekom pet dana mogla uživati igrajući već zaboravljene „stare igre”, one uz koje su se nekada družili i rasli njihovi roditelji. Natjecali su se tako u potezanju užeta, skakanju u vrećama, nošenju mandarine na žlici, bacanju potkove…

– Bilo je to pet prekrasnih dana u kojima smo i Tomislav i ja uživali baš kao i djeca. Prisjetili smo se tih nekih starih igara koje se danas gotovo ne igraju, a vrlo su zabavne i ono što je još važnije, djeca su stalno u pokretu. Ne treba posebno naglašavati važnost sporta za sve, a posebno za naše najmlađe, zato nam je drago što smo se na naš način uključili u obilježavanje Dječjeg tjedna – kazala je Anica Sitar.

U aktivnostima organiziranim na Starom gradu uključilo se gotovo 800 vrtićaraca i osnovnoškolaca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje